Şimdi Ara

Asus X570 DRAM Işığı Yanıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.785
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar, yeni bir pc topladım.


    Sistem Bileşenleri:


    Asus Tuf Gaming x570 Plus

    Ryzen 7 5800x

    Crucial Ballistix 8gb 3200mhz x2 ram

    FSP Hydro Pro 750W PSU

    Sapphire Nitro RX570 4GB


    Ekran kartı önceki ekran kartım orda sıkıntı yok. Bütün parçalar sıfır alındı. Ancak sisteme start verdiğimde DRAM ışığı turuncu olan sürekli yanıyor. Ramleri çıkartıp tekrar taktım hala devam ediyor. Her iki rami de ayrı ayrı bütün slotlarda denedim ancak sorun yine aynı şekilde devam ediyor ve görüntü gelmiyor maalesef.


    Sorun nerden kaynaklanıyor olabilir?


    Edit: Bios pilini söktüm 15 saniye bekledim tekrar taktım değişen bir şey olmadı. CLRTC tornavida ile kısadevre yaptırdım, tekrar başlattım yine olmadı. Ekran göremiyorum.


    Ufak bir soru daha: Ryzen 5000 desteklemeyen biosa sahip olduğum için bu hatayı verme ihtimali var mıdır?


    Teşekkürler




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thedarkride -- 6 Mayıs 2021; 7:25:55 >







  • Bios güncellemesi ile sorun çözülür. Fakat dram ışığı yanmaya devam edebilir. 5000 serisi ile alakalı bir bug vardı sanırım.
    Bios güncellemesi sonrası sorunsuz kullanırsınız.
  • Aynı anakarti arkadaşım almış ondada aynısı. Anakart üzerinde flashback tuşu yok mecbur farklı bir işlemci ile Update yapmak gerekecek. Ondada dram ışığı yanıyor

  • Son çıkan bios sürümüne güncelleyin anakartınızı sorununuz çözülecektir. Anakartınızda bios flashback tuşu olmadığı için önceki nesil ryzen işlemci bulup takarak biosu güncelleyebilirsiniz. İşlemci bulamazsanız eğer anakartı aldığınız yer yada teknik servis ile görüşerek bios güncelletebilirsiniz.

  • Maalesef elimde 3000 serisi bir işlemci yok, amazondan aldım böyle bir servisleri olduğunu düşünmüyorum. İade edicem sanırım. Yada güncelleyip satan bir yer neresi var acaba?
  • thedarkride T kullanıcısına yanıt

    yakinlarinizda bilgisayarci var sa onlara sorabilirsiniz. Amd normalde bu tür durumlar için işlemci gönderiyor eğer iade vs uğraşmak istemezseniz amd ye talep oluşturup gelen işlemci ile biosunuzu güncelleyip tekrardan gelen işlemciyi amd ye kargolamalisiniz.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: thedarkride

    Maalesef elimde 3000 serisi bir işlemci yok, amazondan aldım böyle bir servisleri olduğunu düşünmüyorum. İade edicem sanırım. Yada güncelleyip satan bir yer neresi var acaba?

    Etrafta bilgisayar tamircisi felan varsa rica edin..

  • quote:

    Orijinalden alıntı: thedarkride

    Maalesef elimde 3000 serisi bir işlemci yok, amazondan aldım böyle bir servisleri olduğunu düşünmüyorum. İade edicem sanırım. Yada güncelleyip satan bir yer neresi var acaba?

    Çevrenizde ryzen 3000 yada 2000 serisi kullanan biri varsa durumu anlatarak rica edip güncelleyebilirsiniz. Yoksa yakınlarınızda bilgisayarcı varsa ufak bir ücret ile güncelletebilirsiniz. Bios güncelleme 5 dk en fazla zaten. Hiç olmadı asusun servisi ile iletişime geçip bios güncellemesi isteyebilirsiniz. Ücretsiz bir şekilde kargo ile gönderip güncellenip size yollarlar.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -Gardiyan- -- 6 Mayıs 2021; 19:11:20 >
  • Merhaba, Problemi nasıl çözdünüz? aynı sıkıntı bende de var.

  • 2 anakart aldım birisi b550 e gaming diğeri giga b450m s2h v2 modeli birinde 1600af takılı diğerinde 3700x ikisinde de ram sorunu yaşadım hatta bir anakartım daha vardı x470 pro carbon ac msi onda da aynı sıkıntıyı yaşadım bir daha amd sisteme tövbe ettim bana mı denk geldi bilinmez ama amd sistem devri benim için kapandı böyle bir ram seçiciliği olamaz aynı sorunu sürekli yaşadım

  • xmp açtığımda sistem sapıtıyor kitleniyor vs o zaman xmp niye var bu anakartlarda belleklerde anakart destek listesinde görünen bellekler şaka gibi

  • Benim anakarti iade ettim sorun bios updateden kaynaklanıyormus. Elimde başka işlemci olmadığı için ve uğraşmak istemediğim için iade edip başka anakart aldım.
  • İntel-amd fark etmez, bazı anakartlarda stın almadan önce firma ile görüşüp bios update işini baştan halletmeniz gerekiyor.

  • Malesef bazı ilk çıkan x 570 ankartlarda aynı çipset olsada arkada bios flashback tuşu olmadığı için , ya eski bir işlemci istiyor sistem 5000 serisini görmek için yada yollayan firmanın kendisi işlemciyi görecek biosu yüklemiş olması gerekiyor. Ben msi x 570 unifıy daha sonra çıkmasına rağmen anakart, 5800x i biosu eski olduğu için daha hiç bir şey takmadan , arkadan bios flashback tuşu ile update ettim. X 570 lerin çoğu versiyonu marka farketmeksizin eski biosla geliyor sadece 2000-3000 serilerini direk görüyor. Bu çipseti alacak arkadaşlar özellikle arkasında bu tuş olan versiyonlarını alırlarsa daha iyi olur. Veya eski işlemcilerden biri elde olacak.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.