Şimdi Ara

Asus X550JK XO012D Inceleme ve Kullanıcı Platformu (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
21.042
Cevap
230
Favori
712.670
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
88 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Seri numarası farklı bilgisayarlar tabiki mevcut ama aralarında her zaman fark olur, atıyorum biri i7 biri i5 veya birinde 8 gb ram digerinde 6gb ram olur, bu tarz farklılıklarla oluyor o seri numarası. O yüzden şaşırdım cunku bu bilgisayarın başka özellikli bir modeline rastlamadım.

@Tiegro
    Hayırlı olsun hocam ekledim
  • Belegurth kullanıcısına yanıt
    hayır hayır birebir aynı donanımla farklı seri no ile sürebiliyorlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: Belegurth

Seri numarası farklı bilgisayarlar tabiki mevcut ama aralarında her zaman fark olur, atıyorum biri i7 biri i5 veya birinde 8 gb ram digerinde 6gb ram olur, bu tarz farklılıklarla oluyor o seri numarası. O yüzden şaşırdım cunku bu bilgisayarın başka özellikli bir modeline rastlamadım.

@Tiegro
    Hayırlı olsun hocam ekledim

Usta su uefi ile normal windows arasındaki fark nedir performans farkı mı oluşuyor anlamadım yardımcı olsan
  • LoveHaveWings L kullanıcısına yanıt
    İnternetten baktım ve şu mesaja rasladım ;
    UEFI modda kurunca boot süresi kısalır ve işletim sistemi daha hızlı başlar. Ayrıca MBR'nin kısıtlamalarından kurtulmuş olursunuz (gerçi bu kısıtlamalar ev kullanıcısı için pek kısıtlama sayılmaz). BIOS'un uefi olması mouse kullanımının dışında bir artısı yoktur. Sadece arayüzde menülere kolay ulaşım sağlar. Ayrıca laptoplarda uefi bios olduğunu sanmıyorum zaten biosları oldukça kısıtlı.
  • quote:

İnternetten baktım ve şu mesaja rasladım ;
    UEFI modda kurunca boot süresi kısalır ve işletim sistemi daha hızlı başlar. Ayrıca MBR'nin kısıtlamalarından kurtulmuş olursunuz (gerçi bu kısıtlamalar ev kullanıcısı için pek kısıtlama sayılmaz). BIOS'un uefi olması mouse kullanımının dışında bir artısı yoktur. Sadece arayüzde menülere kolay ulaşım sağlar. Ayrıca laptoplarda uefi bios olduğunu sanmıyorum zaten biosları oldukça kısıtlı.

O zaman pek de fark yok zaten windows ile 15 saniye olmadan açılıyor teşekkür ederim :)
  • Çok grafik istemesede söyliyim,
    Skyrim ultra high'da bir sorun olmadan kasmadan akıcı bir şekilde oynattı ve ısınma ortalamaydi yani oldukça güzel bir performans
  • KreeYaTH kullanıcısına yanıt
    iş bankası bankamatiğinden 5 tl havale ücreti ödeyerek tc kimlik numaranla gönderebilirsin
  • quote:

@avcitalip
    O olaya bakıcam bakıcam unutuyorum hep pc'yi açtıgımda, bakacagım en kısa sürede. Ve evet SSD takılabiliyor.
    Ayrıca bu bilgisayarın başka versiyonu varmıki farklı bellek desteği olsun. Bence onlarda bilmeden cevap vermiş -.-
    @ozqur333
    İlk mesajda bilgisayarın satın alinabilecek linkleri verdim hocam.
    @cnsngr
    İlk mesajdada yer alan resimli anlatımı denedinizmi?

Maalesef sallamamışlar instagramdan X550JK diye aratırsanız bi benim bide asyalı bi arkadaşın attığı fotoğraf çıkıyor ve arkadaşın attığı fotoğraf 8gb ramli model bizim ülkemize gelmedi demek ki o 8gb ramli olana 8+8 yapılıyorsa 16 olur bizde 4+8 yapıp 12 yapabiliriz

• Selfroot kullanıcısına yanıt
    Farklı modelin Türkiyeye gelmemesi durumu açıklıyor ohalde. 8 gb takma olayı hakkında %100 yaptım oldu bilgisini bulursam konuyada ekleyeceğim, teşekkür ederim bilgi için
  • quote:

Farklı modelin Türkiyeye gelmemesi durumu açıklıyor ohalde. 8 gb takma olayı hakkında %100 yaptım oldu bilgisini bulursam konuyada ekleyeceğim, teşekkür ederim bilgi için

Önemli değil asus bizim gibi vergisi fazla olan ülkelere fiyat yükselttirmemek için böyle bişey yaptı herhalde çünkü o dediğim modelin hddsi de 1 tb
  • Wireless driver ını kurmaya çalışırken ''update.cpp 1205 hatası oluştu ve kurulum devam edemiyor'' hatasını alıyorum. Ayrıca kurulum dvdsini takıp otomatik çalıştırmaya başladığımda bu program sisteminizle uyumlu değildir hatasını alıyorum. Bilgisayarın kurulumunu ben yapmadım ama büyük ihtimalle Windows 8 yüklü 8.1 olmadığı için bu hatayı alıyor olabilirmiyim. Servisle görüşüp çözüm için göndericem gerekirse.
    Tamamdir orayi gormemistim resimdeki ayarlari yapinca asus un simgesi geldi acilisa kur devam ediyor cok saol :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dun kardesime aldik bir iki gune kargo gelir
    N11 uzerinden eksek bilgisayar dan alan varmi cihazi?

Birde suan win 7 de veya win 8-8.1 de olsun en sonrunsuz hangisine kurulum yapiliyor Driver problemi varmi.?
    Bilgi verirseniz sevinirim
  • @can.yılmaz
    Wireless broadcom yüklemeye calısıyorsunuz değilmi?

@red01
    Şuan en sorunsuz windows 8 olsa gerek kurulum açısından.
    WaRHe4D kullanıcısına yanıt
    Ebrar Bilgisayar'a göre evet 16GB ram desteği mevcutmuş ve oraya birisi bir yorum yapmış oda şu şekilde ;

Arkadaşlar ben bu ram olayına bi açıklık getirmek istedim.. Ebrar bilgisayarın verdiği bilgi birebir doğrudur.. Bu PC 8+8 Gb ram'ı desteklemektedir.

Diğer siteler araştırma yapmadan ezbere bilgi vermiş.. Öncelikle Kingston'un Türkçe sitesine girin. Sol üstteki bellek butonuna tıklayın.. Ardından ''sisteme özel bellek'' resminin Üzerine tıklayın..Tekrar gelen sayfada masaüstü/dizüstü butonuna tıklayın.. Burada sol altta üç kutucuk var. İlk kutucuk Asus, 2. kutucuk X serisi, son kutucukta 550JK şeklin de olacak.. Karşınıza çıkan ramler bu bilgisayara uyan ramlerdir.. Ama özellikle ilk 2 ram öncelikli seçminiz olsun çünkü bu iki ram bu seri için özel üretilmiş.. Fark ettiyseniz 8 gb seçenekte var orada.. Sanırım kafasında soru işareti olan arkadaşları aydınlatan bir açıklama olmuştur.. Bu arada buradaki ilk 2 ram şu anda sadece bir Türk sitesinde mevcut ve çok pahalı.. Ebrar bilgisayara buradan sesleniyorum bu rami en kısa zamanda siteye koyarsanız akıllıca bir iş yapmış olursunuz. Saygılar.

Bahsedilen yer ;

Birisi arayacaktı asus servisini ne oldu o iş,ararken görüşmeyi ses kaydına alsın mahsuru yoksa yada ben de arayacağım aradığımda görüşme kayıt edilecek ona göre buraya google drive hesabım üzerinden aktarırım

Edit : Sabah sabah görüşme paketim bitmiş

Edit 2 ; @WaRHe4D haberdar edildi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-FDCF59BE8 -- 16 Eylül 2014; 10:16:31 >

• Tamamdir hocam verdiğiniz linkide ekledim konuya teşekkür ederim
    Evet broadcom u yüklemeye çalıştım o sitede de sadece 8.1 seçeneği var.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • can.yılmaz C kullanıcısına yanıt
    İlk sayfada verdim driverlari oradan indirip kurun, sonucu bekliyorum.
    rica ederim,Asus'u arayınca direkt ses kaydını ekleriz o daha iyi olur bence :)
  • can.yılmaz C kullanıcısına yanıt
    http://dlcdnet.asus.com/pub/ASUS/nb/DriversForWin8/WLAN/WLAN_Broadcom_Win8_64_VER630223170.zip
    Veya bunu deneyin hocam, win 8 kurmuşsunuz.
  • 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.