Şimdi Ara

ASUS X550JK ısınma sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
225
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar. ASUS X550JK XO012D laptobuna sahibim. Fan 7-8 aydır sıkıntı çıkartıyor, eskiden püfür püfür esen makine şimdi dönse bile tam hızda dönmüyor. Bir gün uyandığımda fanın çok yavaş döndüğünü fark ettim, söktüm her şeyi açtım, fanı temizledim, yağ ekledim, bende mi bir sıkıntı var diye güvendiğim bir bilgisayarcıya götürdüm sorunum hala çözülmedi. Daha sonra acaba Windows 10'da mı sorun olduğunu düşündüm ancak internette araştırdığımda bunun net olarak donanımsal bir problem olduğunu anladım. Eskiden sessiz çalışan bilgisayarım şimdi YouTube'da veya dev C++ programını çalıştırırken bile gereksiz yere fanı fazla dönüyor. Bugün Core temp programıyla kontrol ettiğimde boşta 50-60 derece, oyun oynarken (genellikle FIFA oynuyorum) yükte 90-100 derece arası oluyor. Bugün bu konuya bir çözüm yolu bulmak istiyorum yardımlarınız sayesinde.
    Şimdiden teşekkür ederim...







  • Fan yavaş dönüyor ile başlayıp, fan gereksiz yere fazla dönüyor ile bitirmişsiniz? Şimdi fan dönüyor mu dönmüyor mu :).

    Fanın bilgisayar açıldığında yavaş dönmesi hatta ilk başta hiç dönmemesi pc ısınınca fazla dönmesi normal bir şey. Her şeyi açtım temizledim demişsiniz ama temizlediğiniz sadece fan ise yetersiz olur. İçerisinde ısı ileten borular var o borularda işlemci ve ekran kartına temas ediyor ve onları soğutuyor bunlarun temas eden yerinde de termal macun var o macunları yenilediniz mi? ayrıca fanın dışarıya hava üfleyen parmaklıklı gibi olan kısımda toz kalmamış olması lazım oraları da iyi temizlediniz mi? Bu ikisini yaptıysanın dediğiniz gibi 100 derecelere çıkmaması lazım. Macunu yenilemedi iseniz kaliteli bir macun ile yeneleyin boşta 40 yükte 70 derecelere düşer.
  • alperepla A kullanıcısına yanıt
    Hocam dün yazıcıoğluna gittim acaba bakırda mı sorun var diye. Coğu bilgisayarcı bakırda sorun olmaz kolay kolay değiştirme sen bir yerde hata yapmışsındor dedi.Eve geldim açtım içini macunu tekrar sürdüm şu anda yükte 80-85 derece arasında gidip geliyor.Şöyle bir sey var bu bilgisayar 2 gün sonra tekrar 100 dereceye kadar cıkacak.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • bertan1907 B kullanıcısına yanıt
    Daha önce sürdünüz 80-85e düştü sonra tekrar mı çıktı? Dediğim gibi ızgara gibi bir şey var onu temizlediniz mi? Aşağıdaki resimdeki gibi.Bir de kullandığınız macun nedir? Benim de başıma geldi daha çnceden oyun oynarken 100 e çıkıp kapanıyordu servise verdim değiştirdiler garanti bitmesine 1 ay filan vardı. Yıllar sonra yine oldu bu sefer ben temizleyip macunladım yine problem çıkmadı yani uzun süre kullanabildim temizlemelerden sonra.

    ASUS X550JK ısınma sorunu
  • alperepla A kullanıcısına yanıt
    O ızgaralık tertemiz hocam her sey tertemiz hiçbir toz kalıntı yok. Macun xigmatek pti g3606 hocam. Acaba macun mu kalitesiz ondan mı 2 gün sonra tekrar yükseliyor?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • bertan1907 B kullanıcısına yanıt
    Çok enteresan gerçekten 2 günde ne oluyor da yükseliyor. 2 gün sonra geri açarken soğutucu yüzey ile işlemcinin teması sıkarken bıraktığınız gibi değil mi gevşeme filan yok. isterseniz daha kaliteli bir macunla deneyin diyecem ama boşa para harcama ihtimali de olacak bu durumda. Neyse hocam 2 gün bekleyin bakalım yükselene kadar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • alperepla A kullanıcısına yanıt
    Şu anlık yükteki sıcaklık gayet iyi değil mi?
  • bertan1907 B kullanıcısına yanıt
    Fena değil gibi hocam uzun zamandır desktop kullanıyorum ama hatırladığım kadarı ile bende biraz daha düşüktü siz de daha premium bir macun ile biraz daha düşük değerler elde edilebilirsiniz belki. Tabii bu değerler aida vb. yük testleri ile ise iyi ben direk oyun açıp öyle bakıyordum o yüzden daha düşük olabilir bendeki değerler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alperepla -- 8 Mart 2020; 15:10:40 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.