Asus anakart yaziliminda olan bu programla AUTO OC yaptim ve 3.20 olan i5 - 650 islemcimi 3.90mhz cikardi. uzerinde zalman fan bulunan CPU masaustundeyken 35 derecede oyuna girdigim zaman ( CS: Source ) 45 derece civarlarinda.
Makina 2 kere kapandi ve benim aklima gelen tek sey stabil calismadigi oldu. Googleda arama yaptim ve TurboV programinin stabil OC yapmadigini soyleyen bir kullanici yorumu okudum. TURBOV prog. olan DEfault settings sekmesini tikladigimda hic bir sey olmuyor. CPU 3.9mhz da stabil olmayan bir sekilde calisiyor yardimci olursaniz sevinirim. Tesekkurler
Sistem: i5-650 3.20 OC 3.90 Zotac GTX460 1gb 8gb DDR3 ram Asus p7h55 win7 ultimate 64bit CPU sicakligi masaustu: 35 CPU sucakligi oyun: 45 - 50
en iyisi biostan default ayarlara geri döndürmek evo iyidir ama arada sapıtır. sorununuzun bu şekilde geçeceğini düşünüyorum
biostan default yaptim dediginiz gibi suan bir problem yok gibi.
Biostan power save mode kapasam ve EVO daki easy mode seceneginden BCLK Freq. arttirsam stabil bir artis sagliyabilirmiyim?
BCLK freq: 133 suan
makina kapaniyor :S
arada sesler gidiyor :S sesin gitmesi bu overclock yuzunden olmus olabilir mi?
default ayarlara geri dönmüşün gerçi ama bide bios pilini çıkarıp tak bende overclock sevdasına işlemcimi baya kastırdım fakat 3.3 ghz den yukarı stabil çalıştıramadım aradaki denemelerde
işlemciye faklı voltajlardan dolayı sapıttı ne alaka diyicen ama ben işletim sistemini tekrar başka bi işletim sistemi kurdum düzeldi....
format attim suana kadar bi kapanma soz konusu degil ancak baska bi problem cikti bu seferde :(
z5500 war ve 2 gun once optic kablo aldim hersey normaldi ancak bugun oyunlarda bazi sesler geliyor bazilari yok :S
driveri fln varsa yükle bide ses ayarlarından windows 7 nin biraz kurcala 5+1 i seç veya kaç+kaç sa .........
bide aygıt yöneticisinden bak ünlem işareti varmı ses aygıtlarının birinde varsa güncelle yada tekrar komple kaldır yükle
kablolarin biri tam takilmamis ses ondan gelmiyormus :)
quote:
Orijinalden alıntı: omgwtfimcow
Merhabalar
Asus anakart yaziliminda olan bu programla AUTO OC yaptim ve 3.20 olan i5 - 650 islemcimi 3.90mhz cikardi. uzerinde zalman fan bulunan CPU masaustundeyken 35 derecede oyuna girdigim zaman ( CS: Source ) 45 derece civarlarinda.
Makina 2 kere kapandi ve benim aklima gelen tek sey stabil calismadigi oldu. Googleda arama yaptim ve TurboV programinin stabil OC yapmadigini soyleyen bir kullanici yorumu okudum. TURBOV prog. olan DEfault settings sekmesini tikladigimda hic bir sey olmuyor. CPU 3.9mhz da stabil olmayan bir sekilde calisiyor yardimci olursaniz sevinirim. Tesekkurler
Sistem: i5-650 3.20 OC 3.90 Zotac GTX460 1gb 8gb DDR3 ram Asus p7h55 win7 ultimate 64bit CPU sicakligi masaustu: 35 CPU sucakligi oyun: 45 - 50
asusun programları kalitelidir ya ama sizde bir hata vermiş
M4A88TD-M evo kullanıyorum. 20/12/2011 tarihindeyiz ve ASUS TurboV EVO V1.02.32 ne kadar süper bi programmış ki asus 2010.09.13 tarihinden beri güncelleme ihtiyacı hissetmemiş. gördüğünüz gibi üzerinden bi seneden fazla geçmiş.
ben bir yılda güncellenmeyen bi program hiç görmedim hayatımda, istediği kadar kalite olsun.
bilgisayarımı ilk kurduğumda asusun tüm programlarını kurdum, sonradan baktım ki hiçbiri bi işe yaramıyor, hepsini kaldırdım.
şuan biosu güncelledim ve ilk açılışta 4 çekirdek çalışıyor diyor, 6 çekirdek için bu programın unlocker özelliğine ihtiyacım var, o nedenle tekrar kuracağım.
OC için ben amd nin kendi programını (amd overdrive) kullanıyorum, siz de amd kullanıyorsanız tavsiye ederim.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme