Şimdi Ara

Asus TUF Gaming Ryzen 4.Nesil İşlemcilerle Kullanıcı Kulübü (103. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5.010
Cevap
69
Favori
272.453
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
53 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 101102103104105
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Sızmanın olduğu yerin arkasında bastırırsanız da sızma gidiyor :)
  • patagon P kullanıcısına yanıt
    Güle güle kullanın hocam. Bence ürün gayet güzel. Oyun performansını da çok beğendim. Tabi ki ürün dört dörtlük değil. Kasaya military standart filan diyorlar ama plastik yerine alüminyum olabilirmiş. Klavye yön tuşları küçücük tutmuştur. Ayrıca arka kapak tozu iten yapıda plastikler den değil sanki.
    Herkes ekrana 60 hz diye laf etmiş bence ekran çok kaliteli. Fps tarzı oyunlar oynarım genelde. Bu oyunlarda hiç bir sıkıntı yaşamadım.
    Fan sesi oyun oynarken banada çok yüksek geldi. Ürüne yanıyor kaynıyor diyorlar.Ancak hiç ısınma hissetmedim şimdiye kadar. Belki de hiç yormadım Laptop u.
    Üründe hoşuma gitmeyen birşey de power tuşunda kırmızı ışığın devamlı yanması. Bu ışığı kapatabiliyor muyuz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    İşte budur. Eline koluna sağlık. Bu post bütün sorulara cevap.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • iroxy kullanıcısına yanıt
    Deneyeyim. Sonra tamamen kirmayalim

• Gamer4fun4 G kullanıcısına yanıt
    Hocam Armoury Crate Service yanında ROG live service package, Asus system control interface V2 de kurmanız lazım. Üçünüvde kurduysanız sistemi kapatıp açmayı bir deneyin.
  • iyi dilekleriniz için teşekkürler. Kırmızı ışığı kapatamıyoruz sanırım.
    Hocam dediğiniz şekilde 3'ünü de kurdum. Ardından sistemi yeniden başlattım ama sonuç aynı şansızım ben galiba

Valla aklıma başka birşey gelmiyor şu an hocam. kurulum klasörlerinin içindeki instal.bat dosyasını yönetici olarak çalıştırdınızmı. olmadı komple kaldırıp baştan kurmayı falan deneyin isterseniz.

• gittigidiyordan bu modeli aldım asus tuf gaming a15 fa506ii-bq200 asus sitesinden driverleri indireceğim bunun BİOS NO: 506II mı oluyor.
    Hocam Armoury crateyi kaldırdım. Bu sefer microsoft store den kurdum ve açıldı 😄

• Arkadaşlar; Asus TUF Gaming A15 FA506II-BQ200 Ryzen 7 4800H 8GB RAM 1TB+256GB SSD 4GB GTX1650Ti 15.6 inc FHD (tuf gaming a15 fa506ii-bq200) modelin CPU or BIOS model name FA506II mı acaba driverlerını indireceğim. Lütfen bilgi
  • quote:

Orijinalden alıntı: patagon

-Evet kardeşler 10 günlük bekleyişin ardından nihayet bugün 1660ti li cihazım geldi. Hızlıca kurdum şu anda cihazdan yazıyorum. Öncelikle cihaz çok güzel ve şık. Tanıtım görsellerinde biraz daha allı pullu, pavyonvari duruyor. Ancak canlı görüntüsü gayet ağır başlı hoşuma gitti.

-Bazı ayarların yapılamadığından bahseden arkadaşlar olmuştu. Özellikle ısınma konusu ile beraber birkaç görselle bilgilendirmek isterim. Okuyanlar faydası olur belki.

-Öncelikle cihazın klavye ışklandırması, fan hızı, uygulamaya ve oyuna göre performans profili oluşturabilir ve sistemin tüm bileşenlerini o anki çalışma durumlarını, sıcaklıklarını, sessiz, performans, turbo modları ile istediğiniz kondisyonda çalışmasını sağlaya bilirsiniz... Bunun için armoury create programını kurmalısınız. Armoury create programını ve yancılarını kurmak içinde öncelikle my asus programını kurmanız gerekli.

-Microsoft store a girip aramada asus yazınca aşağıdaki listeye ulaşıyorsunuz.

-Burada my asus, armoury crate ve Rog aura programlarını kurdum ancak MyAsus dışındakiler çalışmadı yada işlevini yapmadı. Sanırım microsoft store daki uygulamalar güncellenmeli.

Ekleme: Microsoft store üzerinden kurulum yapıp çalıştıran arkadaşlarda mevcut. O nedenle armoury crate yi öncelikle store dan yükleyiniz çalışmaz ise myasus üzerinden yüklemeye geçersiniz.

Neyseki MyAsus programı içinden diğer tüm kurulumları gerçekleştirmeniz mümkün.

-MyAsus programını çalıştırdığınızda girişte ufak bir tanılama yapıyor ve karşınıza cihazla ilgili bilgileri ve yapabileceğiniz testlerin küçük bir kısmının öne çıkarıldığı şu ekran geliyor.

-Cihazla ilgili test ve kontrollerin tamamına sol menüden Sistem Tanısı kısmından ulaşabilirsiniz.
    Karşınıza gelecek ekran şu şekilde.

-Yine bazı arkadaşların sorduğu pil sağlığı ile ilgili ayarları yine sol menüden Donanım Ayarları altından ulaşabilirsiniz. İlgili Ekran ve ayarları şu şekilde.

-Gelelim My Asus programın en çok işimizi gören kısmına. Yine sol menüden Yazılım Güncelleme ye tıklayıp, açılan ekranın üst menüsünden Sürücüler ve Araçlar sekmesine geçtiğinizde Sisteminizde yüklü olan ve yükleyebileceğiniz tüm sürücüler ve yazılımları size sunuyor.

-Bu size sunulan listede Armoury Crate Service, ROG live service package, Asus system control interface V2 isimli
    üç programı kurunca armoury crate yi içinde ışıklandırma ve tüm sistem ayarlarının bulunduğu haliyle kurmuş oluyorsunuz.

Ekleme: Yukarıda eklediğim gibi armoury crate yi önce store üzerinden yükleyiniz.

Bu aşamadan sonra tüm yapmak istediklerinizi Armoury Crate ile yapabilir hale geleceksiniz.

Armoury Crate giriş ekranı

-Fotoğrafı incelerseniz Ortadaki grafiğin altında çalışma profilleri mevcut. Bu profillerden sessiz profili seçtiğinizde cihaz sıfır ses ile çalışıyor ve şu anda bu yazıyı da yazmakta olduğum gibi günlük işlerinizi yaparken sessiz ve sessizliği sağlamış olmasına rağmende serin bir şekilde cihazınızı kullanıyorsunuz. Benim bu kısa izlenimimde sessiz mod seçili iken performans yada turbo seçiliye göre iki üç derece sıcak çalışıyor ama bu sıcaklıklar 52-53 dereceyi geçmedi.

-Kanaatimce oyun oynama ve grafik işleri ile uğraşmadığınız zamanlarda sessiz modda kullanıp. Oyun oynarken turboya geçerseniz gayet konforlu (günlük işlerde sessiz, oyun oynarken performanslı ve makul sıcaklıkta) bir şekilde mutlu mesut cihazınızı kullanabilirsiniz.

Ekleme: Fan modları arasında Fn+F5 kombinasyonuyla hızlıca geçiş yapabiliyorsunuz. Her seferinde armoury crate ye girmeniz gerekmiyor.

-Fan sesi ve sıcaklık arasındaki dengeyi armoury crate ile gayet hızlı sağlıyorsunuz. Bu konuda kafasında soru işareti olan veya şikayetini gideremeyen arkadaşlara faydası olur umarım.

-Klavye ışıklandırmasından da bahsedeyim.

Yine Armoury Crate içinden sol menüde Aura Sync seçince ışık ayarlarını yapabileceğiniz şu ekrana ulaşabilirsiniz.

Burada ışıklandırmanın davranış şeklini ve şiddetini belirleyip sağdaki renk yazan yere tıklayıncada

detaylı renk ayarını yapıp sevdiğiniz renkleri portföye ekleyebilirsiniz.

Ekleme: Klavye ışıkları parlaklık ayarını Fn+Yukarı/Aşağı oklar yardımıyla, Işıkların mod seçiminide Fn+Sol/Sağ ok tuşları ile yapabilirsiniz.

Armoury crate içinde klavye ışıklarını ayarladığımız bölümde Aura Efektleri isimli sekme var. Müzik ritmine göre aydınlatma gibi yada oyun içi farklı aydınlatma senaryoları oluşturabileceğimiz araçlar mevcut. Bu kısım klavyemizi ilgilendirmiyor malesef. Burası aura sync uyumlu harici fare ,klavye, hoparlör gibi aygıtların bilgisayar tarafından yönetilmesi için var.

-Cihazda kingston ssd ve samsung marka ram bulunmakta. 1650 ti modelden farklı olarak sağ tarafında fazladan bir havalandırma daha mevcut.

-Termal tasarımında hata olduğunu söyleyen arkadaşlar olmuş. Hava girişi elbette önemli ancak hava girişinden daha önemli olan ısınan havanın çıkacağı geniş ve rahat yollar ve güçlü fanlar olması gerektiği kanaatindeyim. Ayrıca termal tahliyeyi sağlayan macunundan termal padine fan kanat sayısı ve açısına kadar bir sürü değişken söz konusu. Örneğin Macbook pro gibi bir bilgisayarı ele alırsanız öyle şaşaalı bakır borular ve büyük hava çıkışları yoktur. Bu mantıkla bakarsak bu cihazların alev alması gerekir.

Gözümüzde daha iyi canlansın macbook pro

- Kaldıki bu cihaz çöp olsa 2-3 sene tıkır tıkır gider. Sonrada içi açılır güzel bir macun ve termal padları yenilenir.
    Sorunsuz sıkıntısız kullanılır. Amd speclerinde çalışma sıcaklığı üst sınırı 105derece. Cihazın fanları gayet güzel çalışıyor bu sıcaklıklara çıkmasına kesinlikle izin vermeyecektir.

- Aldığımız cihazın eni boyu belli ha ben bu ülke vatandaşı olarak. 144hz ekran rtx2060, 90wh bataryalı modeli bu fiyata almayı canı gönülden isterim. Ama bu konuya da girersem konu hem çok uzayacak hemde muhtemelen çok farklı alanlara taşınacak. Tek söyleyeceğim bizi bu hale getirenler utansın.

- Daha öncede yazmıştım onu beğenme bunu beğenme iki senedir neyi beğenmesem bir süre sonra beğenmediğimi de bulamaz oldum. Hangisine pahalı desem bir süre sonra pahalı dediğim fiyatı arar oldum. Bu ürünü de kendi kullanım senaryoma bütçeme ve isteklerime uygun buldum almaya karar verdim. Bundan sonrası alan arkadaşlara hayırlı olsun güle güle kullansınlar. Almak için model araştıran arkadaşların da Allah yardımcıları olsun. Gönüllerine göre cihazlar bulsunlar inşallah.

Saygılarımla...
    Boşta 45 derece civarındaysa işlemci o kadar da kötü değil termaller bence. Oyun esnasında 90+ dereceleri görmesi çok da problem değil. En kötü kulaklık takılıp, turbo mod açılır.

Yük altında değilken, tarayıcıda falan takılırken fan tamamen kapanıyor mu yoksa sürekli çalışmaya devam mı ediyor?

• sevindi42 kullanıcısına yanıt
    Aynı modeli ben de kullanıyorum, cevap vereyim.

boşta 38-45 arası (boşta derken video,sosyal medya v.b. yani oyun dışı işler.)

fanlar sürekli çalışıyor mu bilmiyorum ama hiç ses vermiyor oyun dışında. çalışıyorsa da çok sessiz yani rahatsız edici bir ses yok.
  • Fan sürekli çalışıyor. Kulağınızı wasd ve numlock kısmına dayayin duyarsınız. Kullanım pozisyonunda hiç duymuyorsunuz. Oyun esnasında ısınma neredeyseniz yok. Yazılım ile bakmadım derceye.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi saredsa -- 7 Haziran 2020; 0:15:40 >
  • boncuk2004 B kullanıcısına yanıt
    Cihazinizi ters çevirin sağ taraftaki kodu göreceksiniz. Sanırım dediğiniz kod.

Sıkıntıyı çözmenize sevindim. Ben de ilk başta store dan kurmuştum çalışmamıştı. Sonra myasus tan yükledim. acaba store dan kurduktan sonra anlık olarak mı çalışmadı o zaman benimki. Neyse ben açıklamamı editleyim dört bir koladan kursun ozaman millet.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sevindi42

Boşta 45 derece civarındaysa işlemci o kadar da kötü değil termaller bence. Oyun esnasında 90+ dereceleri görmesi çok da problem değil. En kötü kulaklık takılıp, turbo mod açılır.

Yük altında değilken, tarayıcıda falan takılırken fan tamamen kapanıyor mu yoksa sürekli çalışmaya devam mı ediyor?

Alıntıları Göster
    A15 FA506II-AL036 var bende youtube acik chrome 3-5 sayfa acik 37 derecede cpu . Fan sesi neredeyse duyulmuyor .
  • 
Sayfa: önceki 101102103104105
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.