Şimdi Ara

ASUS ROG ZEPHYRUS G14 KULLANICILARI (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
282
Cevap
7
Favori
20.501
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ANTtuArRi kullanıcısına yanıt

    İkisinin de 300 nit. 300nit panel standartların üstünde parlaklık sunar.

  • Detaylı inceleme için elinize sağlık



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mura2163 -- 14 Mayıs 2021; 4:22:58 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu modelin 120hz 512 gb olanını almayı düşünüyorum sizce oyun performansı olarak yarı yolda bırakır mı? Az daha ekleyip daha iyisini alırsam farka değer mi kolay taşımadan da vazgeçmiş olacağım çünkü.

  • Manetif M kullanıcısına yanıt

    1650ti'nin binlerce oyun test videosu var hocam. Böyle sorular saçma geliyor açıkçası :) Bu laptop onlarca kez üstüne basarak söylediğimiz gibi laptop furyasında tek bir model,rakibi de yok eşi de yok. Hafif,taşınılabilir bir gaming laptop isteniyorsa yok yani başka laptop yok. Tüm detayları ile kronik sorunlarına,servis sürecinin her adımına kadar yazdık. Yazmadığım eklemediğim bir şey varsa onları sorarsanız daha iyi yardımcı olurum.

  • İçinde ki GTX1650ti'da 4gb gddr6 max-p olan versiyon. Yani alabileceğiniz en performanslı 1650ti demektir bu. O sebepten dolayı Youtube'a GTX1650ti yazarsanız göreceğiniz tüm fps ler bu laptopta fazlasıyla olacaktır. Kendim için konuşursam gtx1650ti benim için çok performanslı bir ekran kartı. Kendim Bilgisayar Mühendisliği öğrencisiyim ve oyunlara pek zaman ayıramıyorum. Gtx1650ti şuan 1080p de piyasada ki oyunların yüzde 90'nını ultrada 50-60 fps üstünde rahatlıkla oynatıcak kart. E-spor oyunları için 1080p ultrada 150-200 fps altına düşmezseniz.Kalan AAA+ oyunları da 1080p medium'da 50 fps in altına düşmeyecek şekilde yani kısacası hiç bir oyunda sorun çekmeyeceğiniz kart. Detaylı fpsleri dediğim gibi video haricinde kimse size söyleyemez.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pilamimarsu -- 18 Mayıs 2021; 3:48:28 >
  • Alacak arkadaşlar için yazayım. 2 gündür kullanıyorum. Oldukça güzel dizayn edilmiş ve performans olarak da iyi. Tek sorun yukarıda bahsedildiği gibi bilgisayarın sağ tarafından bir ses geliyor (cw denmiş ama ne demek bilmiyorum). İnanılmaz derecede az. 2 gün sonra farkettim (ya da baştan gelmiyordu). Ben çok sessiz ortamda çalıştığımdan ses biraz rahatsız etti beni. Fanlar çalışırken veya biraz ses olan ortamda duymanız mümkün değil. Muadili olmadığı için de çok kararsızım.

    Servise göndersem bu sorun giderilebiliyor mu?

    Çözülemiyorsa bu ses zamanla artar mı?

  • Coil eğine maalesef servisler sorun olarak görmüyor her bilgisayarda da az çok vardır zaten. Ama bizim bilgisayara özel klavye parlaklığını açarsanız ses gidiyor aklınızda bulunsun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok teşekkürler denedim gerçekten öyle ASUS ROG ZEPHYRUS G14 KULLANICILARI  Ben de kullanmaya devam etme kararı almıştım. Harika bilgisayar.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: emrek17

    Çok teşekkürler denedim gerçekten öyle   Ben de kullanmaya devam etme kararı almıştım. Harika bilgisayar.

    Hocam g14 gerçekten eşsiz bir bilgisayar 5 aydın kullanıyorum aşağı yukarı sorunuz olursa yardımcı olurum ASUS ROG ZEPHYRUS G14 KULLANICILARI 


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • emrek17 E kullanıcısına yanıt

    Hocam bunların hepsini başta yazdım servis sürecini vs. Sizin için tekrar yazayım. O ses CW değil öncelikle.


    Tüm Rog Zep'lerde olan mühendislik hatası diyelim. Klavyeden cızırdama sesi geliyor,ışık seviyesini arttırırsanız ses azalır biraz.


    Servis bu duruma asla müdahale etmiyor,normal diyip geçiyor. Ki yeni klavye taksa onda da aynı sorun olucak çünkü :D


    Benim de ses hassasiyetim olduğu için direkt farkettim 2.gün ama açıkçası bu model selefinde tek ve yapıcak bir şey yok diyip kullanıyordum. Ta ki menteşe sorununa kadar. Sizin laptopta sadece o ses varsa laptopunuz sorunsuz manasına geliyor.

  • Teknik bilgim az olduğu için o süreçte yazılan şeyler kafamda karışmıştı. Başka yerlerde de CW diyenler olmuş ama tabi farklı bir şeyden bahsediyor olabilirler.

    Anladım çok teşekkür ederim.

  • emrek17 E kullanıcısına yanıt

    CW'de olabilir hocam. Ama GTX1650ti'de falan CW yüzde 90 ihtimalle olmaz çünkü az bobin bulunduran az güç çeken bir kart. RTX2060,3060'lı ROG ZEP G14'lerde CW olabilir. Zira CW yük altında artar ve ekran kartı çalışmıyor iken de asla ses çıkarmaz. Bizim mağdur olduğumuz ses sizin de bildiğiniz gibi daimi olarak var ve sabit. Oyunda falan artmıyor CW gibi yani.

  • işin garip yanı bende ses yok :D memnunuz suan sadece ön tarafta 1 2 nokta siyahlık oldu belli olmuyor şuan beyazda .

  • Herkese merhaba, dün aşağıdaki modelin siparişini vererek aranıza katıldım.

    https://www.hepsiburada.com/asus-rog-zephyrus-ga401qe-hz127-amd-ryzen-7-5800hs-16gb-512gb-ssd-rtx-3050ti-freedos-14-fhd-tasinabilir-bilgisayar-p-HBCV000007XFIU

    Kullanım amacım nette gezinmek,arada dizi-film izlemek belki GTA ya da COD oynayabilirsem oynayacağım :) Zarif ve taşınabilir olduğu için bu modeli tercih ettim. Aynı ücretlere RTX3060 lı modellerde vardı ama G14 ün albenisi daha yüksekti benim için. Aklıma takılan, bilmediğim bir kaç husus var ,yardımcı olabilirseniz sevinirim.

    -Ram tek slot görünüyor iki slot yapmak gerekir mi? Ram için max 24gb denilmi ama youtube da 40gb a kadar yükseltenler gördüm. 16+16 mı yapmak lazım yoksa +8gb eklesem yeterli mi? Ram eklersem aynı marka model ram mi olmalı yoksa sizin önereceğiniz bir model var mı?

    -Freedos alet ,usb ile win10 kurulumu hazırladım. Bunun haricinde güncellemeler, programlar vs öneriniz var mı?

    Önceki yazılanları da okudum aslında ama bu tarz şeylere çok uzak biriyim. Uzun süreli ve kaliteli şekilde kullanmak için neler yapmak lazım bilgilendirebilecek birileri var ise sevinirim. Şimdiden teşekkürler :)





  • Asus ROG Zephyrus modellerinde 8GB lehimli ram bellek vardır. Sizin laptopunuz da 16gb olduğuna göre boşta olan slot dolu oluyor. Yani 8gb ramı çıkarmadan yükseltme yapamazsınız. Uzun vadeli kullanmak için program vs. bunlar yok öncelikle. Her şey sizde bitiyor,sizin kullanımıza birde şans tabi ki. Aldığınız gibi Asus armoury Center'i indirin,buradan laptopunuz ile ilgili tüm ayarları bulacaksınız. Driverları ise seri numaranızı yazarak Asus sitesinde bulabilirsiniz.

  • Batuhan hocam öncelikle teşekkürler cevabınız için. Tam modeli karşılamasa bile bu şekilde bilgi vardı sitesinde ve hepsiburada da ondan kafam karıştı.

    ASUS ROG ZEPHYRUS G14 KULLANICILARI


    ASUS ROG ZEPHYRUS G14 KULLANICILARI

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bir de sormak istediğim ssd mevzusu var. 512gb yetersiz olacak benim için muhtemelen. Eksternal ssd alıp kullanmak mı daha mantıklı yoksa ssd yi 1tb a yükseltmek mi ? Eksternal kullanılıyor mu onu da bilmiyorum açıkçası. Mesela eksternal ssd alsam oyun vs ona yüklesem , oynayacağım zaman bağlayıp oyun oynayabiliyor muyum ?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pre.S.theo -- 22 Temmuz 2021; 16:27:53 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dr.vesallie

    Bir de sormak istediğim ssd mevzusu var. 512gb yetersiz olacak benim için muhtemelen. Eksternal ssd alıp kullanmak mı daha mantıklı yoksa ssd yi 1tb a yükseltmek mi ? Eksternal kullanılıyor mu onu da bilmiyorum açıkçası. Mesela eksternal ssd alsam oyun vs ona yüklesem , oynayacağım zaman bağlayıp oyun oynayabiliyor muyum ?

    Hocam cihazın içinde boş m2 slotu var. Ben olsam harici ile uğraşmazdım.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Son 1-2 gündür bu hata ile karşılaşıyorum. Güç kablosunu çıkarıp tekrar takıyorum adaptörde de bir sorun yok ama yine 10-15 dakikada bir bu hata mesajını tekrar çıkarıyor bilgisayar. Daha önce karşılaşan var mı bu mesaj ile?




    ASUS ROG ZEPHYRUS G14 KULLANICILARI



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi S A M C R O -- 23 Temmuz 2021; 13:13:6 >
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.