Şimdi Ara

ASUS ROG STRIX Z790-F GAMING vs ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
203
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Yavaştan bir pc toplama sürecine girmiş bulunmaktayım. Anakart seçme konusunda aşırı kararsız kaldım. Kullanacağım işlemci ve ekran kartı bilgileri şöyle;

- İşlemci: İntel İ7 13700 veya İntel İ5 14600 (14. nesil konusunda kararsızım.)

- Ekran Kartı: ASUS ROG STRIX GeForce RTX 4070 Tİ

OC konusunda bilgi sahibi değilim haliyle yapacağım OC işlemleri 5 sene sonra olur anca. Ama almışken OC konusunda ilerleyen zamanlarda kısıtlama yapmasını istemem.

Aklımda şuan ASUS ROG STRIX Z790-F Anakart var. Buna alternatif daha uygun fiyatlı performans ve kaliteden ödün vermeden ne bakabilirim?

• Bu segmentteki en iyi anakartlardan biri Asrock Z790 Taichi modeli, sonra Msi Mpg Z790 Carbon Wifi.

www.hepsiburada.com
    Asrock Z790 Taichi DDR5 7200+ MHz (OC) LGA1700 EATX Anakart Fiyatı
    https://www.hepsiburada.com/asrock-z790-taichi-ddr5-7200-mhz-oc-lga1700-eatx-anakart-pm-HBC00004IVK4I
  • Asrock markasını çok iyi bilmiyorum doğrusu. Belki de anakart benim için fazla da geliyor olabilir. Segment dediğin için ben bu segmentin bana neler vereceğini bilmiyorum. ASUS ROG STRIX Z790-F deme sebebim ROG serilerinin kaliteli olması. Z790 değil de başka model de belki işimi görecek onu da araştırıyorum.

• mctig3r kullanıcısına yanıt

Asrock da (ülkemizde pek olmasa da) Asus kadar bilindik ve güvenilir bir firmadır.

Bunlar orta/üst segment anakartlar. Daha kararlı bir sistem için kaliteli güç bileşenlerine ve soğutmaya sahipler. Daha kaliteli malzemelerden üretilirler, daha fazla m2 yuvaları olur, daha yüksek bellek hızlarına izin verirler.

Ses chipleri daha kalitelidir vs.

Elbette daha pahalılar.

Üst seviye işlemciler kullanmayacaksanız pek gerekli olmayabilirler.

Edit:

Alt modeller işinizi görebilir tabi, ama almışken en azından DDR5 anakart alın bence.

Örneğin bu anakart fiyat ve özellik olarak fena değil.

https://www.hepsiburada.com/asus-prime-z690-intel-6000mhz-ddr5-lga1700-atx-anakart-prime-z690-p-wifi-pm-HBC00000XNIVM?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi QuasarFX -- 20 Ekim 2023; 13:12:32 >

• Taichi tam bir OC kartı. Asus'da karşılığı Maximus serisi olur ancak.

Bios ve yazılım anlamında bir Rog serisi gibi olmaz örn: çip kalitesini değerlendirme, AI OC, Sonic Studio, Mem Test v.b gibi özellikler içermeyebilir. kullanıcı arayüzüde rog'a kıyasla daha karmaşık kullanımı zordur.

F serisi Maximus kadar gelişmiş bios içermiyor bildigim kadarıyla, çok kısıtlı degil yinede yeterli bir biosla geliyor.

Deneyimli biri için OC amaçlı alınacaksa Taichi çok daha alınabilir sağlam bir anakart.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vs77 -- 20 Ekim 2023; 14:7:19 >
  • Taichi anakartın MAX modeli çıkacak mı diğerlerinde olduğu gibi? (Wifi 7 ve 14.ncü nesil işlemci desteği vs)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.