Şimdi Ara

Asus Rog Strix Scar 16 2.Nesil Core Ultra 9 275HX-RTX5090 24Gb-32Gb-1T G635LX-RW141W

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
2
Favori
467
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
2 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Bu laptop u aldım, sorularınız merak edilenler vs varsa yardımcı olmaya hazırım.

Asus Rog Strix Scar 16 2.Nesil Core Ultra 9 275HX-RTX5090 24Gb-32Gb-1T G635LX-RW141W

• hayırlı olsun

sorun yok ama küçük bi eleştirim var , intel amd'ye göre haddinden fazla ısınan bi işlemci , bunu biliyor muydunuz?

1. nesil core ultra serisinin sıcaklıklarına bakın , sıvı metal olduğu halde 95-100 derecelere çıkıyor

2.nesil yani sizdeki işlemciyi hiç araştırmadım , inş çıkmıyordur  

güle güle kullanın , bi 10 yıl rahat , oyun laptobu almanıza gerek kalmıcak  

ben şu modeli alacağım , bunun 18 inç versiyonunu , benim için tek kötü yanı , amd olduğu için DP 2.0 koymuyorlar   amd lisans ücretini ödemiyorda olabilir bilemem ama DP 2.0 olmasıda önemli benim için , ayrıca monitör alıp ekranı ona yansıtacam

Andrew Marc Davidyoutube
    Gigabyte Aorus Master 16: https://bestbuycreators.7tiv.net/gRgAEB This is the reivew of the Gigabyte Aorus Master 16, showcasing its powerful AMD Ryzen 9 9955HX3D processor and RTX 5090 graphics card. We highlight key features and run through game benchmarks. We also check out its performance using Cinebench to give you a full tech review of what this machine offers. Video Index: 00:00 Intro 02:03 Unboxing 03:33 Build & Design 04:32 Size & Weight 05:24 Keyboard & Touchpad 06:37 Ports & Connections 08:10 Display 10:39 Performance, Benchmarks & Gaming 14:06 Thermals and Fan Noise 14:53 Power Draw 15:23 Battery Life 16:14 Lighting 16:53 Audio & Speaker Test 18:29 1080 IR Webcam & Mics 18:41 Internals & User Upgradeability 19:37 Linux 20:17 Pricing 21:18 Pros & Cons 22:54 The Score
    https://www.youtube.com/watch?v=3cnR9PIeF48

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi heyysanadiyom -- 3 Haziran 2026; 12:32:39 >

----------bu profildeki kişi veya kişiler hayal ürünüdür ----------

• heyysanadiyom kullanıcısına yanıt

hocam 4 saattir forza 6 oynuyorum 85 i işlemci geçmiyor, gpu daha düşük derece. daha önce rog kullanmıştım 5070ti li ama bundaki ses sistemi çok daha iyi klavye de çok daha iyi. ekstrem ayarlarda 115 fps di sanırım. teşekkür ederim ben 10 sene hayatta kullanamam hocam 3-4 aya satarım bilemedin yıl sonuna :)

bu arada hocam bu 16" daha önce kullandığım 16" den daha geniş bu arada 18 i canlı görün mutlaka. bu arada laptop içinden asus çantada çıktı 4000 tl lik hediye vermişler. auros serilerinide sağ olsunlar :) auros serilerini de çok seviyorum ama TR de çok kısıtlı model oluyor veya çok az sayıda

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi headhunter -- 4 Haziran 2026; 0:19:43 >

85 dereceyi geçmemesi çok iyi ama başka başka oyunlardada test edin , kimi oyunlar zorlamıyor işlemciyi , sizde zaten 5090 olduğu için tüm yük ekran kartına biniyor

bu arada sizin laptopta , işlemci termal macunlamı yoksa sıvı metal ile mi soğutuluyor? bunada bakmak lazım , sıvı metal ise 85 derece zaten normal olanı yok sıvı metal değilde termal macun ile bu derecede oluyorsa o zaman intel düzeltmiş kendini

vapor chamber diye okumuştum hocam bu hangisi ise bir kaç oyunda da deneyeyim bugün.

üstad bilmişlik taslamayayım

vapor chamber vs bunlar pazarlama taktiği , işlemci ısınıyorsa gerisi yalan 

1-2 gün tablette takılmak zorundayım , dizüstüne geçince atarım videoları

sendeki işlemcinin 1 önceki versiyonu ısınıyor

bende intel alma tarafındayım , garezim kesinlikle yok , çünkü dp 2.0 sadece intel işlemcili laptoplarda var , amd ye koymuyor hainler  

amd de hep dp 1.4 var

intelde dp 2.0 var

benim için önemli bir konu bu , ben laptopdan monitöre görüntü aktarıcam 4K

dp 1.4 en fazla 40 aktarabiliyor , dp 2.0 ise 120 ye kadar sıkıştırma yapmadan rahat rahat aktarıyor görüntü sinyallerini  

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

hocam eski yazılarımdan görebilirsiniz bir çopk laptop kullandım asus haricinde hepsinde ıosınma oluyor asus da parmaklar ısyı hiç hissetmiyor.

hocam eski yazılarımdan görebilirsiniz bir çopk laptop kullandım asus haricinde hepsinde ıosınma oluyor asus da parmaklar ısyı hiç hissetmiyor.

ben çok iyi bir kampanya ile aldım bugün 170 bine sattım :)

eğer isteyen olursa 1 tane daha var

özel mesaj attım Asus Rog Strix Scar 16 2.Nesil Core Ultra 9 275HX-RTX5090 24Gb-32Gb-1T G635LX-RW141W 

• Bu modelin 255hx rtx5070ti modeli var işlemciyi kendi haline bırakırsanız amd de olsa farketmez 80 90 dereceleri görursünüz işlemciye kendiniz limit koyup 40 50 watt larda ayarlarsanız 70 derecelere duşecektir bu işlemciler güçlü islemciler düşük wattlarda da iyi performans veriyor ben işlemciye 35 wattla ekran kartinada 75 watt limit ile fanlarıda 4500 rpm ayarlı forzada 230 250 arası fps alıyorum dlss vs ile sıcaklıklarda islemci 70‐75 arası ekran kartıda 60 ‐ 65 arası takılıyor cihazi yormaya gerek yok boşa Asus Rog Strix Scar 16 2.Nesil Core Ultra 9 275HX-RTX5090 24Gb-32Gb-1T G635LX-RW141W

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Burak** -- 27 Haziran 2026; 17:34:48 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

şu asus modeli hariç aynı segment tüm intel işlemciler sıcaktan yanıyor hocam ama dediğim gibi asus modeller hariç

asus da yaşamıyorum zaten aynı segment diğer laptoplarda çok daha sıcak çalışıyor aynı işlemciler.

Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.