Şimdi Ara

Asus Rog Ally ve ROG Ally X [ANA KONU] (490. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: semoniok Daha Az
1 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 9 Misafir - 9 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9.798
Cevap
208
Favori
343.149
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
24 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 486487488489490
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Biraz bana göre gereksiz olan Ally in Z1 versiyonu gibi Steam deck seviyesinde bı cihaz düşünmüşler herhalde hocam yoksa extreme olanlar bizim extremeden her türlü daha iyi olacak

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • onrgmc1 kullanıcısına yanıt
    Bana mantıksız geliyor hocam. Cihazın fiyatını yükselten bizim ülkemiz için lisans ücreti, Ozaman linuxlu yollasın ama sırf Linux koyduk diyede düşük donanım koymanın mantığı yok sırf elinde kalan işlemcileri millete iteliyorlar şuan

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • srkngncy S kullanıcısına yanıt

Z2 İşlemcide z1 extreme denk apu var z2 extremede daha üstü bir apu var

Asus Rog Ally ve ROG Ally X [ANA KONU]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MrChame -- 30 Ocak 2025; 12:39:54 >

• MrChame kullanıcısına yanıt

steamos versiyonu z2go kullanıyor işlemci olarak hocam 6800 değil, ekran kartı doğru

GPU ve cpu ya baktım z2 deki z1 extremden daha geride hocam bilginiz olsun

Evet doğru 680M apudan dolayı bende 6800işlemci kullanıyor zannetmiş olabilir

Fakat z2go takısı ve Zen 3+ işlemci yapısı çok yenilikci durmuyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MrChame -- 30 Ocak 2025; 12:52:51 >

Sebebi tamamen marketing, performans yakalamak isteyene AI Max ve AI Max+ satacak olması. Taşınabilir cihaz olunca herkes Z2 Extreme'e yoğunlaştı ama asıl kasırga yeni çıkardığı yukarıda bahsettiğim ürünlerde bknz "Asus Rog Flow Z13 2025" .

Neyse hocam zaten Türkiye için bir anlamı kalmadı :)) abd kendi chiplerinin ithaline turkiyeye ambargo koymuş yapay zekalı çiplere bir tr de değil cin vs de buna dahil yani abd de olmayan bir çok firma artık gümleyecek

• tnt_cem kullanıcısına yanıt
    Türkiye için anlamı kalmadı hocam trump ambargo koyuyor. Bundan sonra sadece abd de üretim yapabilecekler abd den dünyaya açılacaklar

Anlamadım hocam biraz açar mısın ? PC komponentlerin %90'ı zaten Tayvan üretimi ve oradan sağlanıyor?

Trump in yayınladığı kararnameye gore yapay zekali cip üreticisi abd li şirketler Nvidia amd intell gibi şirketler artık abd de üretim yapacaklar abd nin onayladığı ülkelere satış yapacaklar Türkiye cin Rusya vb ülkeler ambargo içinde

Hocam bu dediğin mevzu öyle başkan dahi olsa 1 kişinin olsun demesiyle olacak mevzu değil, üretimi abd'de yapacaklar dediğinde üretim tesisininin taşınmasını geçtim bütün yine dediğim gibi bütün bu üreticilere komponent sağlayanlar yine Tayvan , Çin gibi ülkeler yani bahsi geçen ürünlerden örn; ekran kartıydı işlemciydi bunların bileşenleri ağaçta yetişmiyor ve tüm dünya'ya uzak doğu sağlıyor. Diğer mevzu da pazar payı ve kâr marjı o konuya zaten hiç girmeye gerek yok bugün şirketi ABD'den EU'ya taşımak inan çok daha kolay bu firmalar için.

Meclis trump in elinde ve markalar abd markası istediğini yapar ki geçmiştede yaptı abd için doğru olanda bu çünkü abd kanunlarına göre savunma sanayisi olsun bilişim tekno olsun abd nin malıdır sattığı her ürün için abd ye vergi öder yani onlarda seve seve kabul etti ki bu seçim zamanı konuştuğu birseydi o firmalarda tamamı trump i destekledi

Aynen donanımın düşük olması bence de saçma hele Steam deck ile yakın güce sahipse ya da ROG ally dan güçsüz ise kim niye alsın ki mantık bulamıyorum ucuz olması çokta insanlarin seçimi olmasını sağlamaz bence 200 dolar fazla verip daha güçlüsün alır

• Legion GO 2 nin özellikleri güzel fakat onun yerine msi claw 8 ai+ almak belki daha mantıklı olabilir tabii intel ne kadar sağlıklı driver sağlayacak ona göre. Amd nin fsr teknoloji desteği intel'in o işlemcilerinde çalışmıyor diye duyum aldım doğru mu hiç bilmiyorum eğer fsr vesayre çalışmıyorsa msi da alınmaz

• Uniquemusha U kullanıcısına yanıt
    Spiderman 2 optimizasyonu çok iyi hocam Steam deck bile 60 FPS e yakın değerler alıyor testleri gelmeye başladı

• onrgmc1 kullanıcısına yanıt

Güzel hocam sevindim

• 
Sayfa: önceki 486487488489490
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.