Şimdi Ara

Asus prime b350 plus D.o.c.p hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
624
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar asus prime b350 plus anakart,r3 1200 cpu,gtx 1050ti 4gb ve 2x8 gb corsair vengeance lpx cl14 ram ile sistem kurdum.Anakartın ram destek listesinde olmasına rağmen(seri numarasına kadar aynı)ramlerde çok sıkıntı yaşadım.şöyle anlatayım.oyularda aniden donma yapıyordu.herşeyi denedim olnadı.en son sorunun ramlerde olduğunu anladım.garantiye gönderdim.yenisi geldi sonuç yine aynı.diğer parçaları aldım mağazaya götürdüm ve başka ramler ile denedik(gskill) sorun düzeldi.ram uyumsuzluğu olduğunu anladık ve ramleri sattım gskill ripjaws 2x8 3000mhz olandan aldım.bu ramler sıkıntısız çalışıyor ama 2133mhz olarak.anakartın bios ayarlarında d.o.c.p ile 3000mhz yapayım diyorum otomatik olarak.ama korkuyorum ramlere bişey olurmu diye.çünkü ram olayı benim başımı çok ağrıttı.birde manuel overclock voltaj falan anlamıyorum.docp profil1 seçsem otomatik sıkını olurmu ram bozulurmu falan vb.Yardımcı olursanız sevinirim.şimdiden teşekkürler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hiçbir sorun olmaz, zaten D.O.C.P. değerleri ram'den okunur, anakarta yüklenmiş hazır değerler değildir. Şu an kullandığınız ram'ler zaten 3000mhz olarak satıldığı için voltajı, soğutucusu ona göre ayarlanmış modellerdir. Ama 2400mhz ramleri kalkıp da BIOS'tan elle ayar girip 3000Mhz'de çalıştırmaya kalkarsanız bu iş risklidir, ayrıca ramlerinizi garanti kapsamı dışında bırakır. Bu arada ramleri anakartın kullanıcı kitapçığında gösterilen şekilde yerleştirmeyi unutmayın derim, yanlış slotlara takılan ramler de sorunlara yolaçabiliyor.
  • ram slotlarının yerlerini değiştirmeyi denediniz mi? Ben şu an 3200 mhz de kullanabiliyorum a2-b2 slotlarında.
  • Aynı anakart ve aynı ramleri kullanıyorum a2 ve b2 ye takıyorsun ramleri biosdan da dediğin docp profiline alıyorsun 2933mhz de sıkıntısız çalışır.
  • Kitapçıktaki gibi gri renk olan A2 B2 solotlarında takılı zaten.o zaman ben docp aktif edeyim bir bakayım.sağolun arkadaşlar.

• Bios surumun de eskiyse mutlaka guncelle

• Sorun olmaz zaten hangi voltajda hangi profilde çalıştığı ile ilgili bir bölüm var biosta (advanced modda) oradan da görebilirsin docp açınca hangi değerlerde calisacagini

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Biosu daha dün güncelledim daha çok taze...

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.