Şimdi Ara

ASUS PCE-AC51 Sorunu!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
2.153
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Normalde kablo ile bağlantı kurduğum bilgisayarımdan yazın farklı bir eve geldiğimden ve bulunduğum odaya kablo getiremediğimden dolayı bir wireless adaptör alayım dedim. Başlıktaki cihazı aldım ve taktım. Kendisi PCI-E bağlantılı AC destekli bir kablosuz adaptör. Ancak online oyunlarda evdeki hiç kimse (Yanımda oturan dahi) lag/ping sorunu yaşamazken benimki inanılmaz kötü. Diğer bilgisayarlarda genel olarak ping 50 ms civarında gezerken benimki 80-90 civarında geziyor. Böyle kalsa yine kabulleneceğim ancak bir kaç dakikada bir 500-600'lere hatta 1300'lere kadar çıkıyor ve 3-5 saniye o civarda kalıyor. Haliyle online oyun oynanmıyor. Aleti iade edecektim ancak faturasını atmışım sanırım. Sürücüleriyle çok uğraştım ancak bir sonuca varamadım. En güncel sürücüyü yükleyince zaten çevredeki interneti hiç görmüyor. Windows'un otomatik yüklediği sürücüyü kullanıyorum mecburen. WLAN Optimizer diye bir program kurdum ama fayda etmedi. Son bir kaç gündür sadece bununla uğraşıyorum ama bir sonuca varamadım. Önerisi olan var mı? Yeni bir kablosuz adaptör almayı düşünüyorum artık...







  • Bios güncellemesi yaptınız mı anakarta? Öncelikle bir bios kontrolü yapın sahip olduğunuz bios eski ise yenisini kurun bilgisayarınıza.

    Ayrıca 5Ghz destekli bir kartmış anladığıma göre. Siz 2.4Ghz mi yoksa 5Ghz mi bağlanıyorsunuz ?

    Ayrıca aygıt yöneticisinden ASUS PCE-AC51'e sağ tıklayıp özelliklerinden Gelişmiş sekmesine girip oradan ayarlarına bakar mısınız? Yeşil alan mı yoksa Karışık mı ayarlı modu? Güç tasarrrufu aktif mi? Wireless frekansı hangi moda ayarlanmış b/g/n olarak? vb. O ayarları değiştirdikçe farkları görebilirsiniz.

    Ayrıca windows 10 mu kullanıyorsunuz? Öyle ise Creators Update yaptınız mı?
  • ettaL kullanıcısına yanıt
    Hocam arada tatile gittik geldik. Bilgisayarı unuttuk. Aslında umudu kesmiştim. Yeni geldi aklıma da o yüzden anca gördüm. Cevap için teşekkür ederim.

    Öncelikle anakartımın BIOS'u son sürüm.
    Wireless bağlantım 2.4 Ghz. Modemim 5 Ghz desteklemiyor.
    Aygıt yöneticisinden bakmam gereken yerde karışık veya yeşil alan gibi bir şey göremedim. Gördüklerimi yazayım:
    Antenna Diversity Selection: Auto
    Beacon Interval: 100
    Preamble Mode: Short & Long
    Roaming Sensitivity Level: Low
    Wireless Mode: IEEE 802.11b/g/n (Modemin verdiği bağlantı da bu şekilde ayarlı)

    Bunların dışında güç tasarrufu kapalı.
    Lisanslı Windows 10 Pro kullanıyorum. Tüm güncellemeler tamam görünüyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dr Limbo -- 22 Ağustos 2017; 23:54:9 >
  • Konuya tamamen alakasız bir şekilde çözüm buldum. Evde bulduğum eski bir modemi mesh (wireless repeater) olarak ayarladım. Bilgisayarın yanında koydum ve onu da ethernet kablosuyla bilgisayara bağladım. Bütün sorunlar çözüldü. Ne ping kaldı ne de yavaş internet. Kısacası para verip aldığım wireless adaptörü evdeki eski modemden kötü çıktı. İnternet işini başka bir cihaza aktardığım için de bu aleti servise göndermeye karar verdim. Bu arada iki ay boşu boşuna çile çekmiş oldum.
  • Ben de aynısı aldım. Ve aynı sorunlar. Ping inanılmaz yüksek. İndirme hızı 1 ile 3 mbitlerde. 1 hafta oldu alalı. Siz naptınız gelişme oldu mu serviste. Doprudan iade mi edeyim?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • intel cipset kullanan cihazlar deli gibi sorunlu. ben cozumu n modunu kapatarak buluyorum genelde onlarda.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.