Şimdi Ara

Asus p9x79 Pro yardım(Q-Code 19 ve 36 anlayan varmı acaba )

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
692
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

asus p9x79 pro anakart aldım fakat bir türlü çalıştıramadım .işlemci intel i7 4820k ve CMZ8GX3M2A1600C9 dualkit corsair 2x4 gb ram var .Bios update yapıyorum fakat 4502 olan update için 36 ,4607 olan bios update yaptığımda da 19 hata kodunu almaktayımdır.Bu konuda yardımcı olabilecek birileri varmıdır ?

Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi korhan_23 -- 1 Şubat 2014; 1:46:03 >

• bios update yaparken mi hata veriyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: WOADISH

bios update yaparken mi hata veriyor.

Sistem hiç açılmadı 00 hatası verdi internette araştırdım bios güncelle dediler güncelledim bu kez 19 hatası vermekte .bunun nedenini ve çözümünü hala bulamadım .
  • korhan_23 K kullanıcısına yanıt
    aynı anakartı bende almıştım,şunları yaptınmı? bıosu sıfırla ramları söküp bir silki ile sil,yanlız o kartta ramları yanlış yere takarsan'da hata veriyor,onları bir deneyin olmassa başka çözüm.
  • Kitapçıkta hata kodları var, oraya bakın neymiş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: er36po

aynı anakartı bende almıştım,şunları yaptınmı? bıosu sıfırla ramları söküp bir silki ile sil,yanlız o kartta ramları yanlış yere takarsan'da hata veriyor,onları bir deneyin olmassa başka çözüm.

Ramlere gelmeden daha cpu ile ilgili bir hata veriyor sanırsam,çünkü cpu ledi kırmızı yanıyor devamlı.Biosu cmos clear butonu ile mi sıfırlayabiliyoruz ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: _Dominic_Toretto_

Kitapçıkta hata kodları var, oraya bakın neymiş.

19 için şunu demiş : pre-memory PCH initialization started.Pek de bişi anlamadım burada ne demek istemiş .
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: korhan_23

quote:

Orijinalden alıntı: _Dominic_Toretto_

Kitapçıkta hata kodları var, oraya bakın neymiş.

19 için şunu demiş : pre-memory PCH initialization started.Pek de bişi anlamadım burada ne demek istemiş .

RAM' lar ile ilgili birşey demiş. Ama sistem önceden hiç açılmadı dediniz. Hiç kurcalamadan aldığınız yere götürün ve alalı 1 hafta olmadıysa yenisini isteyin.
  • Ramleri tek tek her slotta denediniz mi?
  • Devilmaybad kullanıcısına yanıt
    Hocam, aynısı başıma geldi.ben kartı vatan'da almıştım, bendede cpu LED'i sürekli yanık dyruyordu ne yaptıysam fayda etmedi.hatta bende'DH'da yardım istemiştim ama bir çözüm bulan olmamıştı ben kartı vatan'a geri götürüp onlara denetim aynı hatayi ordada verdi kartı geri almislardi.ben yeni bir kart almıştım. Daha sonra o kartin işlemci yuvasında sıkıntı olduğu soylendi.insallah sizin kart'dada aynı sıkıntı yoktur.
    Son olarak şunu denemediysen dene anakart pilini Sök biraz bekledikten sonra geri tak dene.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    bu benim iade ettiğim arızalı kart:  Asus p9x79 Pro yardım(Q-Code 19 ve 36 anlayan varmı acaba )
  • quote:

Orijinalden alıntı: er36po

Hocam, aynısı başıma geldi.ben kartı vatan'da almıştım, bendede cpu LED'i sürekli yanık dyruyordu ne yaptıysam fayda etmedi.hatta bende'DH'da yardım istemiştim ama bir çözüm bulan olmamıştı ben kartı vatan'a geri götürüp onlara denetim aynı hatayi ordada verdi kartı geri almislardi.ben yeni bir kart almıştım. Daha sonra o kartin işlemci yuvasında sıkıntı olduğu soylendi.insallah sizin kart'dada aynı sıkıntı yoktur.
    Son olarak şunu denemediysen dene anakart pilini Sök biraz bekledikten sonra geri tak dene.

Hocam teşekkürler,pili çıkardım biraz bekledim tekrar taktım ama nafile yine aynı sorun devam etti.Ben de yarın aldığım yerle irtibata geçip kartın yenisiyle değiştirilmesini talep edeceğim.
    benim tahminime göre pinlerde sıkıntı var(işlemci yuvasında) eğer işlemci LED'i süreki yanık duruyorsa bu işlemcini sıkıntı olduğunu gösteriyor,işelmcide sıkıntı olmadığını var sayıyoruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi er36po -- 2 Şubat 2014; 22:38:53 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.