Şimdi Ara

Asus P8Z68-V Pro anakrt virtu problemi (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
67
Cevap
0
Favori
5.997
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: alidarkstone

IT sektöründe olan biri de bunu farkedemediyse bu adamlar zaman kazanmaktan başka birşey yapmıyor. Admin hakları ile alakası yok Recep bey öyle söyle onlara ;)
    Yeni yama yayınladı Lucidlogix sözde yeni sertifikalar ve Discrete mod a destek sunuyor ama çözüm olmadı.

olur da gözden kaçmıştır umm bu da işe yaramıyor demek, olay lucidçilerin olayı ama tabi sonuçta kullanıcıları etkiliyor sorunu ilettim tekrar umarım çözüm gelir biran önce paylaşırım

• Ali bey, siz virtuyu komple kaldırıp tekrar admin accountu ile kurmayı denediniz mi bu arada ?

"Can you please kindly ask if the same problem also happen if he now removes Lucid Virtu, and install it under Administrator account?"
  • Zaten bnm bilgisayarımda tek hesap var ve Admin olarak kullanmaktayım. Sıfır windows kurulumu yaptım orjinal windows 7 x64 sp1 kullanıyorum. Virüs bulaşıp admin haklarımıda almadığından problem yok benden yana. Dediğim gibi LucidLogix D-Mode ile ilgili probleme açıklık getiremediğinden basit yöntemleri bize deneterek kobay kullanıyor bizi resmen.

Bazı anakartlarda D-Mode kullanılamıyor sürücü problemli bariz bir şekilde. Ne asus la ilgilisi var ne igpu driver ı ile tamamen VIRTU driverı problemli. 9 AĞustos da yayınlanan driver ı bile denedim sonuç olumsuz. 3rd party application lar ile de denedim programı tamamen kazımayı yinede sonuç vermiyor. Regedit te bulunan bir kayıt ile de ilgili değil bu bariz bi şekilde sözlükte bu anahtar yok diyor yani driver problemi
  • anakartı ilk çıktığı anda aldım ve denemediğim yol kalmadı problem çözümü için.Yalnız şunu aktarabilirim deneyimlerimden.Açılışta ekran kartımdan başlıyor sonra ekran kararıyor ve dvi ile bağlı olan dahiliye geçiyor.Lucidi yüklemeden bu şekilde devam ediyor.Lucidi yüklediğimde ise ini hatasını ben de alıyorum.Hatta bir ara asus sitesinden 700 lü bir bios indirip kurdum şu anda sitesinde yok orası ayrı yine de değişmedi.606 ya geçtim stabildir çalışıyordur diye yine aynı sonuç...
  • Aynı sorun bendede var ne yaptıysam düzelmedi ati 6950 kullanıyorum anakart P8Z68-V Pro işlemci 2600k
  • Bu konuda benim bir çözümüm var. Sorun yazılımsal ve windows- virtu local uyumsuzluğundan dolayı. Bendede Gigabyte z68ma-d2h-b3 anakart mevcut ve Gigabyte Türkiye'ye defalarca attığım mesajlar sonucunda orta bi yol bulabildim. Bu kesin çözüm ama geçici olarak da kullanabilirsiniz. Windows updateden ingilizce dil yamasını yükleyip denetim masasından ingilizce dil ayarları ve bölge oalrak da United States seçilince ve takvim ayarlarına kadar amerikan ayarlarını yükleyince lucid virtu programını kaldırmadan restart yaptığınızda virtu aktif olmakta, kontrol paneli çalışmaktadır. Ancak windowsu ingilizce kullanmanız gerekmekte. Deneme yanılma yöntemiyle sorunun hangisinde tam oalrak kaynaklandığını bulamadım çünkü psikolojik oalrak sabır gerektiriyor ev pc yi parçalama isteği doğurabiliyor, siz deneyip yanılarak tam oalrak sorunnu nerden kaynaklandığını da bulabilirsiniz dil ya da bölge veya sadece takvim statüsündne bile kaynaklanabilecek bi durum.

• bios ta hangi ayar yapılması gerekiyor

Asus P8Z68-V Pro anakrt virtu problemi
  • quote:

Orijinalden alıntı: mcilker

Bu konuda benim bir çözümüm var. Sorun yazılımsal ve windows- virtu local uyumsuzluğundan dolayı. Bendede Gigabyte z68ma-d2h-b3 anakart mevcut ve Gigabyte Türkiye'ye defalarca attığım mesajlar sonucunda orta bi yol bulabildim. Bu kesin çözüm ama geçici olarak da kullanabilirsiniz. Windows updateden ingilizce dil yamasını yükleyip denetim masasından ingilizce dil ayarları ve bölge oalrak da United States seçilince ve takvim ayarlarına kadar amerikan ayarlarını yükleyince lucid virtu programını kaldırmadan restart yaptığınızda virtu aktif olmakta, kontrol paneli çalışmaktadır. Ancak windowsu ingilizce kullanmanız gerekmekte. Deneme yanılma yöntemiyle sorunun hangisinde tam oalrak kaynaklandığını bulamadım çünkü psikolojik oalrak sabır gerektiriyor ev pc yi parçalama isteği doğurabiliyor, siz deneyip yanılarak tam oalrak sorunnu nerden kaynaklandığını da bulabilirsiniz dil ya da bölge veya sadece takvim statüsündne bile kaynaklanabilecek bi durum.

mcilker arkadaşımıza çok teşekkür ediyorum sanırım bu kadar kişinin problemi çözüldü:)
    Bir iki deneme de kendim yaptım.
    Dil ve Bölge ayarlarından "biçim"i (formats) eğer İngilizce (U.S.A.) yaparsanız sorun çözülüyor.
    Konuyla ilgili Lucidlogix'e de mail attım sanırım yakında yeni bir sürüm yayınlarlar.

• Çok mantıklı zaten belirtilen dil sözlükte yok diye hata veriyordu. Demekki yazılımın türkçe dil desteği yoktu ve değiştirince sorun çözülüyor. Tabi Türkçe işletim sistemi kullananlar için geçici bir çözüm. Çünkü aynı doğrultuda Türkçe Dil zorunluluğu kılan uygulama kullananlarda illaki vardır. Lucidlogix in türkçe dil desteği getirmesi gerekmekte bence.
  • yukarıda verdiğim resmi asus' un resmi forum sitesinde görüp almıştım
    orada da sorun yaşayan insanlar vardı tamam bilgisayar dilini ingilizce yapıcaz da
    bios' u hiç mi ellemicez ? bios ayarlarını siz ne yaptınız arkadaşlar ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: dreamblue35

yukarıda verdiğim resmi asus' un resmi forum sitesinde görüp almıştım
    orada da sorun yaşayan insanlar vardı tamam bilgisayar dilini ingilizce yapıcaz da
    bios' u hiç mi ellemicez ? bios ayarlarını siz ne yaptınız arkadaşlar ?

Bios PCI-E / PCI şeklinde kalıcak dostum. Windows ayalarından da sadece pc formatını İngilizce yapıcaksın dilini değil. Dil ve Bölge ayarlarında en başta saat - tarih - para formatı var. onu değiştir yeter.
  • arkadaşlar yuh diyeceksiniz ama bu virtu ne işe yarıyor?
  • quote:

Orijinalden alıntı: RapscallioN

arkadaşlar yuh diyeceksiniz ama bu virtu ne işe yarıyor?

Öncelikle şunu bilmeniz lazım. 2. nesil i7-i5-i3 Intel işlemcilerde, işlemciyle tümleşik grafik yongası da bulunmaktadır. Şu onboard die bildiğimiz standart eski ekran kartlarından daha iyi ancak tabi ki üst düzey oyun oynamaya imkan vermemektedir.
    Virtu ise LucidLogix firması tarafından geliştirilen bir yazılımdır. 2 farklı modda kullanabilirsiniz.

d-mode: Bilgisayarınızda takılı olan harici ekran kartı ile işlemci üstündeki bu grafik birimini köprüleyerek oyun performansında çok az da olsa bir iyilestirme saglamaktadır. (Max %3-4 bi artış oluyor.)

i-mode: Ya da ana ekran kartını işlemcinin içindeki grafik birimi haline getirip güçten tasarruf ederek harici ekran kartını gerektiğinde devreye sokuyor.

Ancak yazılım daha çok yeni ve geliştirilmesi gerekiyor.Bazı oyunlarda performans artışı yerine düşüşü veya oyunun hiç açılmaması gibi sıkıntılar da oluyor.
    Sadece Z68 chipsetli anakartlarda mevcut ve kesinlikle bu özellik için kesinlikle board değiştirmeyin:)

• cevap için çok teşekkürler...daha yeni msi z68 g45 anakart ve 2500k satın aldımgelmelerini bekliyorum...açıkcası uğraşmaya değmezmiş gibime geldi bu virtu olayıbilgilendirme için çok teşekkür ederim
  • sonunda aktif edebildim teşekürler arkadaşlar

Asus P8Z68-V Pro anakrt virtu problemi
  • Lucid yazılım konusunda gerçekten sorunlu bir firma ve virtu yazılımının bile aldığı anakart sertifikalarına bakılırsa bi elin parmaklarını bile geçmiyor bu yüzden firmadan da pek bişey beklemek zaman kaybı olur görüşündeyim ayrıca dediğim yöntemle çalışması sorunun ne akdar basit birşeyden kaynaklandığını göseriyor sanırım. Böyle basit bi konuda hata yapan firmanın hala nasıl ayakta durduğunu anlamak da güç...
  • quote:

Orijinalden alıntı: mcilker

Lucid yazılım konusunda gerçekten sorunlu bir firma ve virtu yazılımının bile aldığı anakart sertifikalarına bakılırsa bi elin parmaklarını bile geçmiyor bu yüzden firmadan da pek bişey beklemek zaman kaybı olur görüşündeyim ayrıca dediğim yöntemle çalışması sorunun ne akdar basit birşeyden kaynaklandığını göseriyor sanırım. Böyle basit bi konuda hata yapan firmanın hala nasıl ayakta durduğunu anlamak da güç...

aynen hocam fakat ben bir hata ile karşılaştım sizde de oldu mu crysis2 ye giremez oldum bir yere kadar oyunu yüklüyor sonrasında hata veriyor ve windows programı kapatıyor diyor bilmiyorum deneyen oldumu benim gibi
    sadece crysis2 de oldu bu durum, left4 dead 2 de böyle bir problem yok elimde olan diğer oyunları da yükletip denicem bakalım tekrar buraya dönerim

• ben de virtu açık iken dungeon siege 3'e giremiyorum:)
    bi de heroes 3 kasmaya başladı nie ki
  • oyunla ilgili bir problem değil ilk önce işlemci içindeki ekran kartını tanıyıp ondan sonra harici ekran kartına yöneliyor program, hangi oyunu açtıysam öyle oldu bu arada benim crysis2 ye de çözümü ancak oyunu en baştan oynamaya başlayınca bulabildim denetim masası dil ve bölge değişimi olduktan sonra ne kadar denediysem kaldığım yerden oyun hiçbir şekilde yüklenmemişti, oyuna baştan başlayınca normal bir şekilde açıldı ve bende hiç bir problem yaşamadan oyunu biraz oynadım; tek farkla - oyunun dili de ingilizce oldu hiç bir şekilde müdahale edemedim şimdi ingilizce oynuyorum
  • Herkese selam uzun bi zamandan sonra yeni sistem topladım anakartım P8Z68-V Pro Windows 7 kurarken açılıştaki şu yazı kafamı kurcaladı sizinle paylaşmak istedim.

Adapter 1 Disk Information: AHCI Mode
    No hard disk is detected!

Aynı anakartı kullanan arkadaşlar açılışta sizde de bu yazı geliyormu aceba ? net den yaptığım araştırmalarda kimisi bu durumun normal olduğunu sata portlarının birinde hdd takılı diğerlerinde boş olduğu için diğer slotlarda harddisk bulunmadığından dolayı açılışta bu iletinin geldiğini söylemiş kimisine görede bunun bir hata olduğu söylenmiş bilgisi olan arkadaşlar açıklamada bulunursa memnun olurum ve kafamdaki soru işaretide cevaplanmış olur

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.