Arkadaşlar Z68 Anakart alabilmek için ekran kartımı sattım işlemcim i5 2500k, ilk defa bukadar cok özelliği olan anakart kullanıyorum daha önceki anakartım h61m-p21'di. Arkadaşlar zaten bu anakartı alabılmemın sebebı o.c yapabilmek
işlemci turbo boost ile 3.8 e cıkıyor fakat ben 4.2 yapmak ıstıyorum ıslemcı hızını işlemci fanım stok 7000 serisiyle beraber lga 1155 sogutucus ve 7950 almayı düşünüyorum sizden ricam lütfen overclock yapabilmem için yardım etmenız
anakartın tam markası
asus p8z68 xl-v
o.c yapmaya kalktım bilgisayar kapandı actı goruntu gelmedı kapandı gerı acdı anlayamadım ?
< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
pardon asus p8z68 lx-v ymiş
voltajı az vermiş olabilir misiniz
quote:
Orijinalden alıntı: CavaLieR-G
voltajı az vermiş olabilir misiniz
Voltajı nasıl verıcegımı bılsem :) 4.2 için kaç voltaj vericegimi vs hiç bilmiyorum
1.2 V yeterli olur heralde 4.2 için . valla ben de 1155 soket anakart ve işlemci kullanmadığım için bioslar hakkında pek bilgim yok hocam .
merhaba anakartınızda UEFI bios var sanırım bende X79 sabertooth kullanıyorum i7 3930k işlemciyle suan günlük 4.5 işlemcim başlarda bende yeni uefi bioslarda zorlandım ama hersey otomatikteyken sadece işlemci çarpan satırını aktif hale getirip all core sacenegi seciliyken carpanı 45 yaptım ama olmadı her acılısta reset atıp yine standart ayarlarına geri dönüyordu benim hatam cok basitti yeni uefi bioslarda girilen degerden sonra enter a basmazda mouse ile bosta bi yerde tıklarsanız bios o degeri kaydetmiyor siz o satırda yine elle girdiginiz carpanı 45 veya her neyse 42, 43 olabilir görüyorsunuz fakat aktif olmuyor enter a basında üst tarafta işlemci hızı değişiyor zaten direk ben sorunumu bu şekilde çözdüm umarım sizde çözersiniz
size bir tavsiye daha video incelemelerde asus sabertooth p67 incelemesi var mesut cevik yapmış o video yu izlemenizde fayda var saygılar...