Şimdi Ara

Asus P8P67 Anakart alacaklar için uyarı. (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
102
Cevap
0
Favori
7.598
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Anakartınızda karşılaşmış olduğunuz arıza spesifik bir arızadır. Servisimize gönderdiğiniz takdirde gerekli incelemeleri yapılıp tarafınıza bilgi verebiliriz.

İyi çalışmalar.

Seda ECE
    Technical Support Department
    Computer Engineer
    sece@cizgi-rma.com -http://www.cizgi-rma.com/

Asus P8P67 Anakart alacaklar için uyarı.

• Spesifik diyorsunuz ama nedense forumda birden fazla kişide ve google da aratınca da çok sayıda aynı sorun yaşanıyor.

@LEON-X nickli üye kartını servise vermişti zaten, bakalım ne olacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MÜŞAVİR -- 25 Mart 2011; 13:54:29 >
    "...biz O’nun gövdesine tapan bir putperest değil, ölmez eserine ve mânasına bağlı bir şuuruz. O, kendi vücuduyla beraber kaybolacak fani bir milletin değil, kendi manasıyla beraber yaşayacak ebedi bir milletin yaratıcısıdır.”

• Yeni rev. olan tüm ürünlerin bence kontrolden geçip (gecikme olsada), sonra satışa çıkarılması en hayırlısı olur diye düşünüyorum.

@tolgaciik

Ürün modelleri farklı ancak soketler aynı hocam.
    || Asus Tuf Gaming Z590 Plus Wifi || Intel i9-10850K @ 48/45@1.2v || Corsair H100i 240mm || Corsair Dominator Platinum 32GB 3200MHz CL16 || Asus Tuf RTX3060 V2 Gaming || 2x SanDisk Ultra 1TB NVMe ||
    || Corsair RM 750x Gold || Corsair 4000X iCUE with Commander Pro || Asus Tuf VG279Q1R || Logitech Z-2300 2.1 || Asus Rog Chakram X Origin || Asus Rog Strix Scope II 96 || Seagate STEL6000200 || Schneider BVX 1200VA UPS ||
  • spesifik olduğuna kendi adıma inanmıyorum,

kullanıcıların canına ne kadar tak etmiş ki youtube a videoları koyup çare aramışlar, ilk videodaki arkadaş anakartı servise verdi servis görür görmez kartı değişti ve dediğine göre servisin bildiği bilindik bir arıza. (yurtdışı forumdan)

benim arkadaşımın başına da benzeri geldi, p8p67 serisini mümkünse almayın , kendim sabertooth p67 kullanıyorum asus kötüdür manasını da lütfen çıkartmayalım.

• videolara falan bakıyorum benzer manzaralar ile ram tanıtmayı yapmadan önceki yaşadığım olaylar ile aynı ram tanıtımını yaptıktan sonra hiçbir problem yaşamadım. asusun oc programı sayesinde 3.4'lük işlemcim 4.22'de çalışıyor ramlerim 1700mhz de

Orijinalden alıntı: sece@cizgi-rma.com

Merhaba,

Anakartınızda karşılaşmış olduğunuz arıza spesifik bir arızadır. Servisimize gönderdiğiniz takdirde gerekli incelemeleri yapılıp tarafınıza bilgi verebiliriz.

İyi çalışmalar.

Seda ECE
    Computer Engineer

Spesifik arıza değil hocam bu. Asus P67 serisinde resmen çuvallamış. MSI ve Gigabyte kartlarda kimsede bu kadar çok şikayet eden yok. Tamam onlarda mükemmel değiller ama Asus kadar ağzı yanan çok kişi yok..

EN ÇOK OYNADIĞIM OYUNLAR : GOLDEN AXE - LOTUS - DANGEROUS DAVE -Heygidi günler hey. Tey Tey

• Pinin eğik olmasının genel arıza olması düşünülemez. Ram tanıtma problemleri zaten ilk çıkan anakartların genel problemidir. Bu nedenle ilk anakartlar çıktığında anakartın kitapçığında onaylanmış ramleri kullanmak en doğru çözüm olur. Zaman geçtikçe Bios güncellemeleriyle piyasadaki diğer ramlere de uyum sağlanır. Son 3 senede 10 anakart değiştirmişimdir. Genelde hep sorunlar aynı oluyor.
    Sistem : Asus ROG X570 Strix-E | Amd Ryzen 9 3900X | Corsair Vengeance LPX (4x8GB) DDR4 3600MHz |Asus RX 5700XT | OCZ Vertex 4 240GB + SanDisk Ultra II 960GB SSD | Cooler Master Haf X | Seasonic X850 850Watt | Logitech G15 | Logitech G600 | Logitech G13 | Razer Vespula | Logitech Z-5500 | Acer 23.6" GD245HQ | Sennheiser HD650

• quote:

Merhaba,

İyi çalışmalar.

Seda ECE
    Computer Engineer

Sipesifik arızamı ? (!)
    Ne yani anakartı alıcam sonra size göndericem sonra siz değiştirip bana yenisinimi göndericeksiniz ?
    MSI olsun ... hem daha ucuz =)

• Anakartımı bugün Çizgi'den aldım arkadaşlar, servis müdürü Cüneyt Bey'e de teşekkür ediyorum sorunumu 1 günde çözdükleri için.

1.3v ile 4.4ghz'de stabil kalıyorum, ramler de 1t zamanlı 1600mhz cl7 olarak çalışıyor, daha fazla kurcalama şansım olmadı menüler baya değişmiş
    || Asus Tuf Gaming Z590 Plus Wifi || Intel i9-10850K @ 48/45@1.2v || Corsair H100i 240mm || Corsair Dominator Platinum 32GB 3200MHz CL16 || Asus Tuf RTX3060 V2 Gaming || 2x SanDisk Ultra 1TB NVMe ||
    || Corsair RM 750x Gold || Corsair 4000X iCUE with Commander Pro || Asus Tuf VG279Q1R || Logitech Z-2300 2.1 || Asus Rog Chakram X Origin || Asus Rog Strix Scope II 96 || Seagate STEL6000200 || Schneider BVX 1200VA UPS ||
  • quote:

Orijinalden alıntı: LEON-X

Anakartımı bugün Çizgi'den aldım arkadaşlar, servis müdürü Cüneyt Bey'e de teşekkür ediyorum sorunumu 1 günde çözdükleri için.

1.3v ile 4.4ghz'de stabil kalıyorum, ramler de 1t zamanlı 1600mhz cl7 olarak çalışıyor, daha fazla kurcalama şansım olmadı menüler baya değişmiş

Menüler değişmiş derken? nasıl yaniii, hangi bios yüklü şuan peki ?
    Intel 2600K - Asus P8P67 Deluxe MB - Gskill Ripjaws-X DDR3 2x4GB CL9 1600Mhz 1.5v RAM Gigabyte 670oc. Noctua NH-D14 OCZ 60GB VERTEX-2 Samsung 250GB HDD XPREDATOR Black Edition High Power Absolute Power 1000W
  • quote:

Orijinalden alıntı: LEON-X

Anakartımı bugün Çizgi'den aldım arkadaşlar, servis müdürü Cüneyt Bey'e de teşekkür ediyorum sorunumu 1 günde çözdükleri için.

Peki hocam arıza hakkında açıklayıcı bilgi verdilermi?

EN ÇOK OYNADIĞIM OYUNLAR : GOLDEN AXE - LOTUS - DANGEROUS DAVE -Heygidi günler hey. Tey Tey
  • @pustherif

son 2-3 senedir o.c filan hiç ilgilenmedim, Sandy'lere de web üzerinden baktım biraz birebir kurcalama şansım olmadı değişik geldi biraz onu demek istedim, yoksa menüler gayet doyurucu ve güzel olmuş, 1305 nolu bios kurulu sistemde ancak 1502 nolu yeni bios'ta çıkmış fakat şu ara oturup uğraşamayacağım sistemle.

@tolgaciik

Hata cpu pinlerinin eğilmesi ya da cpu 'yu takarken kullanıcının bunu yaptığı şekilnde tanımlandı, bende kızdım açıkçası, yukarıda da belirttim bunu, üretim hatası olduğunu düşünmüyor Çizgi Elektronik, zira bu tür bir şey olsaydı üretim anında dururdu ve Asus bize bu konuda açıklama yapardı dediler.

Peki dedim aynı hatanın ve pinlerin de aynı yerden bu şekilde sorunlu olduğu tesadüf olabilir mi dedim, açıklama yapamadılar yani en azından beni tatmin etmedi yapılan açıklama.

Şuan sistem çalışıyor bir sorun olursa elbette ki Çizgi'ye götüreceğim ürünü o zaman ne yapılır bilemiyorum.

• Bakalım bana ne diyecekler. Ayn problem bendede vardır. Eksen bilgisayara geri gönderdim. Onlarda büyük bir ihtimalle Çizgi ye göndericekler.

• Teşekkürler. Yararlı bilgi..
    (ORIGIN ID: HAAltuntaas) İşlemci: INTEL CORE i9 10900K 3.7/5.3 GHz || Ekran Kartı: MSI 3070TI Suprim X || Monitör: ASUS ROG SWIFT PG279Q /165 Hz/G-SYNC/IPS/2K/27" || Anakart: MSI Z490 CARBON WIFI || Ram: Corsair PRO SL RGB (2x8GB) 16GB DDR4 || Depolama: SAMSUNG 980 Pro 1TB SSD || Depolama2: WD CAVIAR BLACK 2 TB || Depolama3: SEAGATE BARRACUDA 1 TB || Kasa: CORSAIR GRAPHITE 780T BLACK FULL-TOWER || Güç Kaynağı: CORSAIR CX750M || Soğutma: CORSAIR H115i PRO RGB LIQUID CPU COOLER || Ses Kartı: CREATIVE SOUND BLASTER ZX || Ses Sistemi: LOGITECH Z906 5.1 500W DTS - DOLBY DIGITAL || Klavye: LOGITECH G710+ || Mouse: STEELSERIES RIVAL 700 || Kulaklık: HYPERX CLOUD 2 || Konsol: PLAYSTATION 4 PRO
    PSN ID: haaltuntas || Origin ID: HAAltuntaas
  • benim anakarttada boot problemi vardı kendiliğinden düzeldi nedense 1aydır yapmıyor anakart b3 değil
    İ5 14600KF*MSI B760 TOMAHAWK* SAPPHİRE 7800XT PULSE*PATRİOT VİPER 2x16 GB 6400 MHZ DDR5 *1 TB KİOXİA G2 PLUS *NZXT H5 FLOW* THERMALRİGHT PHANTOM SPİRİT 120 EVO CPU COOLER *HİGH POWER ELİTE 750W *GIGABYTE 23.8" G24F-2
  • p8p67 anakart
    siparis ettim sorunlu cikarsa adam tanımam valla:D eksenin onerisiyle almistim
    herhangi bir sorunda masraf
    odemem.. umarım ocz ramlerle bir sorun
    olmaz
  • LEON-X adlı kullanıcının P8P67 PRO model anakartın cpu soket(socket 1155) pinlerinde oluşan fiziksel hasarlar servisimizde düzeltilip, bios güncellemesi ve Windows ortamı testleri yapılmıştır. Pin düzeltme işlemi sonrasında yapılan incelemeler sonucunda anakartta herhangi bir arıza ile karşılaşılmamıştır. Bu tür montaj hataları yeni teknolojinin getirdiği soket yapısı değişikliklerinde sıkça servisimizde tespit ettiğimiz ve çözüme kavuşturmakta sıkıntı çekmediğimiz durumlardandır. Anakartlarınızda karşılaştığınız teknik problemler için (212) 444 29 44 numaralı telefondan teknik destek ekibimize ulaşabilir veyahttp://www.cizgi-rma.com/e-service/ adresinden ürünlerinizi servise gönderebilirsiniz.

İyi çalışmalar.

Seda ECE
    Computer Engineer

• quote:

Bu tür montaj hataları yeni teknolojinin getirdiği soket yapısı değişikliklerinde sıkça servisimizde tespit ettiğimiz ve çözüme kavuşturmakta sıkıntı çekmediğimiz durumlardandır.

Bu kısım pek hoşuma gitmedi. Sıkça karşılaştığınız bu durum sadece P67 çipsetli modellerdemi mevcut acaba? Ve sıkçadan kastınız nedir? İstatistiki bir çalışmanız oldumu?
    "...biz O’nun gövdesine tapan bir putperest değil, ölmez eserine ve mânasına bağlı bir şuuruz. O, kendi vücuduyla beraber kaybolacak fani bir milletin değil, kendi manasıyla beraber yaşayacak ebedi bir milletin yaratıcısıdır.”

• bizde P7P55D ramlerden epeyce zahmet çekmişizdir ALLAH herkese kolaylıklar versin

Orijinalden alıntı: MÜŞAVİR

quote:

Bu tür montaj hataları yeni teknolojinin getirdiği soket yapısı değişikliklerinde sıkça servisimizde tespit ettiğimiz ve çözüme kavuşturmakta sıkıntı çekmediğimiz durumlardandır.

Bu kısım pek hoşuma gitmedi. Sıkça karşılaştığınız bu durum sadece P67 çipsetli modellerdemi mevcut acaba? Ve sıkçadan kastınız nedir? İstatistiki bir çalışmanız oldumu?

demek oluyor ki LEON-X arkadaşımız bu pinleri montaj yaparken eğdi, ben mi yanlış anlıyorum

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.