Şimdi Ara

ASUS P7P55D Serisi Kullananlar,Sorun&Çözümleri (29. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
950
Cevap
2
Favori
54.230
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • asus p55 usb 3.0 ve sata 3.0 destekli kullanan arkadaşlar normal olarak bunları kullanabiliyorlarmı ve bunları kullandıkları zaman ekran kartı hızında düşme oluyormu ,birde merak ediyorum hiç oc yapmadan i5 750 + asus p55 anakartlardan biri ile super pi 1M kaç saniyede tamamlanıyor ama oc siz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alperen_69 -- 5 Haziran 2010; 23:26:11 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: alperen_69

asus p55 usb 3.0 ve sata 3.0 destekli kullanan arkadaşlar normal olarak bunları kullanabiliyorlarmı ve bunları kullandıkları zaman ekran kartı hızında düşme oluyormu ,birde merak ediyorum hiç oc yapmadan i5 750 + asus p55 anakartlardan biri ile super pi 1M kaç saniyede tamamlanıyor ama oc siz

anakartı alalı çok olmadı. elime henüz usb3.0 veya sata3 cihaz geçmedi dolayısıyla test edemedim. ancak sana fikir vermesi açısından daha önce izlemiş olduğum videoyu sunuyorum

ASUS True SATA 6gb/s and USB 3.0 technology vs competitors

•  ASUS P7P55D Serisi Kullananlar,Sorun&Çözümleri

ASUS P7P55D Serisi Kullananlar,Sorun&Çözümleri
  • bu arada Asus P7P55D anakart serilerine uyumlu sata3 ve usb3.0 genişleme kartı stoklara gelmiş. almak isteyen kaçırmasın derim. ilerde anakart değiştirmeden usb3.0 ve sata 3 özelliklerine sahip olursunuz... fiyatı da 34TL... bilginize

http://www.exa.com.tr/asus/ethernet_kartlari/asus_u3s6-355-11218.html

• quote:

Orijinalden alıntı: eckid

quote:

Orijinalden alıntı: alperen_69

asus p55 usb 3.0 ve sata 3.0 destekli kullanan arkadaşlar normal olarak bunları kullanabiliyorlarmı ve bunları kullandıkları zaman ekran kartı hızında düşme oluyormu ,birde merak ediyorum hiç oc yapmadan i5 750 + asus p55 anakartlardan biri ile super pi 1M kaç saniyede tamamlanıyor ama oc siz

anakartı alalı çok olmadı. elime henüz usb3.0 veya sata3 cihaz geçmedi dolayısıyla test edemedim. ancak sana fikir vermesi açısından daha önce izlemiş olduğum videoyu sunuyorum

ASUS True SATA 6gb/s and USB 3.0 technology vs competitors

dostum aynı olay benim anakartta da var bios tada tıpkı aynı turbo mod var sanırım bu turbo mod bu 250 mb lık limiti 500mb a çıkaran chipi açıyor enable olduğunda ,benim bios tada aynı şekilde auto ,sata 3 , usb 3 ve disable seçenekleri var ve şöylede bir not var eğer turbo mod açılırsa ilk pciexpress slotu 8x de çalışır diye acaba aynı durum asus da da söz konusumu yada asus bunu nasıl aşmış ayrıca gigabyte böyle bir uyarı vererek bios tan bunu enable veya disable yapmamızı bize bırakıyor ,eğer asus tada bu tip bir sorun yok ise asus neden böyle bir seçenek sunmuşki ,yani başka bir yerden performansı etkilemeyecekse ( kırpmayacaksa ) her zaman açık dursun neden disable yapma gereği duyayımki ( inşallah anlatabilmişimdir uzattımda )

• bildiğim kadarıyla üstteki resimde de gözüken hızı arttırmak için konulmuş plx yongası bu işe yarıyor yani pcı-e x1 hızı yerine pcı-e x4 hızında çalışıyor hız düşümü olmuyor. anladığım kadarıyla sizin anakartta buna benzer bir köprü yongası bulunmuyor. sistem iletişim için pc-e x16 veriyolunu paylaşıyor bu sebele hızı düşürüyor.yoksa benim anakartta da enable disable seçeneği var bildiğin gibi...

aşağıya PLX köprü yongasının everest programındaki görünümünü koyuyorum. sen de everest programını kullanarak kendi anakartında bu yonganın olup olmadığını kontrol edebilirsin. (everest programı>anakart>çipset>güney köprüsü)

bu da ekran kartının veriyolu durumu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eckid -- 7 Haziran 2010; 13:34:40 >

• quote:

bu arada Asus P7P55D anakart serilerine uyumlu sata3 ve usb3.0 genişleme kartı stoklara gelmiş. almak isteyen kaçırmasın derim. ilerde anakart değiştirmeden usb3.0 ve sata 3 özelliklerine sahip olursunuz... fiyatı da 34TL... bilginize

http://www.exa.com.tr/asus/ethernet_kartlari/asus_u3s6-355-11218.html

bu parçayı alan kimse var mı?

edit: bir de bu sitede buldum aynı gün kargoya da veriyor sizce hangi siteden alayım?

http://www.akset.com/ProductDetails.asp?productid=7362

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi peace_346 -- 7 Haziran 2010; 14:39:38 >

• @eckid dostum benimde merak ettiğim nokta şu işte bu durumda ( plx yongasını biliyorum yurt dışı incelemelerde de okudum ) fakat bu yonga yı eklemişsin de neden bunu disable etme seçeneği sunmuş asus ,disable olunca ne gibi bir fark olacakki ( yani bu yonga 4x hız kattığı için aynı gigabyte daki gibi bir yerden veriyolu mu çalıyor acaba ),herhangi bir yerden veriyolu çalmıyorsa disable etmeye ne gerek var, bendeki durumda şöyle

Turbo mod disable durumda iken

Turbo mod sata 3 durumunda iken

Turbo mod auto durumunda iken

Burdanda görüldüğü üzere ,turbo mod aktifken ilk pcıexpress yolu 8x e düşüyor

birde mesela bu turbo disable olsa yinede usb 3.0 ve sata 3.0 aktif fakat daha hızlı değil sanki

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alperen_69 -- 7 Haziran 2010; 16:59:15 >

• beni yanlış anladınız..(ya da ben yanlış ifade ettim..) anakartımın biosunda plx yongası için enabled-disabled seçenekleri yok... sata III için ıde-ahcı-disabled, usb3.0 içinde enabled-disabled var. yani hiçbir ayar yapmadan plx yonga sayesinde son hızda çalışıyor...
  • alperen bey... dikkat ederseniz benim pc-e denetleyicilerinin içerisinde usb 3.0 ve sata III denetleyicileri görünmüyor. onun yerine 4x hızında çalışan plx yongası var. yani sata3 ve usb 3.0 çipleri 4x hızı paylaşıyor diyelim. sizin anakartta ise görünen köprü yongası olmadığı için 1xusb 3.0 ve 1xsata 3 olarak ayrı ayrı yani toplamda 2x hız şeklinde çalışıyorlar. siz anakartınızdan turbo "enable" yaptığınızda sistem 1x den daha hızlı olan 16x yolunu tercih ediyor yani 16x veri yolunun hızını düşünüyor. bu şuna benziyor; p55 çipsetli anakartlarda bir ekran kartı kullandığınızda 16x hızında, iki ekran kartı birlikte kullandığınızda kartların her biri 8x hızında (8x + 8x) çalışıyor. umarım açıklayıcı olabilmişimdir.

anakartımın klavuzundan bir resim koymak istedim. plx yongasınıda resimde görebilirsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: peace_346

edit: bir de bu sitede buldum aynı gün kargoya da veriyor sizce hangi siteden alayım?

verdiğiniz sitede stokta yok görünüyor. yanlış anlaşılmasın firma reklamı yapmak için linki mesajıma koymamıştım. yardımcı olmak istedim. çünkü memnun olduğunuz sistemi/anakartı sadece usb 3.0 desteklemiyor diye değiştirmek zorunda kalmamak için almanızı önerdim. zira usb 3.0 mutlaka yaygınlaşacak çünkü testlere göre usb 2.0 dan çok çok üstün bir teknoloji... ha exa firmasını sorarsanız daha önce oradan alışverişim olmuştu. tavsiye edebilirim..

uyarayım bir de çeşitli firmaların harici usb3.0 kartları var her anakarta uyan . bu kart ise anladığım kadarıyla sadece Asus P7P55D serisi anakartlar ile uyumlu...

• Anladım şuan için bu hızları kullanmam söz konusu olmadığından ileride p7p55d-e deluxe veya evo düşünüyorum ,ama asus anakartlar için özellikle p55 serisi için ramlerde uyum sorunu olduğunu okumuştum ,elimdeki ramlerde hi level 1333 mhz ramler pek bilindik olmadıkları ve asus uyum tablosunda olmadığı için biraz da kuşkuluyum uyum sorunu yaşarmıyım diye

ayrıca bu pl çipi p7p55d - e pro - evo -deluxe modellerinde var ama proda daha farklı bir şekilde çalışıyor gibi hatta sizin yukarıda verdiğiniz youtube videosunda p7p55d-e pro var ve video da gösterdiği bios taki turbo mod seçeneği bendeki anakart ile birebir aynı ordada

auto

Sata 3

usb 3

disable

seçenekleri var sanırım sizdeki deluxe modeli ile çalışma prensibi farklı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alperen_69 -- 7 Haziran 2010; 20:24:30 >
  • alperen bey; düzeltmek isterim. o dediğiniz videoda gösterilen "turbo" kısmı sanırım gigabyte anakarta ait çünkü videoda turbo seçeneği ekranda iken, üstte non bridge chip solution yazıyor...yani asus p7p55d-e pro modelinde de öyle bir seçenek yok. deluxe ile aynı plx yongasını kullanıyor..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eckid -- 7 Haziran 2010; 20:45:29 >
  • asus sitesinden anakartları seçerek kullanım klavuzlarını indirerek bakabilirsiniz. iki anakartın kullanım klavuzundan resimler ekliyorum fikir vermesi açısından.

ASUS P7P55D-E DELUXE bios menu ekranı

ASUS P7P55D-E PRO bios menu ekranı

• quote:

quote:

verdiğiniz sitede stokta yok görünüyor. yanlış anlaşılmasın firma reklamı yapmak için linki mesajıma koymamıştım. yardımcı olmak istedim. çünkü memnun olduğunuz sistemi/anakartı sadece usb 3.0 desteklemiyor diye değiştirmek zorunda kalmamak için almanızı önerdim. zira usb 3.0 mutlaka yaygınlaşacak çünkü testlere göre usb 2.0 dan çok çok üstün bir teknoloji... ha exa firmasını sorarsanız daha önce oradan alışverişim olmuştu. tavsiye edebilirim..

uyarayım bir de çeşitli firmaların harici usb3.0 kartları var her anakarta uyan . bu kart ise anladığım kadarıyla sadece Asus P7P55D serisi anakartlar ile uyumlu...

buraya koyduktan sonra kalmamış herhalde kimseden ses çıkmayınca ben o siteden aldım aynı gün kargosu da vardı yarın gelir diye bekliyorum, ger.i kargoya verildiğine dair bir bildirim gelmedi ama... Benim anlamadığım iki şey var. Birincisi bu parçayı pci slotuna taktım diyelim, o zaman ekran kartı 8x'e mi düşecek? İkincisi ise bu parçaya sata2 hdd veya sata2ssd yi şu an taksam bir hızlanma olur mu?

• quote:

buraya koyduktan sonra kalmamış herhalde kimseden ses çıkmayınca ben o siteden aldım aynı gün kargosu da vardı yarın gelir diye bekliyorum, ger.i kargoya verildiğine dair bir bildirim gelmedi ama... Benim anlamadığım iki şey var. Birincisi bu parçayı pci slotuna taktım diyelim, o zaman ekran kartı 8x'e mi düşecek? İkincisi ise bu parçaya sata2 hdd veya sata2ssd yi şu an taksam bir hızlanma olur mu?

öncelikle hayırlı olsun....
    anakartınız asus p7p55d serisinden hangi model? gerçi tam hatırlamıyorum ama pci-e 4x yuva hepsinde de olması lazım satın aldığınız kartı pci-e 4x yuvasına takacaksınız. üstteki mesajlarda alperen beyle uzunca yazıştık, pci-e 1x yuvasına takarsanız satın aldığınız kart ya çalışmaz ya da verim alamazsınız. pci-e 16x yuvasına takarsanız büyük ihtimalle ekran kartının veriyoluna ortak olacaksınız ve ekran kartı 8x hızında çalışacak...

diğer sorunuza gelirsek sata2 hdd yi bu karta takarsanız muhtemelen farklı bir hız ile karşılaşmayacaksınız. ancak ssdlerde hız farkı olabilir...sonuçta ürün elinize ulaştığında ssd testini burada bizimle paylaşırsınız...

• quote:

quote:

öncelikle hayırlı olsun....
    anakartınız asus p7p55d serisinden hangi model? gerçi tam hatırlamıyorum ama pci-e 4x yuva hepsinde de olması lazım satın aldığınız kartı pci-e 4x yuvasına takacaksınız. üstteki mesajlarda alperen beyle uzunca yazıştık, pci-e 1x yuvasına takarsanız satın aldığınız kart ya çalışmaz ya da verim alamazsınız. pci-e 16x yuvasına takarsanız büyük ihtimalle ekran kartının veriyoluna ortak olacaksınız ve ekran kartı 8x hızında çalışacak...

diğer sorunuza gelirsek sata2 hdd yi bu karta takarsanız muhtemelen farklı bir hız ile karşılaşmayacaksınız. ancak ssdlerde hız farkı olabilir...sonuçta ürün elinize ulaştığında ssd testini burada bizimle paylaşırsınız...

teşekkür ederim p7p55d pro modelini kullanıyorum, hangi slota takacağım hakkında hiçbir fikrim yok nereye derseniz oraya takacağım. Şu an için elimde ssd yok ama markada ve modelde karar verdiğim vakit bir tane alacağım.

• quote:

teşekkür ederim p7p55d pro modelini kullanıyorum, hangi slota takacağım hakkında hiçbir fikrim yok nereye derseniz oraya takacağım. Şu an için elimde ssd yok ama markada ve modelde karar verdiğim vakit bir tane alacağım.

resimlerde işaretlediğim yuvaya takacaksınız...ekran kartınız bu durumdan etkilenmeden x16 hızında çalışmaya devam edecek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eckid -- 7 Haziran 2010; 23:29:30 >

• Açıklamalar için teşekkür ederim inşallah sizin söylediğiniz gibidir ,artık en ufak şeyden bişeyler çıkarır olduk genel görünümde şöyle bir resim yüklüyorum burda anakartların sata 3 ve usb 3 özellikleri açıklanmış kısaca ama farklı açıklama tarzı da kafa bulandırıyor

pro dan tam emin değilim hala ama evo ve deluxe için açıklama tamamen aynı
  • alperen bey;
    asus sitesinden incelediğim kadarıyla:

P7P55D-E ve P7P55D-E LX anakartlarda usb3 ve sata3 çalışma prensibi, sizin anakartınızaki gibi yani usb ve sata3'ü full hıza çıkardığınızda ekran kartı veri yolu 8x'e düşüyor. sizin anakartınızdan tek farkı asusta bu sata-usb3 hız yükseltme işini anakart üzerine yerleştirilmiş bir tuş yardımı ile yapıyor olması. yani kullanıcı dosya transfer ederken yüksek hız ister bu tuşa basar; gerikalan zamanda yüksek hız gerekli değildir mantığı. nasıl mantıksa!!
    yani oyun oynarken bir yandan usb3.0 üzerinden harici diske dosya aktarma diyor.

P7P55D-E PRO, EVO, DELUXE anakartlardaki sistem daha önce konuştuğumuz şekilde pex/plx8608 köprü yongası ile hız kesintisi olmadan sağlanıyor. (asusa göre çünkü deneme fırsatım olmadı)

P7P55D-E PREMİUM anakartta ise yine usb-sata3 hız düşümünü engelleyen köprü yongası var. ama bu yonganın modeli pex/plx8613.

bunların dışında anakartlardaki fiyat faklılaşmasının sebepleri ise çift ethernet denetleyici, vrm güç sağlayıcıların sayısı, soğutma yapısı, pci-e 1x-4x slotlarının sayısı, e-sata/firewire çıkışı, vs vs vs...

P7P55D-E modelideki sata3-usb3 250mb/s-500mb/s hızları arasında geçiş yapmayı sağlayan düğme..

• 
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.