CPU Ratio Control altındaki, Ratio CMOS Setting değeri 11'e kilitlenmiş vaziyette. Yani değiştirelemiyor. Aynı şekilde FSB Frequency değeri de 200'e kitlenmiş durumda. Sadece FSB Strap to North Bridge değeri değişebiliyor. Durum böyleyken bu işlemciye nasıl hız aşırtabilirim?
FSB Frequency değerini neden değiştiremiyorum arkadaşlar? Hâlâ bir cevap veren olmamış. Nasıl yapacağım şu hız aşırtmayı, bir cevap lütfen.
Hocam bazı ayarlamalar yapman lazım önmcelikle sunları yap öle dene.. Fps menusü altında..
Transactin booster disable Clock over-changing mode auto Cpu spread spectrum disable pcie spread spectrum disable
voltaj değerlerini bak.. ramlere 2.2ver bence :)
cpu voltaj dumper enable
ramleri ayarla 5 5 5 15
TWR = AUTO TRFC = AUTO TWTR = AUTO TRRD = AUTO TRTP = AUTO
DRAM Static Read Control FSB Termination Voltage North Bridge Voltage North Bridge Voltage Reference South Bridge Voltage hepsi auto
cpu ratio control: auto c1e support :disable Max CPUID Limit : Disable Vanderpool Technology : Disable CPU TM Function : Disable Execute Disable Bit :disable PECI : disable Intel SpeedStep Tech : Disable
bunları böyle ayarla ondan sonra dene birde..
Peki bu değerler nasıl?
FSB » 265 DRAN Frekansı » 883 RAM zamanları » 5-5-5-15 CPU Voltaj » 1,4 DRAM Voltaj » 2
Değiştirmem gereken değerler ya da sizin tavsiye ettiğiniz değerler hangileri?
quote:
Peki bu değerler nasıl?
FSB » 265 DRAN Frekansı » 883 RAM zamanları » 5-5-5-15 CPU Voltaj » 1,4 DRAM Voltaj » 2
Değiştirmem gereken değerler ya da sizin tavsiye ettiğiniz değerler hangileri?
Hocam stabil olan değerler olsun kendin bul.. mesela ben işlemciyi zip yaparken burakıyorum 15gb bir dosyayo cdleri bölüyorsun ziplerken :) yaklasık 4-5 saat sürüyor.. klitlenme vs yoksa bence iyidir :) bu arada normal işlemlere devam ediyosun muzik dinlemek vs gibi..