Şimdi Ara

Asus P5GL-MX Isı Sorunu / Termal Macun [ÇÖZÜLDÜ]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
240
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Elimde bir tane Asus P5GL-MX anakart var, üzerinde ise 775 pin 3,0 GHz Pentium 4 işlemci var.

Bu makina üç gün öncesine kadar, ortalama 50 derece ile macunsuz çalışıyordu. Ben kasayı dağıttım, sonra geri topladım. Ana bileşenler hariç diğerlerini farklı taktım, yani işlemci, RAM, ekran kartı aynı.

Şimdi ise makinayı çalıştırıyorum, BIOS'a giriyorum, 7 saniye sonra ısı 100 derece oluyor ve PC kapanıyor. Yukarıda da söylediğim gibi macun yok, yuvarlak standart bakır çekirdekli bir Intel fan var. Fanı mükemmel şekilde monte ettim.

Sizce, macun sürersem ısı normale döner mi, neden daha önce macunsuz çalışırken şimdi kapanıyor, ısının bu derece hızlı yükselmesi normal mi...?

Yorumlarını eksik etmeyin arkadaşlar.

Saygılarımla...!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cyborg1981 -- 5 Kasım 2007; 15:46:07 >

• Aynısı bu sabah benim de başıma geldi. Orijinal Intel fanın altında gri renkli termal macun var. Bu bir kere takılıp sökülünce nedense bozuluyor ve tam işlev görmüyor. Ben de elimde yedek termal macun vardı, bolca sürdüm tabi dağıtmadan ve sonra fanı yerleştirdim. Şimdi ısı oldukça düşük seviyelerde. Tavsiye ederim termal macun çok işe yarıyor, mutlaka kullan. Her söküp takma sırasında termal macunu yenileyin oldukça yararını görürsünüz, CPU'nuzun ömrünü uzatıyor ( ısınma ne kadar az olursa CPU o kadar kararlı ve uzun ömürlü çalışıyor. )
  • blok tam oturmuyor olabilir tam oturduğundan emin olun ve kesinlikle macun kullanın
  • Macun şart (bazılarının görüşleri farklı olsada)
    Fazla pahalı bişey değil ben 16 civarı bi para vermiştim.
  • Arkadaşlar cevaplarınız için hepinize teşekkür ederim.

En kısa zamanda ısı macunu sürüp sonucu sizlere bildireceğim. Umarım işe yarar.

Saygılarımla...!
  • Arkadaşlar merhaba;

Soğutucuya termik macun sürdüm ve gerçekten 100 dereceden 40 dereceye indi.

Isı sorunum böylelikle çözülmüş oldu, herkese teşekkürler.

Saygılarımla...!
  • quote:

Orjinalden alıntı: cyborg_1981

Arkadaşlar merhaba;

Soğutucuya termik macun sürdüm ve gerçekten 100 dereceden 40 dereceye indi.

Isı sorunum böylelikle çözülmüş oldu, herkese teşekkürler.

Saygılarımla...!

Termal Macun +
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.