Şimdi Ara

Asus P5G41C-MLX 1600MHz görürmü?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
629
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    ASUS P5G41C-MLX anakart kullanmaktayım, DDR3 1333MHz bellek takılı ve E7500 işlemcim var 333*10.5 Çarpanla çalıştırıyorum. (1066FSB@1333MHz)
    İşlemcimi satışa çıkarttım ve core2quad q9300 sipariş verdim.
    Bilindik üzere Q9300 1333MHz fsb ile geliyor ve CPU frekansı 2.5GHz ben bu işlemciyi 333*7.5 olan standart frekansını 400*7.5 Olarak (3000MHz'de) kullanabilirmiyim?
    Yani G41 Chipset 1.6GHz fsb hızına çıkabilirmi? çıkabilir ise belleklerimi 1066MHz'ye çekip overclock yapacağım.
    Ramlerim DDR3 1333MHz Corsair'dir harici olarak 2 soğutucu alıp taktım bellek gerilimleri 1.5V'dir, CL9'dan CL8 Timing'e düşürmüş bulunmaktayım.
    Saygılar teşekkürler

• Görse de stabil bir çalışma sergilemeyecektir, ben 667 MHZ ram'i 900'e çıkarttım, stabildi. Anakart 1333 destekliyor, hemde.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yogitech

Görse de stabil bir çalışma sergilemeyecektir, ben 667 MHZ ram'i 900'e çıkarttım, stabildi. Anakart 1333 destekliyor, hemde.

Arkadaş g31 gigabyte anakart + q9300 ile 1600mhz kullanıyordu diye hatırlıyorum ama.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi diemcizone -- 15 Aralık 2011; 6:55:26 >
  • aynen öyle :) g31 mes2l ile 1600 de kullandım
  • quote:

Görse de stabil bir çalışma sergilemeyecektir, ben 667 MHZ ram'i 900'e çıkarttım, stabildi. Anakart 1333 destekliyor, hemde.

1500 1580'e kadar sorun yaşamadım, daha yukarılar için işlemci voltaj istiyor anakartımda voltaj vermeye izin yok malesef olsaydı 1.6GHz olurdu stabil çalışırdı sanırım chipset'de ısınma söz konusu değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: diemcizone

quote:

1500 1580'e kadar sorun yaşamadım, daha yukarılar için işlemci voltaj istiyor anakartımda voltaj vermeye izin yok malesef olsaydı 1.6GHz olurdu stabil çalışırdı sanırım chipset'de ısınma söz konusu değil.

Fark hissetmeyeceksinizdir.
  • quote:

quote:

quote:

Performans olarak kullanımda belirgin fark oldu.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    SATIŞ İPTAL
    2 yıl önce açıldı
    ASUS P7H55M-LX RAM Sorunu
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Ben nedense hiç bir fark hissetmedim i5 2500k'da

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Ben nedense hiç bir fark hissetmedim i5 2500k'da

Onda fsb yok qpı var daha farklı teknoloji bende fsb ile performansı ilişkilendirmiyorum, işlemcinin frekansı önemli 3500le 3800 arasında oldukça fark hissedilirdi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi diemcizone -- 18 Aralık 2011; 10:48:23 >

• Aynı anakartı E5300 işlemci ile kullanıyorum. Ben 272 mhz fsb'nin üzerine çıkamadım bu anakartla, şu anda da 270x4=1080 mhz şeklinde kullanıyorum. Voltajlarla çok oynamaktan da çekiniyorum açıkçası, farklı bir forumda bu anakartın Q6600 kullanılarak çok aşırı değerlere çıkılmadığı halde cortladığını okumuştum(net değerleri hatırlayamıyorum şu anda hatırlasaydım size fikir vermesi açısından yazabilirdim).

Deneme yaparsanız eğer diye voltaj değerlerini görebilmek için takip mesajım olsun bu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Serpico. -- 18 Aralık 2011; 12:14:15 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Serpico.

Aynı anakartı E5300 işlemci ile kullanıyorum. Ben 272 mhz fsb'nin üzerine çıkamadım bu anakartla, şu anda da 270x4=1080 mhz şeklinde kullanıyorum. Voltajlarla çok oynamaktan da çekiniyorum açıkçası, farklı bir forumda bu anakartın Q6600 kullanılarak çok aşırı değerlere çıkılmadığı halde cortladığını okumuştum(net değerleri hatırlayamıyorum şu anda hatırlasaydım size fikir vermesi açısından yazabilirdim).

Deneme yaparsanız eğer diye voltaj değerlerini görebilmek için takip mesajım olsun bu

Sanırım anakartınız combo değil, combo versiyonunda voltaj verme özelliği yok E4500 - E7500 - Q9300le kullandım, daha yüksek fsb hızlarına çıkmak için pcı express hızınızı yükseltmeniz gerekiyor bu anakartda votlaj vermek malesef yok T versiyonunda var

• quote:

quote:

Aynı anakartı E5300 işlemci ile kullanıyorum. Ben 272 mhz fsb'nin üzerine çıkamadım bu anakartla, şu anda da 270x4=1080 mhz şeklinde kullanıyorum. Voltajlarla çok oynamaktan da çekiniyorum açıkçası, farklı bir forumda bu anakartın Q6600 kullanılarak çok aşırı değerlere çıkılmadığı halde cortladığını okumuştum(net değerleri hatırlayamıyorum şu anda hatırlasaydım size fikir vermesi açısından yazabilirdim).

Sanırım anakartınız combo değil, combo versiyonunda voltaj verme özelliği yok E4500 - E7500 - Q9300le kullandım, daha yüksek fsb hızlarına çıkmak için pcı express hızınızı yükseltmeniz gerekiyor bu anakartda votlaj vermek malesef yok T versiyonunda var

Yok benim kart da combo olan versiyon. Bu kartta işlemciye voltaj verilmediğini biliyorum zaten, ben sorunumun kuzey köprüsü voltajıyla ilgili olduğunu düşünüyorum ve merak ettiğim de kuzey köprüsü voltajıydı

Pci-x frekansıyla oynamak aklıma gelmemişti, yakın zamanda onu denerim. Ancak daha ileriye gidersem büyük ihtimal işlemci de voltaj istemeye başlayacak ve ben voltaj veremeyeceğim malesef..

• quote:

quote:

quote:

Yok benim kart da combo olan versiyon. Bu kartta işlemciye voltaj verilmediğini biliyorum zaten, ben sorunumun kuzey köprüsü voltajıyla ilgili olduğunu düşünüyorum ve merak ettiğim de kuzey köprüsü voltajıydı

Pci-x frekansıyla oynamak aklıma gelmemişti, yakın zamanda onu denerim. Ancak daha ileriye gidersem büyük ihtimal işlemci de voltaj istemeye başlayacak ve ben voltaj veremeyeceğim malesef..

E7500 - 10.5X Çarpan ile 333 frekansta 1333 FSB - 3500MHz çekirdek hızıyla sorunsuzca çalışıyordu voltaj vermeden, çarpanı 11 yapınca voltaj veremediğim için stabil olmuyordu malesef. - E4500'ü 2200MHz yerine 1200MHz 2.9GHz'de voltajsız kullandım. Bu core2quadı yeni aldım ve daha yeni yeni overclock denemelerine başladım şuan 2.8GHz'de bıraktım gözle görülür artış oldu ve ekran kartımı geri iade etmiştim şuan onboard ile takıldığım için fazla overclock yapmıyorum ve pcie frekansını yüksek tutmamı istiyor, mesela 100MHz'de 3580'ken 110MHz'de 3800MHz'yi görüyor ama zararlı olduğunu duydum 120den sonrası zararlıymış ve 115'e kadar güvenilir bölge deniliyor. - Şu yeni seri ekran kartları çıksın onlardan alınca bakacağım 2.9 3GHz kullanmaya uğraşacağım voltajsız çıkabileceği son değeri bulmaya uğraşıcam. ayrıca pcie frekansını yükseltmemi isteyen unsurda onboard ekran kartı olabilir, veya bi ekran kartı takıp daha yukarı frekanslara çıkmayı denerim haftaya

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.