Şimdi Ara

Asus P5B Kullananlar Buraya... (96. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2.341
Cevap
3
Favori
153.739
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 9495969798
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: hayalim_sinn

bilgisayar

CORE 2 2,53 2 GB 800 2 PARÇA A-OPEN KASA PHILIPS 22 İNC LCD EKRAN FULL HD ASUS 512 MB EKRAN KARTI

ARKADAŞLAR BEN BİŞEY SORACAM ŞİMDİ BEN BİLGİSAYARI KULLANIYOM MAŞŞALLAH SÜPER ÇALIŞIYO Ama Ben Bilgisayara 1333 Mhz İşlemci Takacam 3,16 olan ama desteklermi????? cvp hakkarim2008@windowslive.com gönderirmisiniz

İntelin Tüm işlemcilerini çalıştırır.
  • Ben kafayı yemek üzereyim bu anakart yüzünden. Garantiye gitti geldi hala aynı zıkkım. Windows Xp altında Ethernet sürücüsünü tanıtıyorum ama Ethernet kartı yok oluyor ara sıra ( Ağ bağlantılarımda kayboluyor ), geldiği zamanda sınırlı bağlantı diyor. Modemi değiştirdim, hatta 2 modemide ayrı ayrı bilgisayarlarla test ettim, her türlü ethernet sürücüsünü ayrı ayrı denedim, hatta farklı cat5 kablolarda denedim ama bu zıkkım bunu çalıştırmıyor arkadaş. Ağustos sonu gibi bu anakartın etherneti yandımı noldu anlamadım ben ya...Şerefsiz köpekler 2 hafta boyunca anakartımıda aldılar sök çıkar sök çıkar bilgisayarı öldüm geberdim ya...
  • arkadaşlar p5b ile 45nm üretim cpu kullananlar varmı acaba?
    kullananlarda sorun falan çıkıyormu?
    yeni işlemci alacağımda.e6850 ile e8400 arasında gidip geliyorum.eğer 45nm de sorun çıkarmıyorsa anakart e8400 alacağım.varmı acaba bir bilen?
  • 45 Nm desteği var tabikide. E6850 artık eski bir işlemci, E8400 öneririm kesinlikle.
  • P5b anakartımda 800 mhz ram kullanıyorum, bunların yerine , 1066 mhz ram alsam kullanabilirmiyim anakart sitesinden anlmadım 800 e kadarmı 1066 ya kadarmı desteklediğini.
  • quote:

Orjinalden (pm) alıntı: SeaN_ConstantinEslm
    kardeş asus p5b anakartım var başım büyük dert te şu ana kadar hiç sorun yoktu isteğim zaman format atıp istediğim her şeyi yapabiliyordum o/c de 6300 ile 1.8@3.5 bile geldim ama şimdi format atmak için xp cd sini taktığımda windows dosyalarının yüklemesini bitirdikten sonra kurulum ekranın şu kadar dakika kaldı yazan ekranda 36 dakika ya kadar gelip ''pat'' mavi ekran hatası veriyor ilk önce hdd bozuktur dedim yeni hdd aldım 500gb ncq segate 32mb ön bellek aynı olayı yeni hdd de yapıyor yani kafayı yiycem bi yardımcı ol mavi ekran genelde donanım hatalarında oluyormuş ramlarin yerlerini değiştirdim sata girişlerinin yerlerini değiştirdim ekran kartını kontrol ettim başka bir ekran kartıyla yine olmuyor....her şeyi yaptım:::: ..... varmıdır bi tavsiyen ek olarak

Bendede ayni disk (500gb ncq segate 32mb ) var, bir sorun yasamadim. Su sira 2x250 sata2 raid0, 1x400gb sata2, 1x500gb sata2, 1x12gb eide disk takili (5disk), hersey yolunda.

Bios tan ahciyi iptal edip, en az 1604 bios kullanip diski anakartin uzerindeki intel girislerinden birine bagladiginda (kirmizi) sorunsuzca kurabilmen gerekir.
    Gerekli tum bilgiler (ve fazlasi) burada bulunuyor:
    http://www.boot-land.net/forums/?showtopic=5724

P5B ile ilgili boyle bir soruna hic rastlamadim, Aklima donanim ile ilgili ek olarak baskada bisi gelmiyor. Pm inide buraya tasidim, belki bir bilen cikar.

Windows kurulumu olarak, yeni diskinin en başına 50gb primary active fat32 bir bolum kurup kuruluma oyle baslamayi deneyebilirsin. (vista kurulurken ntfs ye cevirmeni isteyecek, xp kurulumunda ntfs ye cevirmek isteyip istemedigini soracaktir)

• sağol dostum deniycem...
  • bu anakart ddr3 ekran kartlarını destekler mi?
  • quote:

Orjinalden alıntı: Djarumblack

bu anakart ddr3 ekran kartlarını destekler mi?

8800gt kullanıyorum sorunsuz.. ama pcı2.0 değil çokta bi getirisi yok zaten benim bildiğim tüm güncel pcı ex 16 kartlarla uyumlu bi kart bende kullanıyorum 2 senedir
  • Merhaba,
    1.5 yıldır p5b kullanıyorum çokta memnunum. 1.5 yıl önce aldığım ekrankartımın fanından çok fazla ses geldiğinden değiştirmeye karar verdim. Bunun yanında sistemimde ufak değişiklikler yapmayı düşünüyorum.

Kasamın stock powersupplyini OCZ StealthXstream 500W SLI Ready
    http://www.exa.com.tr/ocz/power_supply_kategorisinde/ocz_stealthxstream-343-4096.html

Pentium D 2.8 DualCore işlemcimin stock fanını OCZ VANQUISHER CPU SOGUTUCU
    http://www.exa.com.tr/ocz/fan_ve_sogutucular_kategorisinde/ocz_vanquisher-335-3730.html

Ekran kartımı Sapphire HD3650 512 MB 128Bit GDDR3 PCI Express 16X
    http://www.exa.com.tr/sapphire/ekran_kartlari_kategorisinde/sapphire_hd3650-334-5415.html

1gb Twinmos 667mhz ramimi OCZ 4 GB (2*2) 1066 MHz Kit Platinum DDR2 CL5
    http://www.exa.com.tr/ocz/bellekler_kategorisinde/ocz_4-326-6009.html

ile değiştireceğim. Sizce nasıl olur? Onu alma bunu al diyebileceğiniz ürün var mı?

• Mesajımı düzenleyemediğim için flood yapmak zorunda kaldım.
    Şimdilik ramler 2.planda. 1 ay sonra param olursa onlarıda alacağım.

Ramleri çıkardıktan sonraki bütçem 400ytl. Bir önceki mesajımda yazdığım gibi Onu alma bunu al diyebileceğiniz ürün var mı?
  • quote:

Orjinalden alıntı: iceman_x

Mesajımı düzenleyemediğim için flood yapmak zorunda kaldım.
    Şimdilik ramler 2.planda. 1 ay sonra param olursa onlarıda alacağım.

Ramleri çıkardıktan sonraki bütçem 400ytl. Bir önceki mesajımda yazdığım gibi Onu alma bunu al diyebileceğiniz ürün var mı?

o işlemciyide anakartı da kullandım iyi bi işlemci al öncelik işlemci olsun ikinci el forumdanda bi 4850 çaktınmı süper olur ramler şimdilik bence 2 gb yeter ama sen bilirsin hiç değilse o işlemciyi deiştir mutlaka oc çok kısıtlı o işlemcide ben en fazla 3.7 fakat stabil deildi soğutucuya wereceğin parayı yeni bi işemciye wer mutlaka

• ARkadaşlar bende iki tane harddisk ve iki tane işletim sistemi var birinde XP diğerinde Vista 64 Ultimate . Şimdi sorun şu bende bir tane 2GB Kİngston 800 mghz ve 2 tanede 512 ram var vista 64 bu ramlarin tamamını görüyor ama xp yi açınca sadece 2 gb görüyor. Yaptığım araştırmalara göre 32 bit işlemci en fazla 3.2 gb gösteriyormuş bende niye gözükmüyor yoksa benim bilgisayar kafayımı yedi
  • quote:

Orjinalden alıntı: ghosttr21

ARkadaşlar bende iki tane harddisk ve iki tane işletim sistemi var birinde XP diğerinde Vista 64 Ultimate . Şimdi sorun şu bende bir tane 2GB Kİngston 800 mghz ve 2 tanede 512 ram var vista 64 bu ramlarin tamamını görüyor ama xp yi açınca sadece 2 gb görüyor. Yaptığım araştırmalara göre 32 bit işlemci en fazla 3.2 gb gösteriyormuş bende niye gözükmüyor yoksa benim bilgisayar kafayımı yedi

Cidden sağlam bişr sorun. XP de kuzey köprünü intelin sitesinden en güncel sürücü ile kur... Başka da bişey olmaz mümkün değil... Birde BIOS update yap diycem ama alakasız bir durum gibi. Yani durum XP de var VISTA da yok ise bu biraz garip. XP 32 bit 3.5 GB a kadar ram görüyor. Sende ki durum garip.

Tek yapılabilecek sanırım kuzey köprüsü sürücü güncellemesi. CD sinden kurma yani. Birde şu olabilir reg edit veya diğer menülerinden bir ayar lazım olabilir belki XP kafasına göre takılıyorsa

• arkadaşlar ben ide dvd romdan sata hd ye format atıp xp vista veya linux hiç bir işletim işletim sistemi yükleyemiyorum nedendir illaki ide to sata convertermi alıcaz???

fat32 sata diski görüyor ama..

Asus P5B Kullananlar Buraya...

bu şekilde xp kuramıyorum

Asus P5B Kullananlar Buraya...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi meteoravolkan -- 4 Aralık 2008; 1:28:07 >

• quote:

Orjinalden alıntı: Djarumblack

bu anakart ddr3 ekran kartlarını destekler mi?

kullanabilirsin tabiki Benim merak ettiğim p5b de deluxe olmayanında quad core işlemci kullanan warmı lütfen acil cewap Yani performansı falan etkilermi sizce ? Bende bi kaç değişiklik yapcam pcde işlemci olarak quadcore 2.4ghz ekran kartı içinde ati 3650 gddr4 512 mb ekran kartını düşünüyorum inş

• quote:

Orjinalden alıntı: hasan333
    Benim merak ettiğim p5b de deluxe olmayanında quad core işlemci kullanan warmı lütfen acil cewap Yani performansı falan etkilermi sizce ? Bende bi kaç değişiklik yapcam pcde işlemci olarak quadcore 2.4ghz ekran kartı içinde ati 3650 gddr4 512 mb ekran kartını düşünüyorum inş

güncel tüm LGA yani socket 775 işlemcileri destekler (quad veya dual veya single, celeron gibi)
  • tek parça 2gb ram destekliyor mu yav bu
  • Bence p5b alıcağınıza GB nin daha kaliteli kartlarını alabilirsiniz.. şuan OC yaparken bir sürü problemle ugrasıyorum...

400FSB de bir türlü sabit kalamadım...

2*1GB kinston ram var 800mhz
    q6600 işlemci var 3.6ghz için ugrasıyorum...

biri bu işin kolay yolunu biliyorsa bi yardım etsin tüm sayfaları okuyamadım kusura bakmayın...
  • bende bu anakarttan kullanıyorum fakat değiştirmeyi istiyorum ne önerirsiniz yada pcyi tümdenmi değiştirsem
  • 
Sayfa: önceki 9495969798
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.