Şimdi Ara

Asus P5B-E, E6600 - overclock.. yardim lutfen

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
264
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Asus P5B-E (Basic) Anakart, E6600 cpu, 2x1 GB Kingston ddr2 667 mhz ram, leadtek px7600gt ekran karti, 320gb sata hdd, 650watt Power Supply bulunan sistemimi gunlerden beri overclock yapmaga calisiyorum....

surekli yabanci sitelerde dolastim pek işe yarar bilgilere rastlayamadım... belki de ben beceremedim... Bir de bizim Turk sayfalara bakayim dedim umarim bir yerlere varabilirim..
    Cpu hizini sorunsuz 2700 mhz ye cıkartabiliyorum.. ama 3ghz cikarttıgimda sürekli sorunlarla karsilasiyorum.. reset atıyor veya donuyor.. Sogutma sistemim belk' tam oturmamistir diye dusundum.. kontrol ettim.. hersey dogru gozukuyor..

Diger bir husus ise, cpu-z programi cpu hizimi 1800 mhz olrak gosteriyor, bios ayarlarini default yaptim, cpu orjinal hizindayken cpu-z programi 1600mhz gosteriyor... ama core temp programi ve windows 2.4ghz u yani
    dogru rakkamlari veriyor.

Benim su an arzu ettigim hiz 3ghz.. cpu 'le beraber gelen sogutma sistemim sorunsuz altindan kalkabiliyormus.. Eger bana 3ghz icin bu anakartin bios ayarlarini verebilirseniz cok memnun olurum..
    Saygilar....

• voltaj vermen lazım cpu ya dostum
  • ramlere 4-4-4-12 şeklinde twingleri oyna tekrar dene sonra 3ghz ye gelince tekrar stabiliteyi kaybedicen o zman da fsb yi 1.200 al sonra twing ayarlarını tekrar orj ayarlar çek yani genelde 5-5-5-12 oluyor bende sorunsuz 3003.2 ama 6300 6600 rahat tahat çıkması lazım
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ryzen 5600 Overclock yardım!
    2 yıl önce açıldı
    SATILIK : ASUS P45 P5Q-E ANAKART
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.