Şimdi Ara

Asus mu Sapphire mi??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
3.150
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar SAPPHIRE PURE INNOVATION HDMI SOKET 940 amd anakart ile ASUS M2A-VM (iki kart da onboard) arasında kaldım, LCD Monitor için DVI çıkışını kullanacağım:
    - Asus'ta DVI onboard, Sapphire'de ise DVI kartı PCI Express 16X slotuna takmak gerekiyor. Sapphire için bu dezavantaj mıdır, Lcd de görüntüde hissedilir bir farklılık olur mu?

- Asus'ta HDMI desteği yok, Sapphire'de var, eksikliği çok olur mu?

- Asus'ta ALC883 High Definition Audio 6-channel CODEC ses çıkışı var, Sapphire'de ise HD 8 Kanal Dolby Digital Live Surround ses çıkışı var, belirgin fark olur mu?

siz olsanız hangisini alırsınız ??

Asus:
    http://www.pclabs.gen.tr/2007/03/26/amdnin-yeni-yonga-seti-incelemede-rs690g/

Sapphire:
    kart büyük resim: http://www.sapphiretech.com/en/productfiles/178image3.jpg

kartbilgi:http://www.cizgi.com.tr/pageStructure.aspx?intPageStructureNo=24&sintLanguageId=0&bytContentType=7&intRefPartNo=5&intCatId=397&intProId=696

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi siyahc -- 6 Nisan 2007; 20:14:24 >

• Saphirre almanı tavsiye ederim kutunun içine ne var ne yok doldurmuşlar ayrıca teknik olarak saphirre daha üstün.690g çipseti bence büyük bi atak tam bi F/P manifestosu oldu AMD cephesinden
  • Sapphire Pure Innovation (690G) kullanıcısıyım;

-8 Kanal Azalia ses gerçekten çok önemli bir şey, dinledikten sonra siz de aynı kanaatte olursunuz diye düşünüyorum.
    -Hoparlör setiniz analog 5.1 olsa bile ASUS'da bağlantıları yaptıktan sonra kulaklık/mikrofon/line-in vs. için ekstra yer kalmıyor, bence büyük eksiklik.
    -Hakan_deniz'in dediği gibi Sapphire donanım konusunda çok dolu.
    -Sapphire'in hızaşırtımı seçenekleri neredeyse üst seviye ABIT boardlar kadar.

-ASUS tarafına gelince; ASUS'un yılların anakart üretim tecrübesinden ötürü Sapphire'e göre daha stabil olacağını düşünüyorum.
    -ASUS birçok yazılım sağlarken -otomatik BIOS update gibi- Sapphire bir tane bile Sapphire logolu yazılım sunmamakta.
    -HDMI çıkış olmayınca ileride alacağınız doğru dürüst bir televizyona kartı optimum şekilde bağlama şansınız olmayacak.
    -İlk aldığım Sapphire board bozuk çıktı, değiştirmek zorunda kaldım.

Buyrun siz karar verin...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi luxaeterna -- 7 Nisan 2007; 0:57:29 >

• quote:

Orjinalden alıntı: Hakan_deniz

Saphirre almanı tavsiye ederim kutunun içine ne var ne yok doldurmuşlar ayrıca teknik olarak saphirre daha üstün.690g çipseti bence büyük bi atak tam bi F/P manifestosu oldu AMD cephesinden

pardon teknik olarak Sapphire mi üstün.Bize birkaç alanında başarılarının olduğu linki verirmisin.Ben sana ASUS'un linklerini verebilirim.
  • AMD için kullancaksan sapphire derim ben
  • + bide teknik servis güvencesini de göz önüne alın.Sapphire nin Haddi değil ASUS la boy ölçülmek
  • paran varsa ASUS yoksa (az varsa) SAPPHIRE.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ASUS mu MSI mı?
    3 yıl önce açıldı
    GTX770 ASUS MU MSİ Mİ
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: ExECaLiBuR

paran varsa ASUS yoksa (az varsa) SAPPHIRE.

KATILIYORUM

AMA GIGABYTE DA AMD YONUNDNE II.SOCKET 939 LARDA OLEYDI.AMA SOCKET 940DA NE OLUR BILMEM
  • quote:

Orjinalden alıntı: ExECaLiBuR

paran varsa ASUS yoksa (az varsa) SAPPHIRE.

tam tersi olacaktı sapphire asus'tan 15-20 dolar daha pahalı...
  • arkadaşlar herkese merhaba çok sıkıştım ütfen cevap yazarmısınız?bilgisayarım için aldığım Asus marka 256 mb atı radeon 9550 ekran kartım oyun oynarken oyunda hata verip çıkış yapıyordu servisinde ekran kartını 2 kere kontrol ettirdim sonuçsuz kaldı bana ekran kartım ile ana kartımın çakıştığını söyleediler bende ekran kartımı sattım daha önce 128 mb fx 5200 ekran kartımı çok verimli kullanıyordum şimdi 256 mb fx5500 ekran kartı almayı düşünüyorum.---acaba Quıke mi, sparkle mı, yoksa tornado marka ekran kartı mı almalıyım?--- ınf gf 6600 ekran kartı mı iyidir. ben tornado fx 5500 almayı düşünüyorum yardımınız için teşekkür ederim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Hirotaro

quote:

Saphirre almanı tavsiye ederim kutunun içine ne var ne yok doldurmuşlar ayrıca teknik olarak saphirre daha üstün.690g çipseti bence büyük bi atak tam bi F/P manifestosu oldu AMD cephesinden

pardon teknik olarak Sapphire mi üstün.Bize birkaç alanında başarılarının olduğu linki verirmisin.Ben sana ASUS'un linklerini verebilirim.

Asusun Commando dan baska hic bir ürünü (ne satiyorsa artik) 5 para etmez (f/p acisindan)

Ayrica AMD icin anakarti 3 önemli markasi vardir...

1- Uzak ara DFi
    2- Abit (maalesef türkiye ile ilgili sorunlar var)
    3- Epox

• P5LD2,P5N32-E SLI gibi kartlarada (kendi kategorisinde) nasıl işe yaramaz diyorsun anlamak güç ?
    quote:

Orjinalden alıntı: AteshBey

quote:

quote:

Asusun Commando dan baska hic bir ürünü (ne satiyorsa artik) 5 para etmez (f/p acisindan)

Ayrica AMD icin anakarti 3 önemli markasi vardir...

1- Uzak ara DFi
    2- Abit (maalesef türkiye ile ilgili sorunlar var)
    3- Epox

• Eski diskimi aldım, bu sisteme kurdum.

Her şeyi tanıdı, Barton 2500+ 'tan çok daha hızlı ve stabil devam etti.

DVI çıkışı da kullandım, sorunlu TV kartımı da taktım. Bana mısın demedi.

Bence kararlı çalışma yönünden bir dert olmadı.

Şu anda tek derdim, ses sisteminin Center-Sub jakını tanımadı. Yeni Windows kurunca bakalım ne olacak?

Renk ve yerleşim gibi kozmetik ve ergonomik detaylarındaki artılara daha sonra değiniriz yeri gelince. Ama neredeyse bütün soketlerin anakartın kenarlarına yerleştirilmiş olduğunu söyleyeyim şimdilik.

.oO°Oo.
  • Asus'un HDMI olan modeli var asıl onla kıyaslamalısın Sapphire'in bu modelini....İşte link'i:

http://www.asus.com/products.aspx?l1=3&l2=101&l3=496&model=1585&modelmenu=2
  • quote:

quote:

asus ta hdmi ve 1394 yok ama sapphire de var vede asus sapphireden ucuz. bu anakartlar için konuşuyorum
    yanlış anlamayın ama bu marka bağımlılığını da pek anlamıyorum benim marka bağımlılığım yok ama marka alerjim var şimdiye kadar 7-8 farklı marka ve model anakart kullandım. 2 tanesi farklı model asus tu. ama asusta yaşadığım problemleri hiçbirinde yaşamadım. belki bana öyle denk gelmiştir ama bu nedenle asusa bir türlü güvenemiyorum. kullandığım anakartlar içinde amd için msi intel için gigabayte te sorun yaşamadım.

• quote:

Orjinalden alıntı: bobocugu

arkadaşlar herkese merhaba çok sıkıştım ütfen cevap yazarmısınız?bilgisayarım için aldığım Asus marka 256 mb atı radeon 9550 ekran kartım oyun oynarken oyunda hata verip çıkış yapıyordu servisinde ekran kartını 2 kere kontrol ettirdim sonuçsuz kaldı bana ekran kartım ile ana kartımın çakıştığını söyleediler bende ekran kartımı sattım daha önce 128 mb fx 5200 ekran kartımı çok verimli kullanıyordum şimdi 256 mb fx5500 ekran kartı almayı düşünüyorum.---acaba Quıke mi, sparkle mı, yoksa tornado marka ekran kartı mı almalıyım?--- ınf gf 6600 ekran kartı mı iyidir. ben tornado fx 5500 almayı düşünüyorum yardımınız için teşekkür ederim.

Bu sorunu yeni bir başlık açarak sorsan bence daha iyi olur.
    Soruna gelecek olursak. Fx 5500 ler çoktan öldü diye biliyorum. Boşver sen Fx serisi kartları artık. 9600xt gibi bir şey bak. Meselenin bir de ekonomik boyutunu düşünmemiz gerekli galiba senin açından. İkinci el bölümünde 7600 gs sonic, 7600 gt, 1600 pro nun agp modellerine de bakabilirsin. Şu fx modellerden uzak dur bence.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.