Şimdi Ara

Asus MAximus Extreme Sorular??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.364
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • iyi gunler arkadaslar;

    bugun emektar sistemimi en sonunda degistirdim. Oncelikle aldiklarimi sıralayayım sonra sorulara gecicem :)

    ASUS MAXIMUS EXTREME X38
    OCZ PLATINUM 1600MHZ DDR3
    QUAD CORE 6600
    ZALMAN FATALITY SOGUTUCU
    2XSAPPHIRE 3850HD
    250GBX2 SEAGATE HARDDISK
    TOTALDE 1000W PSU

    oncelikle sunu soylemek istiyorum bu sisteme o/c yapmak istedigimde guzel bi sekilde degerleri giriyorsunuz kaydedip cikiyorsunuz ancak windows ortaminda ayarlar tekrar eski haline geri donuyor.
    Bu anakarti kullanan arkadaslar var ise bana püf noktalarini soyleyebilirlermi?

    q6600 islemciyi isyerimdede kullandigimdan cok iyi o/c oldugunu biliyorum ki zaten msip35 platinum ile 3.0ghz de cok rahat calistiriyorum..

    yardim edebilecek akadaslarin fikirlerine ihtiyacim var

    simdiden herkeze tesekkurler.



  • quote:

    Orjinalden alıntı: Rottweiler
    oncelikle sunu soylemek istiyorum bu sisteme o/c yapmak istedigimde guzel bi sekilde degerleri giriyorsunuz kaydedip cikiyorsunuz ancak windows ortaminda ayarlar tekrar eski haline geri donuyor.


    Öncelikle sistemi tanımamakla beraber şunu söylemek isterim:
    Sistemde bios üzerinden ayarları yapıyorsun ve bu ayarları kaydedip windows'a girdiğinde eski ayarlara döndüğünü görüyorsun sanırım. Bu ayarların uygulanamaz olmasından dolayı, stabil olmayışından dolayı anakartın otomatik default değerlere dönmesinin bir sonucu olabilir. Farklı değerlerde deneme şansın oldumu ayarların uygulanabilirliğini?
  • bu anakart pek stabil değil oc özürlü desem yeridir forumda senin gibi yaşayanlar var.
  • sistem güzel hayırlı olsun ama 2 adet 3850 karta verilen paraya içim gitti

    Asus hiçbir zaman kullanıcılarını yüzüstü bırakmaz kaldıki böyle bir anakartta ... sabredin 1 ay içinde çıkarılacak yeni Bioslarla sorununuz çözülecektir. Bende anakartımı ilk aldığım zamanlarda abuk subuk sorunları vardı ama şimdi çok şahane en küçük bir problem yok, son çıkan bios ile 3.6 GHZ günlük kullanıyorum
  • Aslında sunu soyleyebilirim kendi kendine otomatik degerlere aliyor bir hizi arttirip bir dusuruyor tamam bu ozelligin var oldugunu biliyorum ama bu biosu bilmememden kaynaklaniyor sanirim cunku otomotik ayarlamayi kapadigimi zannediyorum ama kapatamiyorum tahminimce... Birde DFI da ki kolay bios tan sonra asusunkine alismak biraz zaman alicak gibi cunku asiri derecede ayar var...
  • oc ayarlarını biostan yaptıktan sonra cpu ayarlarındaki vanderpool technology seçenegi enabled kalsın digerlerini disabled edip öyle gir bakalım windowsa
  • su an icin bios update yapip 3200mhz de islemci 1600mhz de ramleri calistiriyorum everest skorlari felan iyi 16sn de 1mb pi hesapladi bu iyimi kotumu bilmiyorum ama bu windows ta bostayken frekansini dusurme olayini bi turlu kapatamadim onuda cozucez insallah
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Rottweiler
    ama bu windows ta bostayken frekansini dusurme olayini bi turlu kapatamadim


    Bu olayın sana zararı yok aslında, hatta elektrik tasarrufu konusunda destek dahi olur.

    Yok ben kapatacağım diyorsan, bu olayın literatürdeki adı EIST'dir. Bios'da bunu ara ve disable yap.
  • arkadaslar simdi de bir sorun var islemci derecesi ilk windows acildiginda 41C den basliyor ve 50C ye kadar cikiyor ve zalman full rpm de calisiyor... bu birden opldu neden olmus olabilir?

    goruntuyu ekledim...

    [img=http://img101.imageshack.us/img101/5932/everesthl9.th.jpg]

    anlamadigim sey core lar bu kadar sicak degilken neden islemci bu derecede kaliyor ve bu neden birden oldu... su an islemciye voltaj felan verilmiyor butun voltaj ayarlari otomatikte. neden birden bu hale geldi anlayabilmis degilim??

    Bu mesaji bilerek silmedim arkadaslar cunku eger bu karti kullanan baska arkadaslarda olursa bilgileri olsun... Ben size yukaridaki mesaji yazarken asus daha dun update ettigim biosun yeni surumunu cikarmis... demin onu kurdum ve su an sorun yok... CPU 30C de... Anlasilan aceleye gelmis bir anakart ama asus sizi yolda birakmiyor..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rottweiler -- 21 Aralık 2007; 10:10:07 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.