Şimdi Ara

Asus M4A89GTD-PRO/USB3.0 Anakartla İlgili Paylaşımlar (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
339
Cevap
1
Favori
22.245
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • herkese selamlar ben de bu anakartı kullanıorum son bıos guncellmesını yaptım ama f1 f2 ayarı yapmadım bu uyarıyı nerde verıor acaba ilk açılıştamı oc lu kullanmıorum nerden yapıldıgına daır bılgı werırsenız sewınırm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akngksu -- 17 Ocak 2011; 1:00:49 >
  • Sistemdeki imzamda Win7 64 bit kullanıyorum PC reset atıp duruyordu. Sonra pc çalışıyor görünüyor (ışıkları yanıyor) ama ekrana hiç görüntü gelmiyordu. Monitörde Sinyal kablosunu kontrol edin diyordu. Kapatıyodum acıyodum pc'yi bir türlü düzelmiyordu. PC açılırken memok tuşunun yanındaki kırmızı ışık yanıp sönüyordu sürekli. Ram uyumsuzluğu olduğu düşündüm. Ama bu hatayıda bazen veriyo sürekli değil. Ve de daha önce böyle bir problem yoktu. Yeni olmaya başladı. Ekran kartına AMD driver yüklemiştim. Acaba ondan mı yapar diye düşündüm yoksa windows hatasımı bilemiyorum Format attım ve ekran kartına ati sürücü yükledim takip edicem. Ayrıca bu pc probe ile baktığımda bazen Vcore 3 e filan çıkıyo uyarı veriyo yada 12v yazan değer 7 lere düşüyo uyarı veriyo. Anakart voltaj konusunda sıkıntılı sanki. Müşavir arkadaşımızın dediği olayı ilk kez duydum Ben ilk slota takıyodum ekran kartını çalışıyo diye problem olmadığı düşünüyordum ama demek ki x8 çalışıyor kartım. O zaman Vga kartı ilk slota takayım ekran kartımı ikinci slota o zaman herhal x16 çalışır ve bu performans artışı sağlar sanırım. Cpu fan hatası veriyor bazen F1 hatası çıkıyor başlarken. Problem olmadığı halde. Bu son bios güncellemesi ile sorunlar çözülür belki. Bu arada daha önceki bilgisayarımda Asus P4P800 SE anakart kullanıyodum elektrikler gidip geldiğinde bilgisayar açılıyodu kendiliğinden. Bios update ile bu sorun düzelmişti.

• bende vga switchi takınca ekrana görüntü gelmiyor dram veriyor ne yapmam lazım
  • Bütün bileşenleri kasa dışına çıkardım işlmeci dahil herşeyi söktüm yeniden taktım ve kasa dışında çalıştırıyorum dünden beri şu ana kkadar bir problem yok. Bir kaç gün daha böyle deneyip yine kasa içine alıcam bakalım. Problem olacakmı. Şu ana kasadaki 3 fan ve dvd yazıcı sisteme bağlı değil.Onları takı kasa içine takınca umarım bir problem olmaz. Sürekli resetlemesi ve pc çalışıyoken ekrana görüntü gelmemesi aklımı karıştırıyo. Herşeyden olabili. Ekran kartı ana kart ram işlemci güç kaynağı. Ama çözemedim sebebini. Acaba güç kaynağı yetersiz geliyor olabilirmi sisteme.
  • Bileşenleri tekrar kas içine taktım ve ilk açılışta sorun yine aynı. resetledim çalıştı ama yine aynı şeyleri yapacak gibi sizce sorun nedir fikri olan varmı acaba.
  • vga switch kartında bi sorun var bence.üretim hatası falan olabilir vga switch takınca bi kaç kişide daha aynı sorun olmuş.
  • bugün sistem topladım ancak bir türlü win7 kuramadım sürücü bulunamadı hatası verip duruyor hdd leri görmüyor windows ancak raid menüsündede bioss menüsündede hdd leri görüyorum hdd ler 2*1 tb samsun 103sj win 7 dvd si ile daha önce sata olan laptopa win7 dvd ile yükleme yaptım bir türlü işin içinden çıkamadım raidi iptal ettim olmadı daha sonra 1 hdd yi söküp tek hdd ye kurmaya çalıştım her seferinde aynı hatayı aldım
  • 2.2tb den fazla olunca hdd leri görmüyodu kart bios güncellemesi vardı onu dene derim

asusun sitesinde var
  • Kuvvetle muhtemel kurulumda sıkıntı yaşıyorsunuz. HDD görememe veya Anakartın HDD leri tanımaması değilde kurulumda bir hata yaptığınızı düşünüyorum. Belli bir yere kadar geliyor, orada yüklenecek diski seçme bölümünde disk bulunamadı diyor sa bende çok yaşadım onu. Ama sonra nasılsa halletmiştim. Şimdi hatırlamıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ardacan100

vga switch kartında bi sorun var bence.üretim hatası falan olabilir vga switch takınca bi kaç kişide daha aynı sorun olmuş.

Switch kartı beyaz slota takıp ekran kartını mavi slota takıyorsun değil mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: auzun99

bugün sistem topladım ancak bir türlü win7 kuramadım sürücü bulunamadı hatası verip duruyor hdd leri görmüyor windows ancak raid menüsündede bioss menüsündede hdd leri görüyorum hdd ler 2*1 tb samsun 103sj win 7 dvd si ile daha önce sata olan laptopa win7 dvd ile yükleme yaptım bir türlü işin içinden çıkamadım raidi iptal ettim olmadı daha sonra 1 hdd yi söküp tek hdd ye kurmaya çalıştım her seferinde aynı hatayı aldım

dostum şuraya göz atarmısın, ayrıca samsung fw linkide mevcut. samsung hddler i tanımada bilinen bir problem var ve FW çıkartılmış daha öncedenhttp://support.asus.com/faq/asus-faq.aspx?type=6&no=9EDC75DC-7864-541B-2CC4-B6A07951198D&model=M4A89GTD%20PRO&SLanguage=en-us

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fatality_ -- 1 Şubat 2011; 13:15:52 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ated90

quote:

vga switch kartında bi sorun var bence.üretim hatası falan olabilir vga switch takınca bi kaç kişide daha aynı sorun olmuş.

olmuyor dram veriyor görüntü gelmiyor. ram takıp cıkardım olmadı ekran karıtnı söküp taktım olmadı
  • quote:

quote:

quote:

olmuyor dram veriyor görüntü gelmiyor. ram takıp cıkardım olmadı ekran karıtnı söküp taktım olmadı

Bios güncellemeyi denedin mi?
  • quote:

quote:

quote:

quote:

denemedim ama hiç yapmadım önceden nası yapcam sitesinden indirip kurucammı ? setup gibi ? sorun falan çıkarmaz dimi

• Arkadaşlar anakartın üzerin ram ve wireless kartı alacağım. Siz neler kullanıyorsunuz neler önerirsiniz?

http://www.sanalmarketim.com/urun/c0dcd0546c631854245b29e4f2bd6253/ASUS-PCE-N13-300Mbps-PCI-Express-Kablosuz-Ag-Adaptoru ben bu wirelessı beğendim ayrıca onu da yazayım maksat paylaşım.

Ayrıca bir arkadaş şu ram i önerdi ancak bu anakarta uyumlu değil sanırım
    http://www.eksenbilgisayar.com/?urun-detay_26801_G_SKILL_Ripjaws__F3-10666CL7D-4GBRH___4_GB_Dual_KIT__2x2GB___DDR3-1333MHz.html

Önerilerinizi bekliyorum arkadaşlar

• g.skill ripjaws 1600 mhz kullanıyorum, sorunsuz.

usb den g-sky 500mw kullanıyorum sorunsuz. (realtek çipli)
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

denemedim ama hiç yapmadım önceden nası yapcam sitesinden indirip kurucammı ? setup gibi ? sorun falan çıkarmaz dimi

Bu biraz farklı Setuptan kurmuyorsun . Umarım aşağıdaki yazı işine yarar .

ASUS EZFLASH2

ASUS’un EZFLASH teknolojisine entegre etmesiyle , artık kullanıcılara işletim sistemine girmeden açılışta , BIOS içerisinde USB bellek ile BIOS güncelleme olanağı sundu. Bu şekilde BIOSu çok kolay bir şekilde günceleyebiliyorsunuz.

ASUS EZ FLASH 2 kullanarak USB bellek ile BIOS güncellemek.

ADIM 1

ilk önce USB belleğimizi anakartımıza bağlıyoruz.

ADIM 2

İlk olarak USB belleğimize ASUS destek sitesinden indirdiğimiz güncel bir BIOS dosyasını kopyalıyoruz.

ADIM 3

Yeniden başlattığımız bilgisayarımızı , yeniden açılmasının ardından [DEL] Tuşu ile BIOS’a giriyoruz. Ardından TOOLS sekmesinden ASUS EZ Flash 2 seçeneğini seçip [ENTER] tuşuna basıp EZ Flash 2 programını açıyoruz.

NOT : Bilgisayarımıza zarar gelmememesi için, lütfen BIOS ayarlarını sıfırladıktan sonra BIOS güncelleme işlemine başlayalım.

ADIM 4

Karşımıza uygulamanın çalışmasına yönelik bir doğrulama geliyor ve bunu onaylıyoruz. Ardından uygulama açılıyor.

ADIM 5

ASUS EZ FLASH 2 açıldıktan sonra aşağıdaki ana menü karşımıza geliyor.
    Buradaki

Flash Type: BIOS çipinin türünü belirtiyor.
    Current ROM: Şuanki BIOS sürümü ile ilgili özellik tablosu.
    Update ROM : Gülcellemek istenen BIOS sürümü ile ilgili özellik tablosu.

Programda [TAB] [ENTER] [ B ] [ESC] [UP/DOWN/HOME/END] tuşları kullanılıyor.

Güncellemeye başlamak için TAB Tuşu ile güncelleme yapacağımız BIOS dosyasını seçip [ENTER] tuşuna basıyoruz.

ADIM 6

Bizden BIOS dosyasını yazmak için doğrulama isteniyor , YES seçeneğini seçip bunuda [ENTER] tuşu ile geçiyoruz.

ADIM 7

BIOS dosyası yazılıyor.

ADIM 8

Yazılan BIOS dosyası doğrulanıyor ve bilgisayar yeniden başlıyor.

Önemli :

BIOS güncellemesi yapmadan önce :

Bilgisayarımıza zarar gelmememesi için, lütfen BIOS ayarlarını sıfırladıktan sonra BIOS güncelleme işlemine başlayalım. Bios güncellerken bilgisayarı kapatmayın veya reset atmayın .

[Alıntıdır]

• quote:

Orijinalden alıntı: MÜŞAVİR

g.skill ripjaws 1600 mhz kullanıyorum, sorunsuz.

hocam usbden olması sıkıntı değil mi? Kasanın içine takılması daha avantajlı değil mi
  • http://www.samsung.com/global/business/hdd/faqView.do?b2b_bbs_msg_id=308
    arkadaşlar bir türlü windows kuramadım missing operation siste hatası veriyor bir arkadaşın bu anakartlarda samsun sj1003 ler için fw var demişti ancak nasıl yüklene cek bir türü beceremedim usb ye attım ancak kurmadı ve görmedi de lütfen yardım edin artık kafayı yiyecem
    not: bios güncellemesi yaptım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi auzun99 -- 2 Şubat 2011; 9:07:32 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ahmetcan_34

quote:

Orijinalden alıntı: MÜŞAVİR

g.skill ripjaws 1600 mhz kullanıyorum, sorunsuz.

hocam usbden olması sıkıntı değil mi? Kasanın içine takılması daha avantajlı değil mi

Neden sıkıntı olsun ki? Kaldı ki usb den bağlayınca 1,5 - 2 mt kablo ile al camın önüne koy. Çok daha fazla sinyal yakalıyorsun.
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.