Şimdi Ara

Asus M4A89GTD-PRO/USB3.0 Anakartla İlgili Paylaşımlar (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
339
Cevap
1
Favori
22.239
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ahmetcan_34

dostum g.skillin ürün sayfasından uyumluluğu kontrol ettin mi ?

hocam şuan biosa girdim. ram slotlarını değiştirip memo ok! yaptım. ramleri 1600 CL9 1.35 volt olacak sekilde tanıyor 1444 Mhz overlocksuz. ama simdide toplam bellek 3896MB olarak görüyor... yarın aksama doğru diğer parçalarda elimde olursa işletim sistemi kuracağım. o zaman herşeyi detaylı bir şekilde görürüm galiba
  • evet ozaman daha detaylı bakarız
  • Merhaba arkadaşlar ,
    bir sorum olacaktı bilen biriler varsa cevaplarsa sevinirm.Anakartı aldım ekran kartını taktım(amd 6850) lakin ekran kartnı üsteki beyaz sokete taktım ve ayarlar kısmında 8x olarak görünüyor bunu 16x hızında calısması için diger slotamı takmam lazım yada x16 hızında olması için başka birşeymi yapmam lazım bu konuda yardımcı olabilirmisiniz.

Asus M4A89GTD-PRO/USB3.0 Anakartla İlgili Paylaşımlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: FoxPark

Merhaba arkadaşlar ,
    bir sorum olacaktı bilen biriler varsa cevaplarsa sevinirm.Anakartı aldım ekran kartını taktım(amd 6850) lakin ekran kartnı üsteki beyaz sokete taktım ve ayarlar kısmında 8x olarak görünüyor bunu 16x hızında calısması için diger slotamı takmam lazım yada x16 hızında olması için başka birşeymi yapmam lazım bu konuda yardımcı olabilirmisiniz.

Öncelikle şunu söyleyeyim kardeşim, bir çok kişiden duyduğum kadarıyla x8 ile x16 arasında çokta kayda değer bir fark yokmuş şahsen denemedim. Gelelim sorunun cevabına, anakartının kutusunun içinden bir kart çıkması lazım, böyle kahverengi, başından 2-3 cm kesilmiş ram kadar düşün. O parçayı alttaki sokete takıcaksın önce ondan sonra da ekran kartını üstteki beyaz sokete takıcaksın.

• dediğiniz şekildede oluyor mu ? mavi slota switch kartını, beyaza ekran kartını.. Ben bu işlemin tersini yaptım bildiğim kadarıylada doğrusu beyaza switch kartı, maviye ekran kartı olacak x16 çalışması için, bu şekilde taktığımda x16 çalışmıştı çünkü.
  • quote:

Orijinalden alıntı: metinolampx

dediğiniz şekildede oluyor mu ? mavi slota switch kartını, beyaza ekran kartını.. Ben bu işlemin tersini yaptım bildiğim kadarıylada doğrusu beyaza switch kartı, maviye ekran kartı olacak x16 çalışması için, bu şekilde taktığımda x16 çalışmıştı çünkü.

Hocam pardon ben hatalıyım, sanırım uykusuzluktan karıştırdım

Ekran kartı allttaki mavi slota, anakartın içinden çıkan switch kartını üstteki beyaz karta takmanız gerekiyor. Bu şekilde yaparsanız ekran kartı x16 da çalışır.
  • Eyvallah arkadaşlar bilgiler için.Yalnız bunun mantıgı nedir anlamadım yani parca filan ugrasmadan direk kartı beyaz slota takılsa ve x16 rolünde oynasa ya bu kadar zahmeti neden yapmışlarki...
  • quote:

yok hocam yanlış anlamadım. fiyat/performans açısından en iyisini arıyorum. Gerektiğinde masraftan kaçmıyorum yani.

http://www.eksenbilgisayar.com/pinfo.asp?pid=32501

Bunda karar kıldım. Yalnızlık fanı büyük olduğundan işlemci fanı ile sıkıntı yaratır diyorlar ileride ? Kullanan var mı bariz sıkıntı oluyor mu

Eğer almadıysanız, o paraya cl9 ram almayın bence o benim cl7 ramlerin gecikme zamanı olarak biraz gerisinde, ben ramlerimi 320 tl civarına almıştım ama o ramlerden üstünler.

Bu paraları verdiğinizde gecikme zamanlarınıda değerlendirmeye almanızı tavsiye ederim yoksa sıradan ramler almanız daha mantıklıdır.

• Bu anakartı alan arkadaşların, özellikle Harici ekran kartı kurulumu için ilk mesaja bakmaları iyi olur. Yineliyorum; Anakart ile gelen parça beyaz slota, Harici ekran kartı mavi slota takılacak. O parçayı kullanmazsanız ekran kartınız her iki slotta da 8X olarak çalışır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MÜŞAVİR

Bu anakartı alan arkadaşların, özellikle Harici ekran kartı kurulumu için ilk mesaja bakmaları iyi olur. Yineliyorum; Anakart ile gelen parça beyaz slota, Harici ekran kartı mavi slota takılacak. O parçayı kullanmazsanız ekran kartınız her iki slotta da 8X olarak çalışır.

@MÜŞAVİR
    Peki ekran kartı beyaz da takılı olsa aparatıda maviye taksak yine de 8x olarakmı calısır ?Çünkü kasanın arka saclarını cıkardım birde tekrar mavi slottaki leride cıkarınca berbat bir görüntü olucak ondan soruyorum ki dün gece kurulumu bitirdikten sonra sordum nasıl olacak diye yanlış yapmışım.önce sorup sonra yapmam gerekiyordu.
    Sormak istediğim diğer bir konu anakartı(M4A89GTD)+ekran kartı (HD6850)+ram(Corsair 1600 cl9)+işlemci(1090T) bu donanımlardan tam performansta(Oyunlarda iyi bir grafik+akıcı olması) calıstırabilmek için OC şartmı ? OC yapınca sistemin ömüründe kısalma söz konusu olurmu?
    İyi Forumlar...

Bide bunu yapmakla ne amaçlamışlar onu anlamadım yani millet taksın kartını kullansın abicim yok beyaz yok mavi madem yapıyorsunuz yapın söyleSARI KIRMIZI renkleri dimi ama

• O parçanın beyaza ve kartın maviye takılması gerekiyor yoksa tersi durumda kart 8X çalışır yinede. Amacını bilemiyorum ama ASUS un vardır bir bildiği. İki durumda da 16X çalışabilecek olsaydı yaparları herhalde.

Sisteminiz gayet yeterli, işlemciye oc ihtiyacı duyacağınızı sanmıyorum. Keza ekran kartı içinde öyle. Eğer oyunlarda oynanabilir fps nin altına düşerseniz (ki bence 30kare/sn yeterlidir) o zaman önce ekran kartına, yetmezse bu seferde işlemciye oc yapabilirsiniz.

OC parçaların ömrünü kısaltabilir, Atıyorum mesela bir ekran kartının ömrü 7-8 sene ise 7/24 oc lu kullandığınızda 5 Seneye düşebilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: parkboy

Yeni aldığım ramlere göre ayarladığım hızlar aşağıda görünmekte, burda işlemciyi normal hızını 3600 mhz turbo hızını 4050 mhz belirledim,(turbo modu iptal etmememin nedeni işlemci çok güclü bir işlemci olduğundan dolayı aslında o.c. ye pek bir ihtiyacının olmaması, fazla elektirik tüketmesine ve ısınmasına gerek yok diye sabit bir 4000 mhz hıza ayarlamadım. Extreme testler yapma merakınız yoksa ve sisteme 2 3 tane 1000 dolarlık ekran kartı takıp oyunları denemiyorsanız günlük kullanım için bu tür güçlü işlemcileri hiç fazla elektrik tüketir hala getirmenin anlamı yoktur.) bu hızları ramlerin orjinal mhzinde ve gecikme zamanlarında kullanmak için ayarladım.

Bu yazıda anlatmak istediğiniz bir not ile ilgili sormak istedigim bir soru var ;
    işlemcinin normal hızını 3600 mhz den 4050 ol<rak belirledim demişsiniz bunu nerden ve nasıl ayarlıyorsunuz?Asus'un vermiş oldugu cd deki programlarlamı yapıyorsunuz.Ayrıca turbo modu derken Turbo Unlocker denilen bir özellik var Turbo VEvo programında onu On yapmak OC anlamınamı geliyor yoksa 6 çekirdekte aktif ve ihtiyaç halinde çıkabileceği en yüksek MHZ değerinemi ulaşacagını gösteriyor.Kısaca OC ile uğraşmak deil derdim yalnızca özelliklerini tam anlamıyla calıstırabilmek ve verim alabilmek OC ile bir değer elde etmek değil.

Birde üzerinde 1600 mhz lik cl9 ramlar var bunlar 1600 deilde 1333 mhz olarak görünüyor 1600 mhz ye cekmek demek yine oc mi oluyor yoksa kendi degerlerine getirmek için yapılması gereken bir şey varmı yani kısaca yıpratmadan kullanmak.

İyi forumlar...

• quote:

quote:

yok hocam yanlış anlamadım. fiyat/performans açısından en iyisini arıyorum. Gerektiğinde masraftan kaçmıyorum yani.

http://www.eksenbilgisayar.com/pinfo.asp?pid=32501

Bunda karar kıldım. Yalnızlık fanı büyük olduğundan işlemci fanı ile sıkıntı yaratır diyorlar ileride ? Kullanan var mı bariz sıkıntı oluyor mu

Eğer almadıysanız, o paraya cl9 ram almayın bence o benim cl7 ramlerin gecikme zamanı olarak biraz gerisinde, ben ramlerimi 320 tl civarına almıştım ama o ramlerden üstünler.

Bu paraları verdiğinizde gecikme zamanlarınıda değerlendirmeye almanızı tavsiye ederim yoksa sıradan ramler almanız daha mantıklıdır.

Şimdi bende mi bosuna cl9 ram aldım yani sıralma yaaprsak zamanlama dediklerinizden kaastını o zaman ;
    1-cl7
    2-cl8
    3-cl9 bumudur yani iyiden kötüye dogru?eğer öyle ise bilseydim cl9 a para verecegime cl7 alırdım.

• bende neden turbo unlocker gözükmüyor acaba ?

• Şaşırtıcı acaba işlemci ile alakalı olabilirmi ?
  • bios update yapmışmıydın kardeş sen, bundan olabilirmi acaba ?
  • Orijinalden alıntı: FoxPark

Yeni aldığım ramlere göre ayarladığım hızlar aşağıda görünmekte, burda işlemciyi normal hızını 3600 mhz turbo hızını 4050 mhz belirledim,(turbo modu iptal etmememin nedeni işlemci çok güclü bir işlemci olduğundan dolayı aslında o.c. ye pek bir ihtiyacının olmaması, fazla elektirik tüketmesine ve ısınmasına gerek yok diye sabit bir 4000 mhz hıza ayarlamadım. Extreme testler yapma merakınız yoksa ve sisteme 2 3 tane 1000 dolarlık ekran kartı takıp oyunları denemiyorsanız günlük kullanım için bu tür güçlü işlemcileri hiç fazla elektrik tüketir hala getirmenin anlamı yoktur.) bu hızları ramlerin orjinal mhzinde ve gecikme zamanlarında kullanmak için ayarladım.

Bu yazıda anlatmak istediğiniz bir not ile ilgili sormak istedigim bir soru var ;
    işlemcinin normal hızını 3600 mhz den 4050 ol<rak belirledim demişsiniz bunu nerden ve nasıl ayarlıyorsunuz?Asus'un vermiş oldugu cd deki programlarlamı yapıyorsunuz.Ayrıca turbo modu derken Turbo Unlocker denilen bir özellik var Turbo VEvo programında onu On yapmak OC anlamınamı geliyor yoksa 6 çekirdekte aktif ve ihtiyaç halinde çıkabileceği en yüksek MHZ değerinemi ulaşacagını gösteriyor.Kısaca OC ile uğraşmak deil derdim yalnızca özelliklerini tam anlamıyla calıstırabilmek ve verim alabilmek OC ile bir değer elde etmek değil.

Birde üzerinde 1600 mhz lik cl9 ramlar var bunlar 1600 deilde 1333 mhz olarak görünüyor 1600 mhz ye cekmek demek yine oc mi oluyor yoksa kendi degerlerine getirmek için yapılması gereken bir şey varmı yani kısaca yıpratmadan kullanmak.

İyi forumlar...

Ben o zamanki ayarlarımdan vazgeçtim, işlemcim için tek bir hız 4050(turbo modu disable yaptım yani) belirledim(bu mhz'i bios s.s.lerime bakarsanız inceleme imkanınız var ve çarpanıda esnek bırakmayı becerdiğinizde işlemci çalışmadığı zamanlarda yine tasarruf yapıp 900 mhz gibi değerlere düşüyor) Ayrıca bunu yine aldığım ramleri orjinal hızına çıkarmak için kullandım yani işlemci hızıyla oynayarak (o.c. yaparak) ancak ramlerin orjinal değerleri yakalanabiliyor bu anakartlarda yani 2000 mhz ram aldığınızda 2000 mhz çalışmıyor zaten kitapçıktada 1600 mhz üzeri o.c. ile sağlanır diye belirtilmekte bu anakartlarda. Aslında aldığımız ramlerde zaten kendinden o.c.li diyebiliriz firmalar aynı ramleri geçikme zamanlarını yükselterek(olumsuz manada) mhz lerini arttırıyorlar.

Turbo evo ve benzeri programlar bir nevi o.c. programlarıdır, ama o.c.yi manuel yapmak her zaman daha mantıklı gelmektedir şahsıma..

cl7 iyidir cl9'dan onu en basitinden benzer modelleri cl değerlerine bakıp fiyatlarını değerlendirdiğinizde cl'si küçük olanın her zaman daha pahalı olduğu görülür. Cl değerleri bize hdd'deki erişim hızı süresinin bir nevi ramlere uygunlanmışı diyebiliriz cl ne kadar küçükse ram o kadar daha verimli ve hızlı çalışır.

• arkadaşlar anakartta ramlerler ilgili bir problem yaşıyorum. ramleri tek tek taktıgım zaman 1791 mb olarak görüyo. 2 ramı takgıgımda ise +2048 normal değer ile 3839 değer alıyorum. 2 ramı ayrı ayrı 4 slota da tek tek bagladım. hepsinde 1791mb. 2 mavi ayrı 2 gri ayrı takdıgımda ise 3839 mb. windowsda 4 gb kullanılabilir 3.75 gözüküyor. cpuz ise 4096 gözüküyor. anakartın bios versiyonu 1606. eski bios yüklemeyi denedim ilk sürümden itibaren ama yemiyor. asus update kabul etmıyor.

cizgi rma ya destek iletisi yolladım. bakalım ne cevap gelcek.

Asus M4A89GTD-PRO/USB3.0 Anakartla İlgili Paylaşımlar  Asus M4A89GTD-PRO/USB3.0 Anakartla İlgili Paylaşımlar
     Asus M4A89GTD-PRO/USB3.0 Anakartla İlgili Paylaşımlar  Asus M4A89GTD-PRO/USB3.0 Anakartla İlgili Paylaşımlar

• çözdüm sonunda

anakarttaki onboard ekran kartı kullanıyomuş 256 mb. UMA+SIDEPORT acikken system informationda gözüken değer 3839 idi. 256 sını onboard kullanıyormuş. şuan sadece SIDEPORT acık ve windowsda 4 olarak görüyorum. bios dada 4095. kafayı sıyıracaktım. anakarttı cizgiye yollayacaktım nerdeyse :) neyse içim rahatladı.
  • Merhaba arkadaşlar bende bu anakartı kullanıyorum.Genel olarak memnunum yalnız Gskill (2-2) 4gb ripjaws ddr3 1.5v cl7 belleklerimi cl9 zamanlama ile çalıştırıyordu auto'da sonra kendim biosdan 1333mhz ye sabitledim ve manuel girdim değerleri ve sorunsuz bir şekilde cl7 olarak çalışdı.Benim gibi sorun yaşayan arkadaşlar olursa biosdan manuel girerse sorunsuz cl7 olucakdır.

Onboard ekran kartını 512mb ayırdım ve gpu boost diasble yaparak 700mhz de voltaj vermeden çalıştırıyorum konun ilk mesajında 900mhz ler hiçde zor değil demiş arkadaşımız voltajsız 700mhz bir sorun yaratırmı bana?

Birde arkadaşlar teknik destek konusunada msj attım ama hiç yardım eden olmadı belki burdan bana yardımcı olabilirsiniz.

Sistem şöyle;

AMD Phenom II X2 555 Black Edition AM3 3.2GHz
    AsuS M4A89GTD PRO/USB3
    GSKILL 4GB (2*2GB) Ripjaws DDR3 1333Mhz CL7 1.5V
    SAMSUNG 1TB 32MB SATA2 7200 RPM HARDDİSK
    GIGABYTE GZ-X7 550W AKTIF PFC MidT

Soruma gelince bilindiği üzere anakartımın asus core unlocker özelliği var bu sayede win7 32 bit de sorunsuzca 4 cekirdeği açmayı başardım ve 3dmarkvantage tarz programlarda çekirdekler sorun vermedi.Yalnız win7 64bit kurdukdan sonra 2 cekirdek aktif olmuyor şöyleki asus core unlocker özelliğini açtığım zaman 4 cekirdek aktif hale geliyor ama anakart yazılarından sonra mavi ekran geliyor ve makina kendisine restart atıyor hiç bir şekilde sistem açılmıyor ne zaman asus core unlocker ı iptal ettiysem o zaman sistem sorunsuz açılıyor.Benim anlamadığım konu ve saatlerce kafa patlatmakdan yorulduğum şey, 32bitde sorunsuz çalışırken neden 64bitde sorun oluyor.Bu işlemcide çoğu kişi kapalı cekirdekleri açıyor ama kısmen sorun yaşanabiliyor ama 32bitde çekirdeklerde sorun olmaması benim kafamı çok karıştırdı ve bunada bir çözüm bulamadım.Ne yapmam lazım, biosdan ince bir ayarı mı var ben bunu yapamıyorum, lütfen yardımcı olun arkadaşlar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cupra_R -- 26 Aralık 2010; 14:45:04 >

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.