Şimdi Ara

Asus M4a89gtd AM3 890GX Chipset Anakarta FX 8350Am3+ TAKILIR MI?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
247
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Asus M4A 89GTD PRO USB3
    Amd Phenom II X4 965 b.e kullanıcısıyım

Ekran kartım Asus Gtx 680

Komple intele gecmek icin yeterli butcem yok

Elimde Zalman Cnps11x Performa 120mm sogutucu var islemci sogutucu masrafı da etmeyeceğim

Soruma gelecek olursak Anakart Asusun sayfasınfa maksimum fx8150 destekliyor yazıyor fakat ben 8150 çalıştırıyorsa 8350 de çalıştırır diye düşündüm ve nette araştırdım

https://youtu.be/bbsoWcWQwSs

Linkte fx 6350 ile çalıştırmıslar ve 4.2 ghz overclok edilmis
    Yani 61xx 81xx desteklerken, listede adı gecmeyen 63xx de çalıştırmıs bende acaba kart eski oldugu icin cpu listesk guncellenmemis olabilir diye düşündüm

Peki 6350 çalıştıran kart 8350 de çalıştırır mı?
    Yoksa 6350 ile 8350 arasında anakart uyumsuzluğu gibi fark var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi STRIX -- 29 Mayıs 2016; 20:40:10 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• anakart destek listesinde görünmüyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: forvet09

anakart destek listesinde görünmüyor.

Hocam söyle bisey buldum anakarta en son gelen bios 3030 beta surumu var ve 3029 var

Ikisinide arama yaptığımda 3030beta Am3+ (Fx43xx-Fx63xx-Fx83xx) destekliyor gibi bir ibare çıkıyor sanırım belli anakartlar özellikle 125 watt ve ustu cpu desteği veren eski am3 kartlar buna destek veriyor ve M4a89gtd pro buna dahil

Bu sekilde ancak beta kurmak sakıncalı mı guvenemedim 3029 icin am3+ desteklediğine dair bi kanıt bulamadım

Bu mesaja eklenen görseller:

Asus M4a89gtd AM3 890GX Chipset Anakarta FX 8350Am3+ TAKILIR MI? Asus M4a89gtd AM3 890GX Chipset Anakarta FX 8350Am3+ TAKILIR MI?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi STRIX -- 29 Mayıs 2016; 20:30:09 >

• Bende de ayni anakart kart var.
    Senin islemcin bence cok iyi bir islemci , sıkıntın nedir?

Bazıları oc ile stabiliteyi sağlayamamış ama genelde problemsiz çalıştırmislar
    Bende fx8300 denemeyi dusunuyorum,zira bu işlemciyi de çalıştıran olmuş

• Win 10 ile stock hızlarda kullanıyorum...

Core voltaj değerleri çok düşük asus suite ile kullandığım aynı değerlerde max 1.4 ghz seviyelerinde dolaşıyordu Bunun oyunlara yansıması BF4 64 map lerde 40-45 fps max alırsın onun haricinde esprisi yok normal kullanım ile 4.3ghz şeklinde 75-85 fps arası gidip geliyor farkı siz düşünün artık macera aramayın boşuna....

• Hocam sonunda bi kullanan arkadas buldum bios güncellemesi ile kullandığını söylemiş ss atmış

Buda asusun fx destegi verdigi biosun uyumlu oldugu haberib kaynağı
    https://thgtr.com/asus-am3-anakartlar-icin-bulldozer-destegi-simdiden-hazir

Buda o bios ile kullanan arkadas

Sorum su ki anakartlar arasında fark olur mu? Islemci secmek gibi yoksa hepsi aynı standartta mıdır ss de ki arkadaşın anakart çalıştıyorsa benim anakartta aynı bios ile sıkıntısız çalıştırır değil mi?
    Bu mesaja eklenen görseller:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi STRIX -- 30 Mayıs 2016; 23:11:20 >

• Çalıştıran arkadaş bulmuşsunuz Sorun performans değerlendirmesi yapsın kafana yatarsa alırsın bios anakart seçmez tahminimce aynı model anakart için aynı bios kullanılabilir...Sorunsuz çalışırmı,çalışmazmı denemeden bilinmez...Bu ss'leri paylaşan arkadaşınız yardımcı olabilir sana bu konularda...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Merhabalat. Bende m4ai9gtd kullaniciaiyim. Son zamanlarda Islemci darbogazi sorunu yasiyordum iyunkarda. Fx serisini deateklemedigi icin ddr4 skylake sisteme gecmeyi bile dusunuyordum.

Ama bu konuyu gorunce bi umit dogdu. Bioa guncelleme ile fx Islemci takabikiyormusuz. Ama ankart iki defa garantiye yokladim. Chipset degisti iki kez.

Sizce iki kez Chipset i değişmiş anaksrta yatirim yapnali mi. Yoksa skylake mi geçmeli

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.