Şimdi Ara

Asus M2N32-SLI Wireless anakart + AM2 4600+

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
545
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selam arkadaşlar, yeni bir sistem topladım, özellikle anakart hakkında almayı düşünen olursa diye birkaç bilgi vermek istiyorum.

1- Anakart Ram konusunda aşırı seçici kaç MHZ olursa olsun markası için asus'un sitesinden QVL listesine mutlaka bakmalısınız.

2- Anakart onboard wireless fakat üzerindeki wireless kart beş para etmez, kesinlikle wireless olarak kullanırım düşüncesiyle almayın.

3- Sistem kurulumu bittikten sonra donanım yöneticisinde tanımlanamayan bir aygıt kalıyor bu aslında bir aygıt değil anakartın AMDlive özelliği bu sorunu halletmek için ya biostan AMDlive özelliğini kaldırmalı yada asusun sitesinden amd live patc adlı dosyayı indirmelisiz.

4- Anakart pasif soğutmalı, kutusundan da bir adet pasif soğutma fanı çıkıyor ama bu fanın işlemci fanının hava akımını bozabileceği uyarısı var bu yüzden gerekli görmezseniz takmayın.

5- Anakartta iki adet lan girişi var ve Nforce 590 chipset bunları birleştirip tekmiş gibi gösterebiliyor yani olurda aynı mekanda 2 internet hattınız olursa tek hat gibi duble performans kullanabilirsiniz.

6- Anakartın Aİ nap (geliştirilmiş uyku modu, çok hızlı) ve ai gear(komple fan kontrolü) gibi bikaç özelliği var ben işlevsel buldum.

7- Anakartta standat realtek olmayan yeni bir ses kartı kullanılmış ses kalitesi gayet iyi.

8- Anakartın son bios'u 603 ve sorunlu yenisi çıkana kadar üzerindekiyle idare etmenizi tavsiye ederim.

9- Anakart gayet stabil ve hızlı herkese tavsiye ederim ama ram konusunda dikkat etmek şartıyla.

İŞLEMCİ;
    4600+ AM2 X2

bu aralar herkes concore tavsiye ediyor biliyorum ama am2 soketleri bundan sonra gelecek ( am3 ?) soketlerle uyumlu olacağını duymuştum ve bence am3 concore'u geçer..

* AM2 X2 işlemcilerin bazı oyun ve programlarla sorun çıkardığını duymuştum yabancı forumlarla örnek vermek gerekirse Titan Quest oyunu çift çekirdek destekliyordu ama amd x2 kullanıcılarında sorun verdiğinden tek çekirdekle oynuyorlardı, amd'nin sitesinde x2 işlemciler için bir patch yayınlandı bu sorunları çözmek için kurdum ve oyunu tamamen sorunsuz oynuyorum.

* İşlemci 2400X2 mhz ve sıcaklığı 40 decere civarı seyrediyor, performansından son derece memnunum fakat çift çekirdekli işlemciler için söylenen şu 2 programı aynı açarken kesinlikle beklemez yada iki işlem birbirini etkilemez gibi laflar hurafeymiş, gayette etkiliyor tabi özellikle dikkat etmek lazım aynı zamanda çekirdek çiftte olsa HD tek ve HD bazlı çift işlemlerde birbirlerini etkilediklerini görebiliyorsunuz.

EKRAN KARTI;
    7600gt leadtek

orta sınıf bir kart olarak herkese tavsiyemdir benc fiyat performans açısından çok iyi Oblivion, battle for the middle earth 2, Fable, Titan Quest oyunlarını yüksek çözünürlükte full detay oynuyorum en ufak bir takılma yaşamadım daha, leadtek'in extreme edition modelini bulursanız rakip gösterilen ATI X1800'den daha iyi performans alacağınıza inanıyorum( bechmarklara dayanarak).

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kabaltah -- 21 Ağustos 2006; 12:37:31 >

• Bu arada eklemeyi unuttum, AM2 işlemci alıcak arkadaşlar ramin kaç mhz olacağına özellikle dikkat etsinler AM2'ler soket 939'un ddr 400 ramler ile elde ettiği başarımı ancak ddr2 800 mhz ramler ile elde biliyorlar hatta daha yüksek performansa ulaşmaları için ilemcinin en az 2600 mhz olması gerekiyor, bu yüzden AM2 işlemci ve ddr2 533mhz ram almak s939+ddr400 almaya göre performans kaybına sebep oluyor, bu yüzden AM2 platform düşünenlerin fiyat performans oranına göre en az 667 mhz almaları gerekiyor, yine testlere göre konuşuyorum.
  • öncelikle hayırlı olsun kardeş,
    bende bu işlemci yada 5000 arasında gidip gelliyorum,
    önceki kullandıgın sistem neydi? aradaki fark oha derecesindemiydi : )
  • tşkkr wireless için
  • Önceki sistemim p3 1000, 64mb ti 4200, 512mb kingston ram'di, evet aradaki fark oha derecesinde, ama şöyle bir durumda var önceki sistemimi inanılmaz derecede optimize etmiştim minimum özelliklerde bile olsa oynayamadığım oyun yoktu ve makinanın açılma kapanma hızları yeni makinamdan bile daha iyidi, bana getirisi ounlarda full detay+yüksek çözünürlük, video, sıkıştırma ve masaüstü programlarda hız oldu, bu makinaya da ince ayar çekicem ama bu açılma kapanma hızı konusu konusu sanırım anakartın üzerindeki birsürü özelliğin yüklenmesinin uzun sürmesinden kaynaklanıyor kullanmadıklarımı iptal edersen eminim daha iyi olucak.
  • Bende senin sisteme benzer sistem vardı ama galiba şu andan itibaren tarih oldu yaktık.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.