Şimdi Ara

Asus laptop ekran kartı yanması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
733
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Asus kj52 (yanlış hatırlamıyorsam) laptopum var ati 5145hd ekran kartı var ve şuan büyük ihtimal yandı(geçen yaz içini temizletmeme rağmen) 150 lira para istedi özel servis bana fazla geldi.

Asus a göndersem ne kadar isterler acaba ekran kartı eski ve orta seviye zaten gayet ucuzdur diye düşünüyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Real Slim Shady kullanıcısına yanıt
    Hocam 150 tl bence az , yaptırmamakla iyi yapmışsınız neden ? Çünkü o ekran kartının ederi 150 tl den fazla,bugun kabaca 50 dolar lık bi ekran kartı olsa 135 tl civarında e servis laptopu sökecek dağıtacak yerine vga kartı ısıtıp tekrar oturtacak ve laptopu toplayacak bunun için 150 tl bana az geldi. Ancak şu bilgiyide veriim vga kartı değiştireceğiz diyerek sadece ısıtıp size teslim edenler o civarda para istiyorlar geçen yıl 100 tl civarı idi bu rakam belki bu yıl 150 ye çıkarmış olabilirler.
    Bu durumda toparlayacak olursak 150 tlye gözünüzün önünde vga yongayı çıkartıp yerine takacaklarsa kesinlikle itiraz etmeyin hemen değiştirtin, asusun servisine girdimi bu rakam çok daha yuksek çıkar, 2. bi konu asusun servisi çizgi elektronikden alındıkdan sonra çokda iyi olmadığını hatırlatayım...
  • digimonster D kullanıcısına yanıt
    Asus un ekran kartı yanmasına ekran kartını kendileri karşıladıklarını duydum daha doğrusu babam duymuş bilgisayarcı arkadaşlardan. Mümkün müdür böyle bir durum? Bizim hatamız diyerek değiştirirler mi? Neredeyse 6 senelik Notebook

Hocam tabi ki mümkün ancak 2 yıl içerinde yani garanti süresinde, garantisi bittikden sonra bu mümkün değil, yani babanızın duyduğu kısmen doğru, kısmen yanlış.Garanti süresi dahilinde ise doğru, garanti süresi bitmiş ise yanlış...
    Şimdi açıp baktım içine termal macun çok az kenarlara sıçramış gibi ekran kartını tamamen çıkartmadım tabi. Sizin öngördüğünüz fiyat nedir bu gibi durumlarda? Ve ısıtıp geri koymak iyi bir çözüm müdür?

• Termal macun yalıtkan bir maddedir, anakart ve benzeri kısımlara damlaması sorun olmaz ancak yinede anakartın üzerinde olmasını istemeyiz.Bununla beraber ekran kartını sökme ihtimalinizin çok az olduğunu düşünüyorum çünkü laptoplarda genellikle ekran kartları anakarta entegredir. dektoplardaki gibi sökülebilir cinsden değildir. Ha olanı da vardır ancak %5 lık bi dilimde olduğunu sanıyorum Türkiye de.

Gelelim ısıtma olayına ısıtırsanız veya ısıttırırsanız bu çözüm oyun oynama veya ekran kartınızın üzerine düşen görev süresine göre ortalama 15 gün ile 3 ay arasında değişecektir, yani o süre sonra tekrar aynı sorunla karşılaşırsınız. Dolayısıyla bence çözüm teşkil etmez, ancak bazı arkadaşların bu şekilde yaparak laptopları elden çıkarttığını da bilirim.Gerçekten değiştiren olursa çıkma kullanmamak kaydıyla 200 tl nin üzerinde bi rakam çıkması muhtemeldir. Ya benim makina bu kadar para etmez, o parayı vermeye değmez derseniz hiç yaptırmayın.Ederse tabi ki yaptırmanızı salık veririm...

Hocam ben bilgisayarcı bir tanıdıkla görüştüm de ekranda ledler hiçbir şekilde yanmıyor benim karanlıkta deneme yaptım bu durumda sorun ekran kartında değildir dedi ama neyde olduğunu çözemedi uzaktan. Tabirciler de ekran kartı değişim parası alıp başka basit şeyler yaparsa diye güvenemiyorum şuan

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    LAPTOP EKRAN SORUNU
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    Walla zaten başından beri hiçbir yerde led panel den veya ekrandan bahsetmedik, dolayısıyla benim yazdıklarım sadece ekran kartı sorunu üzerinedir. Bu konu haricinde bir durum varsa, o durumdaki tasarruf size aitdir, bişi diyemem...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.