Şimdi Ara

Asus Laptop Boot Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
845
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Asus K53SD laptopum var. Hiç sıkıntı yaşamıyordum ta ki geçen güne kadar. SSD aldım temiz kurulum yapayım dedim. SSD'yi takmadan önce bir Bios'a bir gireyim dedim. Girdim çıktım ve HDD üzerinden sistemi başlatamaz oldum. Siyah ekranda solda yanıp sönen çizgi çıkıyor boot etmiyordu. Biostan HDD yi 1. boot seçtiğim halde, boot menüden hdd seçtiğim halde aynı sorun devam ediyordu. Elimdeki kurulum USB'si ile (Windows 10 - 1803) başlangıç onarma denedim olmadı. Boot bölümü çöktü herhalde dedim ve komut satırından Boot Partition 'u fat32 olarak formatladım. bcdboot ile tekrar UEFI bölümünü oluşturup tamir ettim. Tekrar başlattım sorun olmadan başladı.
    Bios'a tekrar girdim hiçbir şey ellemedim. Diski seçtim boot etmek için boot bölümünü tamir ettiğim halde halde hata verdi, beyaz yaniy sönen çizgi geldi. Tekrar repair ettim, Bios'a hiç girmedim. Bir kaç gün hiç sorunsuz kullandım, islerimi halletim. Defalarca reset attim sistemi kapatip açtım sorun yoktu. Tekrar bios'a girdim yine hata. Dedim herhalde HDD boot kaydı hepten gidik. Bir de aldığım SSD deneyeyim. HDD'yi söktüm yerine SSD taktım. Biostan 1.boot için SSD seçtim kaydettim.
    Sonra yeniden başlatıp boot menüden usb seçerek elimdeki USB ile kurulumu yaptım. Yeniden başlattım ssd ile defalarca sorun yok. Sonra biosa girip tekrar çıktım olacak mı diye, bu seferde "disk boot failure' hatası vermeye başladı. Hiç sorun çıkarmayan bilgisayar(belki ben öyle zannediyordum biosa girmediğim için) tam işim olduğunda sorun çıkarmaya başladı.
    Bios Bilgileri
    AHCI açık.
    UEFI açık.
    Secure kapalı.

    Yardımlarınızı bekliyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.