Şimdi Ara

asus h81m-plus bios oc yapamıyorum.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
707
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Beyler asus h81m-plus anakartını bios güncellemesi yaptım.
    cpu core voltage manuel yaptım.
    cpu core voltage override bi değer giremiyorum.
    klavye ile işlem yapmıyor, başka pcde denedim klavyede bi sorun yok. Bios sürümündenmidir yoksa kaçırdığım bişeymi var?
    bios 2104 yapılıyordu ben 2106 güncelledim. pc yeni topluyorum ve yeni oc yapıcaktım.

• Beyler konuyu yanlış yere açmışım kusura bakmayın.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bios güncellemesi yapıldıında gözden kaçan en önmli konu update sonrası bios'a girip load bios default yapmak veya en garantisi ise bios pilin (pc fişini çekerek) söküp 10 saniye kadar bekleyip fişi ve pili takıp systemi açmaktır, bu sayede yeni bios sorunsuz 1 şekilde çalışmya başlıycaktır, aksi halde eski bios ayarları yeni update edilen bios'ta olmıyan yada yeni eklenen bazı ayarların eklenmesiyle dengesizlikler oluşturabilir, misal senin yaşadığın sıkıntının'da sebebi olabilir v.s.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coax47 -- 11 Şubat 2015; 11:28:58 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: coax47

Bios güncellemesi yapıldıında gözden kaçan en önmli konu update sonrası bios'a girip load bios default yapmak veya en garantisi ise bios pilin (pc fişini çekerek) söküp 10 saniye kadar bekleyip fişi ve pili takıp systemi açmaktır, bu sayede yeni bios sorunsuz 1 şekilde çalışmya başlıycaktır, aksi halde eski bios ayarları yeni update edilen bios'ta olmıyan yada yeni eklenen bazı ayarların eklenmesiyle dengesizlikler oluşturabilir, misal senin yaşadığın sıkıntının'da sebebi olabilir v.s.

Şimdi benim ne yapmam gerek? Pil aklıma geldi ama emin olamadığımdan yapmadım.

• asil_men A kullanıcısına yanıt
    pc fişini çekiceksin, kasayı açıcaksın, anakart üzerindeki pili sökeceksin 5~10 saniye bekliyosun (istersen pc açma tuşuna elini 1~2 saniye basılı tutarsın, anakart üzerindeki e.akımını hızlıca boşaltmış olursun) sonra pili takarsın ve pc fişini takıp çalıştırrsın makinayı ve yeni biosun temiz 1 şekilde aktif olur, ancak saat tarih ayarların ve daha önce biosta yaptığın ayarlar varsa hepsi kayıcak, zaty bu ayarlar değişmemişse bios 0 lama olmamış demektir, ancak dediğim gibi pc fişini çekip pili söktüğünde hiç sıkıntısız bios resetlenicek ve yeni bios'ta (update ettiğin bios sürümü) tam anlamıyla aktif olucaktır..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coax47 -- 11 Şubat 2015; 15:24:34 >
  • Pili söktüm bios setup ekranına geldim ama bi türlü klavyeden f1 ile biosa giremiyorum. Klavye bozuk diycem ama dizüstünde çalışıyor. Anlamadım gitti. Klavyenin ışıkları yanıyor ama hiç bi tuş işlem yapmıyor.

• Bütün usb girişlerinide denedim

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ASUS M4A785TD-V EVO + BİOS
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • coax47 kullanıcısına yanıt
    Tahminim klavyeden. Oyuncu klavyesi yeni nesil o yüzden diye düşünüyorum. Eski soketli bi klavye bulursam onunla deniycem bakalım.

• Beyler eski klavye ile problemi çözdüm. İlginiz için teşekkürler...

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.