Şimdi Ara

Asus G Serisi (G51,G60) Kullanıcıları Klubü (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
659
Cevap
1
Favori
45.870
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Öncelikle geri verme durumu (Vatan Bilgisayarda) tam olarak 7 gün. 8 inci gün götürdüğünüzde servise yönlendiyorlar ne yazıkki :/

Onun dışında sanırım PCMark testi işlemciyi puanlandırıyor, Cpu Bechmark'ı diye biliyorum programı. Yada "Orthos" adlı stress tarzında çalışan bir program var, işlemci ve raminizi %100 performansında çalıştırıp sabitliyor. Bu test size bir puanlandırma vermemekte fakat işlemcinizi sürekli yormakta. Hocam istersen Intel Turbo Boost Gadget'ı indir Intelin sitesinden, birde Orthos programını indir (Google a yazınca kolaylıkla bulabilirsiniz.) birde Cpu-Z programını indir. Sonrasında bu üç program ı aç ve orthosu çalıştır. Hep Intel'in Turbo Boost'u anlık gösteren monitör tabanlı gadget'ından, hemde Cpu-Z'nin yine monitör tabanlı sisteminden orthos çalışken işlemcinin maksimum çıktığı noktayı ve dediğin olayın olup olmadığı (yani ani düşüşlerin) gözlemleyebilirsin. Turbo Boost Gadget'ı sadece işlemci hızını grafiksel olarak gösterirken, Cpu-Z işlemcinin hızını çarpanına kadar göstermekte

• 3dmark taki test ve şimdi denediğim stress test sadece CPU'yu çalıştırdığı için ekran kartına giden herhangi bir enerji olmuyor o yüzdende yüksek puanlar alıyorlar yada pekbirşey belli etmiyorlar. Fakat mesela arkaplanda orthos açıkken 3dmark firefly forest testi yaparsam parçacıkların çok olduğu yerlerde fps ler sürünüyor. Yani işlemci beslenemiyor tüm bileşenler çalıştığında. Sebebini bilemiyorum aşırı güçmü tüketiyor acaba?

Birde thunder_ozi sizde high performance seçeneğinin altında işlemci max ve min kullanımı %99 yaptığınızda 3dmark testlerinde beklenilmeyecek kadar düşüşler oluyormu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zihtumreth -- 26 Haziran 2010; 0:03:59 >

Yanlız sanırım bende sizin durumunuz oluşuyor. Sistemin ekran kartını overclock yaptığımda bazı yerlerde dik düşmeler oluyor. Keza şuan normal ayarlarında iken 11100 seviyesini geçememeye başladım Galiba adaptör buna etken. Bu durum ise 2 gün önce Recovery yaptıktan sonra olmaya başladı. Keşke elimizde yedek bir adaptör olsada deneyebilsek
  • Bunu anlamak için sadece sm2.0 testlerini yapmanız yeterli. İşlemci Overclocksuz 4880 civarı işlemci overclock ile 4900+ puan alması lazım normalde. Siz ekran kartını overclock yaptiysanız ekran kartı güç daha fazla çekeceğinden yine işlemciye güç gitmeyip ani düşüşlere sebep olabilir.

Bu düşüşleri en kolay görebileceğiniz oyun GTA4'tür. Yani şu oyunu bilgisayarımdan kurduğumdan beri soğudum artık pc den. 30 fps sabit olması gerekirken bir anda 15 lere düşüp tekrar 25-30 lara çıkıyor. Grafik ayarları low-high farketmiyor. İşlemciye yüklenilen kısımlarda hoop işlemci çalışmayı durdurup tekrar çalışır gibi. İşlemcidede ekran kartındada sorun yok bana göre. Mesela 3dmark testlerinde overclock yaptiğinizda ekranı FN+F7 ile kapatın test bitince açın ve puana bakın sonra ekran açık ve tüm aydınlık hz oranları sondayken bakın puana. Kesin puan farkı olucaktır eğer ekran açıkken ani düşüşler görüyorsanız.

Bugün asus'u arayıp 130+ watt lık adaptör varmı diye sorucaktım fakat ulaşamadım. Hafta içi aramaya çalışıcam. Eğer sizdede benzer sorunlar oluyorsa sanırım donanımsal bir hata yok.

Bugün overclock ile rekorumu kırdım zaten. İşlemci extreme turbodayken ekran aydınlık en düşükte sm2.0 4800 leri geçemezken ekranı FN+F7 ile kapatıp testler yaptım ve 4912 gibi bi puan aldım.

• thunder_ozi bunu ana mesaja yazarsan sevinirim

Evet çözüm bir iki tık ötemizdeymiş...

http://forum.notebookreview.com/asus/452784-fixed-workaround-asus-g51j-x-cpu-throttling-investigation.html

Burası sorunun ana konusu oradaki rehberlerle çözebilirsiniz sorunu. Ben 2 mesaj aşağıdaki ThrottleStop programını kullanıyorum ve %100 çözüldü sorunum. İstediğiniz yöntemi deneyin çözüleceğine eminim. Off off onca uğraş onca dert boşunaymış...

stock clocks, full brightness: [1] [10575 3dmarks, 4047 4826 3347 single]. slowdowns observed in SM2 tests @ proxycon when the barrel falls and firefly during both log scenes.
    stock clocks, lowest brightness: [2] [10946 3dmarks, 4650 4530 3470 single]. no slowdowns observed.
    stock clocks, screen off: [3] [10970 3dmarks, 4696 4533 3434 single]. no observations.

Neredeyse her g51j'de olan sorunmuş gerçekten. thunder_ozi sizin şansınıza kendisini pek belli etmemiş ama GTA4 falan oynasaydınız sanırım sizdede düşmeler olucaktı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zihtumreth -- 26 Haziran 2010; 16:12:55 >

• Bu kadar denemedim fakat belliki dediğiniz gibi cihaz daha fazla güç isterken beslenemiyor.. 130W'lık bir adaptör denemek çok mantıklı. Siz sanırım İstanbulda oturuyorsunuz, Ben İzmirde olduğum dan burada bildiğim bir Asus yetkili servisi yok. Olsa yada varsa bildiğiniz bende gidip sormak ve denetmek istiyorum

Bu sistem asus'un kendi koyduğu bir sistemmiş sanırsam. Hem aşırı ısınmasını engellemek hemde çok fazla güç çekmesini önlemek için. Fakat oyun oynayamadıktan sonra ısınmasa kaç yazar..

Asus G Serisi (G51,G60) Kullanıcıları Klubü

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zihtumreth -- 26 Haziran 2010; 17:19:48 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Zihtumreth

thunder_ozi bunu ana mesaja yazarsan sevinirim

Evet çözüm bir iki tık ötemizdeymiş...

http://forum.notebookreview.com/asus/452784-fixed-workaround-asus-g51j-x-cpu-throttling-investigation.html

Burası sorunun ana konusu oradaki rehberlerle çözebilirsiniz sorunu. Ben 2 mesaj aşağıdaki ThrottleStop programını kullanıyorum ve %100 çözüldü sorunum. İstediğiniz yöntemi deneyin çözüleceğine eminim. Off off onca uğraş onca dert boşunaymış...

stock clocks, full brightness: [1] [10575 3dmarks, 4047 4826 3347 single]. slowdowns observed in SM2 tests @ proxycon when the barrel falls and firefly during both log scenes.
    stock clocks, lowest brightness: [2] [10946 3dmarks, 4650 4530 3470 single]. no slowdowns observed.
    stock clocks, screen off: [3] [10970 3dmarks, 4696 4533 3434 single]. no observations.

Neredeyse her g51j'de olan sorunmuş gerçekten. thunder_ozi sizin şansınıza kendisini pek belli etmemiş ama GTA4 falan oynasaydınız sanırım sizdede düşmeler olucaktı.

Şuanda dışarıya çıkmam gerekmekte, ben sizden rica etsem bana Özel mesaj olarak atarsanız detaylı yazı olarak, şuanda bakamadım çok derinlemesine sayfaya baya uzamış gönderdiğiniz forum. Akşam yazdığınız yazıyı anında konuya ekleyeyim hocam

Saygılar

• Size özet şeklinde yazdım burayada yazim rehberde detaylı açıklanmıştı zaten

- ilk olarak buradanhttp://www.fileden.com/files/2008/3/3/1794507/MSR.zip indiriyoruz
    - programı açtığımızda msr number yazan kısma 0x1FC yazıyoruz ve Read MSR diyoruz
    - Yukarıda EAX kutularında 0x00..3 yazıcak. Onların altındaki boşluğa 2 yazıp Write MSR yazıyoruz (3 boşluktan ortadaki boşluk oluyor)
    - Sonrasında tekrar Read MSR diyoruz ve o değerler 0x00..2 olması lazım eğer doğru yaptıysak.

Bunlardan sonra sorun çözülüyor. Fakat her restartta değerler başa dönüyor aynı işlemi tekrar etmemiz gerekli.

• Başlık altında konuşulan sorunlar ve bunlara ait çözümler konu altına eklenmiştir arkadaşlar
  • evet metro gerek atmosferi gerekse grafikleriyle çok güzel bir oyun. Bad company 2'yide 3d oynadım fakat metro kadar zevk vermedi. (oyun güzel ama 3d vision'un pek esprisi olmuyor metro kadar). Bi ara Fallout 3 ve Oblivion denicem onlarda baya güzel olucak gibime geliyor. Ve bugün yarın deniyeceğim world of warcraft var en çok merak ettiğim

Sorun dediğim gibi yaptıktan sonra çözüldü artık gta4 dahil hiçbir oyunda ani düşüşler olmuyor. Fakat bi ara fixli haldeyken Extreme turbo'nunda üstünde overclock yapim dedim ne olucak diye. 3dmark ta 1-2 dakika çok güzel idare etti sonradan bir anda fps sürünmeye başladı kapatıp açtım hemen kendine geldi. Aman diyim extreme turbo'nun üstüne çıkmayın (Nasıl çıkılıyor derseniz FSB adlı programla. Normal kullanımda 00/10 tablosundaki değer 20 iken extreme turbo ile 50 oluyor. 80'de bilgisayar mavi ekran veriyor. Onun altı olan 7C ve 70'de çalışıyor fakat dediğim gibi riskli ve değmeyecek birşey. Sadece meraktan yapmıştım dahada yapmam zaten Extreme turbolu bile kullanmadım şimdiye kadar)

Bu arada soru sormuş olmak için soru sorim sizin klavyenin sol alt tarafında CTRL FN olduğu yerde klavye tabanına bastığınızda göçme oluyormu. Bende sağ tarafta yokken sol tarafta bi göçme var. Rahatsız edici değil sırf meraktan soruyorum.

• Sıkıntıdan bikaç resim ekliyim dedim

Asus G Serisi (G51,G60) Kullanıcıları Klubü Asus G Serisi (G51,G60) Kullanıcıları Klubü Asus G Serisi (G51,G60) Kullanıcıları Klubü
     Asus G Serisi (G51,G60) Kullanıcıları Klubü Asus G Serisi (G51,G60) Kullanıcıları Klubü Asus G Serisi (G51,G60) Kullanıcıları Klubü

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zihtumreth -- 1 Temmuz 2010; 21:37:56 >

• Lenovo Y550'de One Key Theater tuşu ile film ve oyunlardan gerek ses gerek görüntü olarak inanılmaz zevk alıyordum. Birkaç deneme yanılmadan sonra benzer renkleri Splendid aracı ile G51J'dede elde ettim. Bu arada bizim bilgisayarlarda özel olarak X-Fi çipleri eklenmiş sanırım. Driver olarak sunulan Creative'de bunun içinmiş. Fakat Creative driverları BSoD'lara sebep olduğu için ben kurmadım. Splendid ve X-Fi'yi aynı anda açtığımızda film ve oyunlar tadından yenmez hale geliyor.

8-9. seviye renkler, 6400-8400K derece ve Theater ile Soft Mode ideal.
    -Theater Mode tüm renkleri canlandırırken Soft Mode yeşil ağırlıklı renkler veriyor.
    -Decere ve renk seviyeleriyle oynayarak sizlerde etkisini görebilirsiniz.
    -Add to Hotkey seçerseniz oyunlardaykende FN+C tuşları ile my profile'a geçiş yapabilirsiniz.
    -Ayarladıktan sonra kaydetmeyi unutmayın. Tik ile aktif oluyor veya FN+C ile.

Bikaç örnek verim birde;

Bunlar 9. seviye ve 6400K ile alındı. (Soft Mode)

Just Cause II ise 9. seviye ve 8400K derece ile alındı. (Soft Mode)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zihtumreth -- 2 Temmuz 2010; 10:27:51 >

• Selamlar tekrar herkese

Hocam çalışmalar, incelemeler çok güzel olmuş, eline emeğine sağlık diyorum. Şu ara forum için vakit ayıramadığımdan giremedim, çalışmalarını konu başlığı altına yerleştireceğim bilgin olsun Bunun dışında klavyede bir sorundan bahsetmişsin, cevabı "Evet" Ne yazıkki klavyesi çok esnek, özellikle sol Ctrl ve Fn tuşunun vede F9,F10 ve F11 in olduğu yerlerde basınca hafif bir göçme durumu söz konusu. Ama ben Ctrl ve Fn nin olduğu bölgeye klavye altına çok ufak bir kağıt sıkıştırarak bunu engelledim. Şuan orginal sıfır geçiyor Bilmiyorum hiç biriniz denedinizmi ama klavye direk X-Press cinsten, yani çok rahatlıkla sizde çıkartabilir ve aynı klavyeyi edinizseniz yenisini takabilirsiniz. Klavyenin üst tarafında (F'li tuşların bulunduğu yerde) yaklaşık 5 tane yaylı çentik mevcut, ince uçlu ve ucu çok keskin olmayan bir alet ile çentikleri klavyenin aksi tarına iter ve çentiği hafifçe aşağı doğru bastırırsanız klavyeden kurtarıyorsunuz. Tüm bu çentikleri çıkarttığınızda klavyeyi yukarı kaldırıyorsunuz ve altında 2 adet soket girişi görüyorsunuz. Bunlarda direk çıkarılabilecek şekilde tasarlanmışlar. Sanırım oyuncuların en çok bozduğu şeylerden birisi klavye olduğu için, klavyenin ileride dert açmamasını istemişler Ve ayrıca dilerseniz o basınca hafif göçüyor dediğiniz yerlere çok ince bir kağıt tabakası koyarak klavyeyi geri takabilirsiniz

• Birde söylemeyi unuttum, Evet bizim ses kartlarının üzerine birde Creative Soundblaster X-Fi çipi eklenmiş fakat o resimde tiklenen kısım o değil, o kutucuğu aktif etmeniz demek 2 hoperlör çıkışının dengesini kulaklığa simüle etmesi demek. Yani kulaklık kullanıcağınız zaman aktif ediceğiniz bir seçenek X-Fi seçeneleri Creative'in Soundblaster Audigy adlı programıyla geliyor. Bende başından beri yüklü ama hiç GSOD veya BSOD almadım buarada
  • Yok, ben duymadım bariz bir fark.. Ses sistemi altec lansing olmasına rağmen oldukça düşük seviyede zaten :/ Oyüzden Logitech 2+1 ses sistemi aldım ayrıca Creative'in programları ile Eax 4D surround ses teknolojisi geliyor, birde CMSS-3D diye fonksiyonunu tam anlayamadığım bir yazılım getiriyor (Bahsettiğine göre sesin stereo yayılımı arttırıyormuş (Stereo Widening))
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.