Şimdi Ara

Asus F3SV Ekran 6 Parçaya Bölündü (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
258
Cevap
2
Favori
83.444
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • teşekkürler arkdşm,önerin sayesnde bende sorunsuz kullanıyorum şuan

quote:

Orijinalden alıntı: birikideneme

Öncelikle Merhaba;

Ekranın 6'ya bölünme sorunu ekran kartından kaynaklanıyor. Soğuk lehim denilen olayı bilenler vardır mutlaka. Ekran kartını anakarta bağlayan ve iletişim kurmasna yarayan bacaklarında bulunan lehimlerden birinden yada bir kaçından kaynaklanıyor olabilir.

Evde uygulayacağınız bir öneride bulunayım size.

Tabi garanti kapsamında değilse. Arka paneli sökün. Ekran kartı ve işlemci üzerinde kocaman bir fana bağlı bakır cubuklar göreceksiniz, vidalarını itinayla sökün. Ekran kartınız olduğu gibi karşınızda iken evde kullandığınız saç kurutma makinesi ile yaklaşık 2 cm uzaklıktan 1 dakika kadar ekran kartı entegresinin üzerinde gezdirerek sıcak hava üfleyin.

Genelde bu sorunu çözer. Eğerki çözmez ise etrafta tanıdığınız bi telefoncuya gidin ve saç kurutma makinesi ile yaptığınızı ona söyleyin o ısı havyası ile yapsın.

Yüzde 98 sorunu çözersiniz.

• Benim emektar laptopumun da monitör görüntüsü 6 parça oldu. Son zamanlarda alev alıyordu (içini sürekli temizlememe rağmen) ve sonunda ekran kartı yandı galiba. :( Garantisi bitti tabii. Sizce yeni mi alayım, yaptırtmayı deniyim mi, yapabiliyorlar mı ?? Çok para isterler galiba ...

quote:

Öncelikle Merhaba;

Ekranın 6'ya bölünme sorunu ekran kartından kaynaklanıyor. Soğuk lehim denilen olayı bilenler vardır mutlaka. Ekran kartını anakarta bağlayan ve iletişim kurmasna yarayan bacaklarında bulunan lehimlerden birinden yada bir kaçından kaynaklanıyor olabilir.

Tabi garanti kapsamında değilse. Arka paneli sökün. Ekran kartı ve işlemci üzerinde kocaman bir fana bağlı bakır cubuklar göreceksiniz, vidalarını itinayla sökün. Ekran kartınız olduğu gibi karşınızda iken evde kullandığınız saç kurutma makinesi ile yaklaşık 2 cm uzaklıktan 1 dakika kadar ekran kartı entegresinin üzerinde gezdirerek sıcak hava üfleyin.

Genelde bu sorunu çözer. Eğerki çözmez ise etrafta tanıdığınız bi telefoncuya gidin ve saç kurutma makinesi ile yaptığınızı ona söyleyin o ısı havyası ile yapsın.

İlginç ama bu arkadaşın önerisi işe yaradı, teşekkürler; ama ekran gene bir garip bari azcık daha ısıtayım... :D

Arkadaşlar tekrar ısıtmam fuzuliymiş. Grafik kartı sürücü yazılımını tekrar yükledim düzeldi. Süper ya. Bu saç kurutma makinesi olayı demek ki ekran 6 parçaya ayrıldığında kesin işe yarıyor... Bu bilgiyi bizle paylaşan arkadaşa tekrar çok teşekkür ediyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkalac -- 16 Haziran 2010; 19:07:20 >

• quote:

Öncelikle Merhaba;

Ellerin dert görmesin kardeş..Şimdi denedim ve işe yaradı.Umarım uzun süre bir daha sorun yaşamam.Sana teşekkür edebilmek için üye oldum..Tekrar çok teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lapsde -- 10 Temmuz 2010; 1:07:31 >

• Allah razı olsun. Beni 770 TL servis parasından kurtardın ...Önerin işe yaradı :))
  • Bu yöntemi gösteren bilgisini paylaşan bu dostumuza teşekkür az kalır ama Allah razı olsun. Bu olaydan sonra sanırım ben dahil sorunu düzelmeyen yoktur. Tek merak ettıgım acaba ne kadar götürür bizi. Ama farketmez.Sac kurutma makınası bozulmasın da gerisi kolay :):) sagol varol dostum.
  • birikideneme kardeşim size çok teşekkür ederim. Beni büyük bir tamir parasından kurtardın. Benim Datron TW7A laptobumun ekranı da 6 ya bölünmüştü sizin önerilenizi yerine getirdim. Ekran kartının chip'ini sıcak hava tabancası ile ısıtınca şimdi normal çalışıyor.
  • 6 parça bölünmesi derken yukarıdan aşağı inen mavi çizgileri mi söylüyorsunuz?Benim F3SV'de bu mavi çizgiler yüzünden garantiden anakart değişti,şimdi yine aynı sorun oldu ve garanti bitti.Bilgisayarcıya verdim ekran kartında sorun var diyorlar.Bu kadar kolaysa geri alayım laptopu,pazartesi tamire başlanacakmış.
  • Arkadaşlar rica ederim. Bilişim sektörünün nasıl bir yer olduğunu çok iyi biliyorum. Eğer isterlerse sizin laptopunuzu garantiden değiştirler istemezlerse garantili laptopunuzu sorunun kaynağı siz diye ücret talep ederler. Olmaması gereken şeyler bunlar ama malesef oluyor. O yüzden pratik bilgiler her zaman hayat kurtarır :)

O yaptığınız işlem sizi uzun süre götürür. Sonuçta lehimi ısıtıp soğuk lehim denilen olayı ortadan kaldırmış oluyorsunuz. Bir daha sorun çıkartmaz diyemiyorum çünkü elektronik malzeme her an sorun çıkartmaya hazırdır.

Tekrar rica ederim hepinize. İyi günlerde kullanmanız dileğiyle.
  • Allah razı olsun bende de işe yaradı fakat bilgisayarı standart vga ancak çalışıyor. geforce 8600 driver yükleyince bilgisayar tam win7 açılacağı zaman resetliyor. Bir çözümü varmıdır acaba. Yada GPU mu yaktık acaba. Neyse en azında çalışıyor.

Saygılar

quote:

Orijinalden alıntı: sebnamy

quote:

Arkadaşlar rica ederim. Bilişim sektörünün nasıl bir yer olduğunu çok iyi biliyorum. Eğer isterlerse sizin laptopunuzu garantiden değiştirler istemezlerse garantili laptopunuzu sorunun kaynağı siz diye ücret talep ederler. Olmaması gereken şeyler bunlar ama malesef oluyor. O yüzden pratik bilgiler her zaman hayat kurtarır :)

O yaptığınız işlem sizi uzun süre götürür. Sonuçta lehimi ısıtıp soğuk lehim denilen olayı ortadan kaldırmış oluyorsunuz. Bir daha sorun çıkartmaz diyemiyorum çünkü elektronik malzeme her an sorun çıkartmaya hazırdır.

Tekrar rica ederim hepinize. İyi günlerde kullanmanız dileğiyle.

6 şerit bizde de vardı hızır gibi yetiştin usta eline sağlık

• birikideneme
    Teşekkürler
  • Rica ederim arkadaşlar hepinize.
  • Lanet olsun bu F3 serilerine ya araştırdım o kadar zamanın nerdeyse en iyi donanımına sahip laptopuydu piyasadaki 1800tl peşin verdim. Gel gör ki şimdi garanti süresi bittikten sonra klavye sağ köşeden çatlak, kasa alt taraf çatlak, ekran 6 parçaya bölündü iyice kullanılmaz hale geldi laptop 2 sene de. Saç kurutma makinesiyle ısıtma yöntemini deneyeceğim artık servise göndermek istemiyorum. Resmen Asus beni laptoptan soğuttu. Ben de ne problem olsa google'dan aratıyorum benimle aynı soruna sahip 100lerce F3 kullanıcısı buluyorum. Asus'un ayıbıdır bu F3 serisi üretimler. Bu konuda toplu hak aramak zor gibi sonuçta milleti toplamak lazım ama bişekilde öncülük edecek olan varsa ben de varım.
  • birikideneme anladığım kadarıyla süper bir bilgi paylaşmışsın. aynı sorun bende de vardı ki hala var. ama benim sorunum pc önünde çalıştığına dair lamba sembollü bir ışık var. pc asus serisi. ben bataryalı ya da bataryasız güç verdiğimde bu yeşil lamba yanıp sönüyor. pc bozulduğu zaman böyle değildi. en azından açılırdı ya da batarya şarj olurdu ama şimdi yok.
    senin söylediğin yöntemi uygulayabilmem için ilk önce bunu çözmem lazım. sen ya da bir başka arkadaş bu konu hakkında bilgi verebilir mi?
  • Ekranın 6 parça olma sorunu bana da oldu çözümü yazıyor ama pek anlamam bilgisayardan kasayı açtım sadece bakıyorum. Bakır çubuklar denmiş. Uzun turuncu çubuklar mı? başka neyi sökmem lazım neyi ısıtacağım yardım ederseniz çok sevinirim. Teşekkür ederim
  • Forum yöneticileri bu mesajımı bu sorun için çözüm belirtn ilk mesajın altına yazarlarsa üyeler ve bu sorunda müzdarip olanlar
    bu sorundan kurtulabilirler.

aslında bu sorunu 3 aydır yaşıyorum ve belirttiğiniz yöntemi 1 aydır uyguluyorum,
    her uygulama sonrasında yine ekran 6 parçaya bölünüyordu.
    en sonunda bu sabah sinirlendim isterse tamamen bozulsun dedim.
    madem sorun ekran kartı işlemcisi olan gpudan kaynaklanıyor şöyle bi işlem uyguladım
    gpu üzerindeki bakır çubuğu makası ucuyla gpudan ayırdım ama bakır çubukların geri kalan
    kısmı işlemci ve nb üstünde olmaya devam etmeli !
    sadece gpunun üzerindeki bakırı kaldırın ve bilgisayarı açın.bu şekildeyken ekranınız düzelecek ama
    sizi hemen aldatmasın.
    normal windows açılana kadar bekleyin,windows açıldığında muhtemelen benim gibi ekranınız dikey şekilde
    ortadan bölünmüş bir yarısı görünmeyip sadece diğer yarısı görünecektir.bu aşamada hemen kapatma tuşuna basılı bir
    şekilde tutarak bilgisayarınızı kapatın.
    ardından bakır çubuğu yine gpu üzerine bırakın.

veeeeee

gördüğünüz gibi artık ekranınız hep tek parça normal görünecek.
    bunun işe yarayıp yaramadığını doğrulamak için sizin yönteminizde gpunun 75*c olduğu görülüyordu
    ama benim bu yöntemimle aynı soğutma sisteminde gpu 56*c ye düştü demekki bu keşfettiğim yöntem daha
    uygulanabilir ve işe yarayabilir.

unutmadan eğer ilk yöntemi uyguladıysanız işlemci,gpu ve nb üzerinde termal macunun varolduğuna
    ve tamamen kuruyup dağılmadığına kontrol edin,eğer kuruduysa hemen bir yerden termal macun
    bulup bu bileşenlerin üzerine sürün.

umarım bu baş belası sorundan siz de benim gibi bi an önce kurtulursunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi srkn1987 -- 30 Eylül 2010; 18:35:56 >

• Gözümü karartıp deneyeceğim ben de.Bıktım bu F3SV'nin dandikliğinden.Herkes sorun yaşıyor.Ekran kartı bozulur,anakartı bozulur,kasası bozulur,kasanın rengi değişir,kasası çatlar vs.

Bir daha da önünden geçmem bu markanın,keşke Toshiba alsaymışım ya.O kadar düşündüm gidip Asus aldım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: deserthawk

Gözümü karartıp deneyeceğim ben de.Bıktım bu F3SV'nin dandikliğinden.Herkes sorun yaşıyor.Ekran kartı bozulur,anakartı bozulur,kasası bozulur,kasanın rengi değişir,kasası çatlar vs.

Bir daha da önünden geçmem bu markanın,keşke Toshiba alsaymışım ya.O kadar düşündüm gidip Asus aldım.

sorun markadan kaynaklanmıyor bende datron var casperda da aynı sorun var bunların tamamında 8xxx nvidia anakartlı laptoplarda bu sorun yaşanıyor maalesef aslında firmaların bunu değiştirmesi lazım ama tuzları kuru tabii satınca kurtuluyorlar...
  • quote:

Orijinalden alıntı: srkn1987

Forum yöneticileri bu mesajımı bu sorun için çözüm belirtn ilk mesajın altına yazarlarsa üyeler ve bu sorunda müzdarip olanlar
    bu sorundan kurtulabilirler.

aslında bu sorunu 3 aydır yaşıyorum ve belirttiğiniz yöntemi 1 aydır uyguluyorum,
    her uygulama sonrasında yine ekran 6 parçaya bölünüyordu.
    en sonunda bu sabah sinirlendim isterse tamamen bozulsun dedim.
    madem sorun ekran kartı işlemcisi olan gpudan kaynaklanıyor şöyle bi işlem uyguladım
    gpu üzerindeki bakır çubuğu makası ucuyla gpudan ayırdım ama bakır çubukların geri kalan
    kısmı işlemci ve nb üstünde olmaya devam etmeli !
    sadece gpunun üzerindeki bakırı kaldırın ve bilgisayarı açın.bu şekildeyken ekranınız düzelecek ama
    sizi hemen aldatmasın.
    normal windows açılana kadar bekleyin,windows açıldığında muhtemelen benim gibi ekranınız dikey şekilde
    ortadan bölünmüş bir yarısı görünmeyip sadece diğer yarısı görünecektir.bu aşamada hemen kapatma tuşuna basılı bir
    şekilde tutarak bilgisayarınızı kapatın.
    ardından bakır çubuğu yine gpu üzerine bırakın.

veeeeee

gördüğünüz gibi artık ekranınız hep tek parça normal görünecek.
    bunun işe yarayıp yaramadığını doğrulamak için sizin yönteminizde gpunun 75*c olduğu görülüyordu
    ama benim bu yöntemimle aynı soğutma sisteminde gpu 56*c ye düştü demekki bu keşfettiğim yöntem daha
    uygulanabilir ve işe yarayabilir.

unutmadan eğer ilk yöntemi uyguladıysanız işlemci,gpu ve nb üzerinde termal macunun varolduğuna
    ve tamamen kuruyup dağılmadığına kontrol edin,eğer kuruduysa hemen bir yerden termal macun
    bulup bu bileşenlerin üzerine sürün.

eğer yardım ihtiyacınız olursa mail adresim : serkancamur@gmail.com

umarım bu baş belası sorundan siz de benim gibi bi an önce kurtulursunuz.

kardeş yukarda yazan arkadaşın yazdığı yöntemle 75e çıkıyordu demişsin sıcaklık sen laptop açıkken mi yaptın yoksa uygulamayı benim anladığım kapalıyken yapmak lazımda ayrıca senin yöntem korkunç riskli şanslıymışsın komple yakabilirdin ekran kartını...

• sanırım bir noktayı anlatmayı unutmuşum,
    işlem şöyle yukarıdaki anlattığım işlemdeki gpu üzerinde heatsink adı verilen bakır çubuğu ayırmadan önce laptop kapalı
    olması gerekiyor,bakır çubuğu kaldırdıktan sonra bilgisayarınızı açın,

biliyorum bu şekilde gpu sıcaklığı ciddi bir biçimde artacak ve riskli.
    ekran kartının komple yanma riskine gelince benim laptopta ekran kartı yanmadı desemde
    bunun sizde de aynısını olacağını garanti edemem,zaten risk size ait sonuçta.
  • quote:

Öncelikle Merhaba;

dostum gerçekten evliya gibi adamsın ben de önerini denedim hem saç kurutma makinesiyle hem de sıcak hava tabancasıyla termal macunları da yeniledim laptopumu tekrar 1280x800 görmek çok güzel bir duygu umarım bir daha yapmaz ne kadar teşekkür etsem azdır sana bütün sorun yaşayan arkadaşlara yöntemi öneriyorum

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.