Şuan bilgisayarda Bios ayarı 2102 olarak yüklü 2204 ü yüklicem bu sürümde win7 desteklemekde hadi hayırlısı bakalım olcakmı
Beyler ben kendi ASUS EEE PC 1000HA netbook'umu satıyorum ilgilenenler Dükkan sayfama bir göz atsın.
windows 7 ultimate 32 bit Türkçe kurdum, ilk kurulumdan sonra programsız olarak 10 gb a yakın bir yer tuttu, hybrid engine ı daha kurmadım, standart sürücüleri otomatik tanıdı, bu haliyle derecelendirmede 2,1 verdi en düşük, grafik 2,1 işlemci ise 2,2 olarak en düşükler, hız olarak xp den yavaş değil şu an itibariyle, 2 gb ramin 500-600 civarınıo harcıyor, gerçi bilindiği üzere windows 7 deki sistemde ram kullanımının yüksek olması microsoft un açıklamasına göre daha hızlı kullanım sağlamak amaçlı
eğer 1000ha ya windows 7 kuracak olan olursa sakın asus un sitesindeki windows 7 sürücülerini kurmayın birçoğu hata veriyor, xp sürücüleri doğru olarak kurulabiliyor
500 - 600 MB civarı ram tüketmesi çok kötü ya. Bellek yükseltmeden W7 kurmak pek akıl işi değil bu alete. Acil lazım olduğu durumlarda ACAD, PS gibi programları da kullandığımı düşünürsek 1 gb ram ile bu aleti kullanmak işkence gibi olur. Bilgilendirdiğin için teşekkürler...
asus 1000ha ya windows 7 kurulumunu tamamiyle çözmüş bulunmaktayım
ilk önce dikkat edilmesi gereken şey bios sürümü, asus update programının en son gördüğü sürüm 2102 (en azından benimkinde öyle) ancak windows 7 desteği 2204 le geliyor, daha doğrusu desteği demeyelim de tam anlamıyla uyumlu çalışması, bu yüzden xp kuruluyken asus un sitesinde bios 2204 ü indirip asus update programıyla güncelleştirmek gerekiyor
ben bunu windows 7 ye geçtikten sonra yapmaya kalktım ancak başarılı olamadım, böyle bir durumda da indirilen bios dosyasının adını 1000H.ROM yapıp bir flash belleğe atıp bilgisayarı yeniden başlatmak gerekiyor, açılışta da alt+f2 ye aynanda basılı tutarak bios update ini başlatmasını sağlamak gerekiyor
tabi bios update yapmadan da windows 7 çalıştırmak mümkün, ama böyle bir durumda kesinlikle windows 7 sürücülerine dokunmayın, 2102 bios varken sadece xp sürücüleri doğru çalışıyor, aynı şekilde 2204 bios varken de sadece windows 7 sürücüleri doğru çalışıyor
bios işi hallolduktan sonra yani 2204 e yükseltip windows 7 kurulduktan sonra da asus un sitesinde tavsiye edilen şeklinde ilk olarak chipset sonra vga sonra hotkeys sonra da touchpad şeklinde kurulum yapmak gerekiyor, daha sonra diğer sürücüler kurulabilir, sırasının önemi olduğunu sanmıyorum, yeni biosu kurmanın şu yüzden de gereği olabilirki eeepc forumlarında okuduğum kadarıyla super hybrid engine programının yeni sürümü daha verimli ve bu yeni sürüm sadece yeni biosta çalışabiliyor
ayrıca yanlış hatırlamıyorsam 224 mb gözüken ekran kartı rami windows 7 ve güncel sürücülerle 256 mb a çıkıyor
bu arada 500-600 mb ram harcaması kötü gibi gözüküyor ancak microsoft un da açıklamalarına göre amaç bilgisayarı daha verimli hale getirmek, yani 500-600 mb ı kullandığından değil de herhangi bir program açıldığında ram i daha verimli kullanabilmek açısından hazırda tutuyor gibi birşeylerden bahsetmişlerdi, bunla ilgili detaylı bilginin işletim sistemleri bölümünde olması lazım
W7 kurulumu ve gözlemleri için teşekkürler.
Bir Xp'kullanıcısı daha kaybettik Netbuk kullanıcıları olarak
batarya durumu fena değil, 6 saat civarı gösteriyor tam doluyken, performans olarak xp den eksiği yok şu anlık, hatta microsoft programlarında windows live mail ve live messenger çok daha hızlı, firefox da daha tam şişmediğinden farkını net olarak söyleyemem ama xp den daha hızlı açılıyor, windows açılış süresi çok az daha hızlı ancak kapanma süresi çok daha hızlı, ekran kullanımı bakımından bu çubuk anlamsız derecede büyük, gerçi ben çubuğu solda ve gizlenir olarak kullandığımdan ekran kullanımına etkisi olmuyor ama yine de ince olsa iyi olurdu, elbet registry de falan bunu inceltmenin yolu vardır onu da bulurum bir ara
Bataryada 1 saat civarı bir fark var sanırım:)
4400 mah 4 hucrelı mı oluyor arkadaslar oyle olmasına karsın benım pıl 5 saat felan gıdıyor
quote:
Orijinalden alıntı: brooklynn
4400 mah 4 hucrelı mı oluyor arkadaslar oyle olmasına karsın benım pıl 5 saat felan gıdıyor
Evet.
Benim pilim max. kullanım'da 2.30 saat gidiyor.
quote:
Orijinalden alıntı: droll
Bataryada 1 saat civarı bir fark var sanırım:)
nerdeyse aynı süreler, batarya bakımından fark yok gibi
4400 olmasına karşı oldukça iyi gidiyor bence şarjı
Arkadaşlar güzel bir yazı olmuş okumanızı tavsiye ederim.
yalnız bu karşılaştırma pek gerçekçi değil çünkü release candidate sürümüyle yapılmış bir kıyaslama, örneğin batarya kullanımı bakımından win7 çok kötü denmiş ama kararlı sürüm windows 7 yle yapılan kıyaslamalarda bir farkı olmadığı hatta bazı incelemelerde win7 nin daha bile batarya dostu olduğu görülebiliyor, ayrıca şu da varki bu karşılaştırma 2009 un 7. ayında yapılmışki açıklamalarda da kararlı sürüm win7 ve güncel sürücülerle bu sorunlar düzelecektir diyor, zaten birkaç mesaj önce bahsetmiştim de sürücü sorunlarını, güncel sürücüleri yüklemediğimde işlemci fanı bir an bile yavaşlamıyor ekran takılmalar yapıyordu
quote:
Orijinalden alıntı: Batuhan Kılıç
yalnız bu karşılaştırma pek gerçekçi değil çünkü release candidate sürümüyle yapılmış bir kıyaslama, örneğin batarya kullanımı bakımından win7 çok kötü denmiş ama kararlı sürüm windows 7 yle yapılan kıyaslamalarda bir farkı olmadığı hatta bazı incelemelerde win7 nin daha bile batarya dostu olduğu görülebiliyor, ayrıca şu da varki bu karşılaştırma 2009 un 7. ayında yapılmışki açıklamalarda da kararlı sürüm win7 ve güncel sürücülerle bu sorunlar düzelecektir diyor, zaten birkaç mesaj önce bahsetmiştim de sürücü sorunlarını, güncel sürücüleri yüklemediğimde işlemci fanı bir an bile yavaşlamıyor ekran takılmalar yapıyordu
Haklısınız bu konuda ..
Güncellemeleri geçersek yinede iyi denilebilir yazı için
bu da örnek ekran görüntüsü
kendim saat tutarak ölçtüm, parlaklık sondan 3-4 derece açık, kablosuz bağlantı açık arada bir youtube dan videolar izleyerek sürekli msn, firefox ve live mail açık olarak ve aktif kullanılarak tam olarak 5 saatte yüzde 11 e düştü pil ve 38 dakika kaldı uyarısı verdi, yani 5 buçuk saati görebiliyor
quote:
Orijinalden alıntı: Batuhan Kılıç
kendim saat tutarak ölçtüm, parlaklık sondan 3-4 derece açık, kablosuz bağlantı açık arada bir youtube dan videolar izleyerek sürekli msn, firefox ve live mail açık olarak ve aktif kullanılarak tam olarak 5 saatte yüzde 11 e düştü pil ve 38 dakika kaldı uyarısı verdi, yani 5 buçuk saati görebiliyor
Eskiden ne kadar gidiyordu?
Açıkcası W7'nin 1000 HA ile uyumu nasıl..
+ ve - olarak yazabileceklerin var mı ?
Şu yönü çok güzel..Şu Xp'de daha iyi.
Yaşadığın sorun varmı.(yazılımsal-donanımsal vb)
Dün adana media markta ile telekomun kampanyasından faydalanarak 1001Ha modelini aldık. Win7 starter kurulu olarak geliyor, güncellemeler falan yaptım şimdi kablosuz ağ devamlı kopuyor, koptuktan sonra modemleri görmüyor. Ancak ağ bağdaştırıcını devre dışı bırakıp tekrar etkinleştirince düzeliyor. bazende kendiliğinden geri bağlanıp kopuyor? sebebi ne olabilir acaba? kendi sitesinden yeniden Win7 driverını kurdum ama bir değişiklik yok. Bios Update var acaba yapmalımıyım ?