Şimdi Ara

Asus Crosshair VI Hero X370 Soğutucu Uyumluluğu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
931
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Asus Rog Twitter hesabından yapılan açıklamaya göre Asus Crosshair VI Hero mevcut AM3 soğutucuları ve LN2 kitler ile geriye dönük uyumluluk için AM3 montaj deliklerine sahip olduğu duyurulmuştur. Benim gibi soğutucuyu ne yapacağım acaba diye düşünen arkadaşlara hayırlı olsun.

    Asus Crosshair VI Hero X370 Soğutucu Uyumluluğu



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CombatGT -- 26 Şubat 2017; 14:36:44 >



  • Bende tam bu konuyu araştırıyordum:

    Bende bu anakart var.Üzerinde AMD 1800x takılı fakat henüz soğutucum yok, sıvı soğutma istiyorum. Anakart AM3 desteklediği için Corsair 'in sıvı soğutma sistemini kullanmak istiyorum ama tam uyumlu olur mu emin olamadım...

    H110i ya da H115i Corsair modelleri mesela.

    Yardımcı olur musunuz ?
  • Anakartın üzerinde gelen am4 için hazır backplate sistemini söküyorsunuz, arkadaki parça yapışkanlı o yüden öndeki vida bağlantı kısımlarından hafif hafif ittirirseniz rahatça çıkıyor. Elinizdeki am3 destekli hangi soğutucu olursa olsun soğutucuya ait arka plaka ile birlikte soğutucunun kurulum yönergesine uygun olarak takabilirsiniz.

    Ben şu anda herhangi bir extra aparat olmadan silverstone td02-lite yi taktım kullanıyorum.

    Resi de gördüğünüz gibi am3 için ayrıca delikler mevcut.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teşekkürler ben de o zaman daha fazla beklemeden amazondan hemen siparişi veriyorum h110i 'yi :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: CombatGT

    Anakartın üzerinde gelen am4 için hazır backplate sistemini söküyorsunuz, arkadaki parça yapışkanlı o yüden öndeki vida bağlantı kısımlarından hafif hafif ittirirseniz rahatça çıkıyor. Elinizdeki am3 destekli hangi soğutucu olursa olsun soğutucuya ait arka plaka ile birlikte soğutucunun kurulum yönergesine uygun olarak takabilirsiniz.

    Ben şu anda herhangi bir extra aparat olmadan silverstone td02-lite yi taktım kullanıyorum.

    Resi de gördüğünüz gibi am3 için ayrıca delikler mevcut.

    Hocam tekrar merhaba. Dün itibari ile H100i v2 Corsair soğutucu geldi fakat kutu içerisinde am3 uyumlu bracket yani arka kapak çıkmadı. İstanbulda nerede bulabilirim bu parçayı acaba... Am3 uyumlu ön sabitleme aparatı çıktı ama arka aparat çıkmadı çok saçma...

    teşekkürler.




  • faithcure F kullanıcısına yanıt
    Merhaba, aşağıda vereceğim linkteki son sayfadan takip edebilirsin.


    https://forum.donanimhaber.com/corsair-hydro-series-club-h50-h55-h60-h60-v2-h70-h80-h80i-h90-h100-h100i-h105-h110--74177842-65#125160743


    Ayrıca Corsair facebook Türkiye sayfasından sayfasından takip edebilirsin ya da vereceğim aşağıdaki linkten takip edebilirsin fakat bu linkten Türkiye ye henüz gönderim yapmıyorlar sanırım.


    https://corsair.secure.force.com/knowledgebase/apex/KnowledgeArticle?id=kA140000000PDjL&l=en_US&fs=Search&pn=1



    Bir önerim daha olacak montaj paketini yanına al vidalar falan, git bilgisayarcılara çıkma am3 backplate varmı diye sor, mutlaka arızalanan veya bozulan anakartlarda am3 backplate vardır. Normalde vidalar denk gelir ama sen yinede deneme için yanında götür. Bilgisayar satışı yapan değilde tamiri yapan yerlere gidersen daha iyi olur.


    Hiçbiri olmazsa aşağıdaki linki incele o tarz birşeyle de çözebilirsin sanırım.


    https://www.amazon.com/Bracket-socket-Version-newer-motherboard/dp/B01BN2HB96/ref=pd_sim_147_7?_encoding=UTF8&pd_rd_i=B01BN2HB96&pd_rd_r=P47EYQHRN2YDZAGT1RNB&pd_rd_w=xDaCq&pd_rd_wg=Tlnvy&psc=1&refRID=P47EYQHRN2YDZAGT1RNB




  • PHATEX EVOLV TEMPERED GLASS Aldım amazondan hocam. Herşey tamam bilgisayarı kurabildim açtım iştelim sistemini kurdum.... Bir gün boyunca hatasız problemsiz kullandım. Hatta OC falanda denedim yaptım falan....

    Fakat şimdi şöyle bir problem ile karşılaştım:

    Dün gece yarısı bilgisayarı güncelleme ve download için açık bıraktım, monitörü kapattım ve yatağa girdim. Fakat bir süre sonra bilgisayar aniden (kendini beklemeye alır gibi) kapattı. 2 dk sonra yataktan kalktım ve bilgisayarı tekrar açtım. Fakat açılmadı. ASUS Crosshair vi hero anakartın üzrindeki renkli ışıklarda yanmıyordu. Sadece DRAM_LED ve bir kaç sistem led ışığı yanıyordu. Üzerindeki Q-Code'a baktım. Hata kodu' 0d ' olarak görünüyordu. Sabaha kadar araştırdım her türlü olasıklıkları denedim.

    Q-CODE: 0d = Future AMI SEC error code olarak geçiyor.

    Ramları çıkardım taktım ekran kartınıda çıkardım taktım. Biosu resetlemek için düğme var onuda kullandım. Her ihtimali denedim....


    Ekran kartı, fanlar, SSD hepsi çalışıyor gibi görünüyor ama ekrana görüntü hiç gelmiyor.


    Yardımlarınızı bekliyorum teşekkürler.




  • Buna benzer bir durum benimde başıma geldi sanırım üzerinde gelen bios pek stabil değil. Asusun sitesinden biosun son sürümünü indirerek ismini C6H.CAP olacak şekilde değiştirin, usb belleğe kopyalayın bellek fat32 formatında olması gerekiyor. Anakartın usb girişinde bios yazan bir usb yeri var oraya takıp bios yazan düğmeye 3 sn basılı tutun mavi bir ışık yanıp sönmeye başlıyor. İşlem bitince ışık sönüyor. Ben bu işlemi yapıp tüm fişlerini çekip yatmıştım ve sabah açılmıştı bilgisayar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yanlış bilgisayar hiç açılmıyor. Bende biosla ilgili birşey olduğunu düşünüyorum. Çğnki

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: CombatGT

    Buna benzer bir durum benimde başıma geldi sanırım üzerinde gelen bios pek stabil değil. Asusun sitesinden biosun son sürümünü indirerek ismini C6H.CAP olacak şekilde değiştirin, usb belleğe kopyalayın bellek fat32 formatında olması gerekiyor. Anakartın usb girişinde bios yazan bir usb yeri var oraya takıp bios yazan düğmeye 3 sn basılı tutun mavi bir ışık yanıp sönmeye başlıyor. İşlem bitince ışık sönüyor. Ben bu işlemi yapıp tüm fişlerini çekip yatmıştım ve sabah açılmıştı bilgisayar.

    Hocam Allah razı olsun. Ben sabaha kadar beklemedim. Işık sönünce yaptım direk oldu :) Teşekkür ederim.
  • faithcure F kullanıcısına yanıt
    Çabuk hallolmasına sevindim, bu forum tecrübelerimizi paylaşarak birbirimize yardımcı olnak için var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: CombatGT

    Çabuk hallolmasına sevindim, bu forum tecrübelerimizi paylaşarak birbirimize yardımcı olnak için var.

    Aynen hocam. Mesela bu sistemle ilgili şuanki 3.gün tecrübelerimin bazılarını yazayım. Bilmeyen arkadaşlar için:

    Ryzen 1800X İşlenmci
    Asus Crosshair VI Hero Anakart
    Asus GTX 1080
    Corsair 3200 8x2 ram
    Corsair 750i psu
    Corsair H100i V2 Water Coolar
    Phantex Evolv Tempered glass kasa

    sistemi topladım.

    Öncelikle ilk topladığımda yani 1. gün işlemci ısısı 32 dereceydi. Ertesi gün yukarıda ki yaşadığım sorundan sonra 45-55 bazen 61 dereceyi gördü işlemci ısısı.
    Ekran kartım yüksüz 25, yüklü 40 derecelerde idi.

    Bilgisayara Tom Clancy's Divison 'u yükledim. Yarım saat kadar oynadım. Soğutucu fanını tam güç çalıştırmama rağmen oyundan çıktığımda işlemci ısısı 70 dereceyi gördü. Ekran kartım 45-50 dereceler-deydi.

    Aldığım soğutucunun en önemli özelliği sessiz olması imiş fakat silent'da bile ses çıkarıyor ve işlemciyi gerektiği gibi soğuttuğunu sanmıyorum.

    SOğutma sistemi ile ilgili hikayemi de şöyle paylaşayım:

    AM4 destekleyen bir adet fan var oda sıvı soğutma değil bildiğiniz orta tip bir fan... Fakat sahip olduğum anakart AM3 desteklediği için AM3 herhangi bir sıvı soğutmayı kullanabiliyorum. Her neyse; amazondan soğutucuyu sipariş ettim ve elime ulaştı. Paketi açtığımda içerisinde bir tek AM3 braketi yani backplate'i yoktu. 2-3 gün çare aradım araştırdım. En son şöyle bir yöntem buldum: INTEL Braketindeki pinleri çıkardım ve AM3 deliklerine sıvı pompasını oturttum.

    Daha önce böyle bir sistemle tecrübem olmadığı için şuan bilgisayarın tam performansında çalıştırdığımı düşünmüyorum. Sıvı soğutmayı bile düzgün takamamış olabilirim. Etrafımda bu işi bilen bir arkadaşım olmadığı için de böyle forumlardan araştırarak öğreniyorum ve umarım sisteme zarar vermeden olayı hallederim.

    Bilginize.
    Teşekkürler.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.