Bir hafta önce bir adet Asus a6v dizüstü bilgisayar aldım ve üzerine sırayla bir kaç linux dağıtımı kurmayı denedim.En sorunsuz olarak çalışanı Ubuntu 5.04 oldu.
Debian da idare ederdi ama ubuntu daha çok donanımı tanıdığı için onu kullanmakta karar kıldım.Yalnız , ubuntu 5.10 açılışta hotplug hatası veriyordu.Onu bir türlü aşamadığım için 5.04 kurdum ve şu anda memnunum ancak bir kaç sorunum var hala..
5.04 ün üzerinde gelen çekirdek 2.6.10 olduğu için , ses kartımı tanımıyordu.Sizinde bildiğiniz gibi müziksiz bir hayat uzun süre çekilemeyeceği için 2.6.14.1 olan şu anki en son çekirdeği indirip derledim.Çok da zamanım olmadığı için pek çok modülü olduğu gibi bıraktım - tek tek seçmedim yani.
Neyse , bu çekirdekle sorunsuz bi rşekilde sistemimi açtıktan sonra sesleri duymaya ve müzik dinlemeye başladım ancak..bir de ne göreyim ?
Kablosuz bağlantı için gerekli kablosuz ethernet kartımı tanımıyor , dolayısıyla kablosuz olarak internete bağlanamıyorum.Önceki çekirdekte hiç sorun yaşamadığım için sorunun kendimde olduğunu , derlerken biraz daha zaman ayırmam gerektiğini anladım.
Şimdi merak ettiğim şey çekirdekte bu modülün çekirdekte nerde olduğu ve etkinleştirmek için ne yapmam gerektiği.Kablosuz kartım intel prowireless 2200/bg .
Yardımlarınız için teşekkür ediyorum , kolay gelsin...
(not 1 : bu sorunun aynısını ubuntu-tr.com daki foruma da yazdım ancak henüz bir cevap olmadığı için bir de şansımı burada denemeyi uygun gördüm)
(not 2 : dün itibariyle 2.6.14.2 çekirdeği indirip onu da sadece birkaç modülü seçerek derledim , ses kartımı da tanımadı..Naapsak ki? )
2.6.14 çekirdeğinden itibaren ipw2200 driverı çekirdeğe dahil ancak 1.0 olan sürümü bunun dışında farketmez'in de yazdığı gibihttp://ipw2200.sourceforge.net/ ten son sürümü indirip derlerseniz çekirdek derlemeksizin wirelessı kullanabilirsiniz