Şimdi Ara

ASTSUBAY MAAŞI.. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
36
Cevap
0
Favori
22.784
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: --Kemalist--

Arkadaşım asker olacaksan maaşına bakmayacaksın.Sen askere vatanını milletini korumak için gidiyorsun.Eğer maaş için gideceksen bir yerlerden çürük raporu al hiç gitme.Orada milleti mi koruyacaksın alacağın maaşı mı düşüneceksin

saçma saçma cevaplar vermeyin. adam zaten para için gitmiyorum diyor. merak etmiş. vatanını korumak için gitcek tabi ama asgari ücretle çalıştırsalar emin ol hiç kimse gitmezdi astsubaylığa yada subaylığa. bi mesleğin kıdemi forsu yada zorluğu ne kadar çoksa maaşıda onla orantılı olmalıdır mantıken. konuyu açan arkadaşta doğal olarak maaşını öğrenmek istiyor.

• Ben sadece ona gidecekse maaşı için değil vatanı için gitmesini söyledim.Acil durumlar olsa asgari ücret diye subay olmayacak mıyız?
  • quote:

Ben sadece ona gidecekse maaşı için değil vatanı için gitmesini söyledim.Acil durumlar olsa asgari ücret diye subay olmayacak mıyız?

Acil durumlarda bedavada çalışılır ama şu zamanda askerlik zorunlu olmasa ben gitmem
  • quote:

Ben sadece ona gidecekse maaşı için değil vatanı için gitmesini söyledim.Acil durumlar olsa asgari ücret diye subay olmayacak mıyız?

sen sadece ihtimalden bahsediyosun. acil durumda askerlik şubesinin önünde kuyruklar olduğunu hepimiz biliyoruz. o yüzden yine benim söylediğime geliyosun. bu adam maaşını bilmek isteyecektir bu çok doğal bir şey aile geçinderecek belki evli belki çocuğu var. benim babamda asker. herşeyin farkındayız biz. sen çok idealist bakıyorsun olaya. ama türkiye şartları bu kadar idealist olmamızı engelliyor maalesef.
  • Ben ve abimde askeriz fakat ben ne bir maaş ne bir çıkar için askerlik yapıyorum.Maaşı merak etmesi tabiki doğal fakat ben ona sadece vatanı için gitmesini söyledim.Eğer askerde de maaşı merak ederse çok eziyet görür.Oraya askerliğini yapmak için gitsin maaşıda kendi ile bir sır kalsın.Maaş yüzünden askerler birbirini öldürüyor.Aynı maaşı almıyoruz diye.
  • arkadaşlar sorum olucak şimdi ben makine mühendisi olmak istiyorum bir yandanda astsubaylığa merakım var
    şöyle bir duyum aldım makine mühendisi olarak askeriyede çalış,dediler böyle bir imkan var mı askeri dediği havaikmalmi yoksa başka yerler mi ? şimdiden teşekkür ederim...
  • ilginç
  • Şu anda yeni mezun astsubay çavuş 1900-2000 lira arası alıyor sanırım.
  • Hort olacak ama bu konuya bakanlara bir fikir olsun.

Arkadaşlar artık günümüzde sivilde iş bulamayanlar için ciddi bir iş kapısı olan askeriye hakkında size 17 yıllık tecrübe;

Havadan sudan asker olmaz; askerin salağı piyade onun salağı da komando olur. Gerisini siz düşünün. Bu iş meşakkatlidir, çok yıpratıcıdır, aslında başçavuşların yaşları çoğu 40 bile olmamasına rağmen bi taraflarındaki kıllar kadayıf olmuştur. Kelli felli görünürler. Sivilde abi dediğiniz tiplere amca diyebilirsiniz. Eğer maaş esassa polis olmak daha karlı olabilir. Ama para için mecbur kalmadıkça! tercih edilmemelidir, mutsuz etme olasılığı çok yüksektir.

Ama dediğim gibi havadan sudan asker olmaz dedik; yani en rahatı onlardır. Dağda taşta sürtmek, 3 yıl batı 2-3 yıl doğu yapmak istiyorsan karacı piyade, bi taraflarında kaşıntı varsa komando tugayları. Yardır allah yardır bilmem kaç rakımlı tepeler kankan olur ama zevklidir de(tercih meselesi işte) Gerçi 3 adım önce senin geçtiğin yerde arkadaşın mayına basıp, botu önüne düşünce yada pusuya düşüp tepende mermi şaklamalarını duydukça lanet olsun böyle işe dememek elde değildir; hele birde evde karın çocuğun yolunu gözlüyorsa daha da zor olur. Zırt pırt tayin olmanın eşyalarını 2 tayinde pert etmesi, çevren, eşin, çocukların üzerinde psikolojik etkileri de dikkat edilesi şeylerdir.

Eğer "ahmet bey günaydın" "günaydın emel hanım" gibi dialoglardan hoşlanıyorsanız askerliğinizi yapın(tercihen bedelli) ve uzak durun bu işten. 13 yıl fiili hizmet sonu aldığım net maaşta 2500 tl. dir. Benden 5 yıl kıdemlisi 200 tl. daha fazla alır. Subay olunursa emekliliğe yakın maaşı türkiye ortalamasının üstündedir. (memurlara göre) İşsiz güçsüz kalınırsa tercih edilebilir yoksa tamamen duygusal bir mevzudur.

• benim askerlik yaptığım yerde ( şemdinli derecik ) en düşük astsubay maaşı 2900 liraydı :)

astsubay olmak istiyorsan, teknik astsubay ol derim.
  • Göreve yeni başlamış astsubay çavuş, batıda 1.700-1-800, doğuda 2.000 lira ile başlar, kıdem ve ekstra kıdem tazminatlarıyla emekliliğe doğru 3.250 liraya kadar maaş alabilir, yüzbaşının maaşıda aşağı yukarı 2.750-3.000 arası. Batıdaki asteğmenler 2.300, tıpcı astekler 2.800 civarı alıyor.
  • Olacaksan havaci ol.. Gerisi seni uzer.
  • Arkadaşlar mrb . ben üniversite 2. sınıf (basın yayın) öğrencisiyim . Gerek aile gerek ise dış etkenlerden dolayı askeriye de kalmak istiyorum . fakat ne yapmam konusunda hiç bir fikrim yok . Benim bildiğim kadarıyla 4 sene üniversite mezunları kısa dönem yerine 12 ay askerlık yaparak bu işe başlıyorlar . yani as teğmen olarak başladıkları bilgisini aldım . gerek disiplin gerek düzen vs .. gibi çalışma ortamlarını kontrol edebilecek bir yapıya sahibim . yanlız , şunu öğrenmek ıstıyorum ;

askeriye'ye girebilmem için boy , kilo vs .. gibi hangi durumların nasıl olması gerekmektedir . O konuma gelebılmek ıcın bende hangi özellikleri arayacaklardır . birde askeriye ye gittiğimde hangi alanlara beni verebılırler . ( çok iyi yemek yapabılırım , dj productor ve aranjörüm . her turlu tesısatı baglayabılır ve onarabılırım . eğlence gibi gibi bır cok organızasyonda gorev almış bırıyım . ayrıca okudugum okul gereği basın ve yayıncıyım . ) bu tür özelliklerim mevcuttur . ileride beni ne tür zorluklar bekliyor olucak . son olarak ise girebileceğim alanlarda alabileceğim net ücret ne olabılır . umarım bana yardımcı olabılırsınız . cunku en kısa zamanda askeriye ye gidip göreve baslamak ıstıyorum .. teşekkurler

• Bende ufak bir yardımda bulunayım istedim 29 şubatta tamamladım 15 aylık vatani görevimi, Erzurum da Jandarma idim şöyle birşey var Piyade birliklerindekilerle Jandarma bünyesinde bulunan rütbeliler aynı maaşı almıyor piyade daha az alıyor diye ilk ağızdan duydum,ek olarak bölük komutanımız J.Yüzbaşı idi aşağı yukarı tüm rütbelilerin maaş bordroları elime geçerdi aradaki farkı anlatayım şimdi bizim bölük komutanı aşağı yukarı 2700 lira net maaş alıyordu , Per.Loj Kısım amiri ise KD.Bçvş 3900 civarı alıyordu yani bu iş biraz karışık rütbe,kıdem Doğu - Batı farkı var. He şöyle birşey daha söyleyeyim adam yüzbaşı neden az alıyor diye sorarsan orasını bilemem :D
  • aman hocam olma derim
  • quote:

Orijinalden alıntı: ! Want to play a game

Bende ufak bir yardımda bulunayım istedim 29 şubatta tamamladım 15 aylık vatani görevimi, Erzurum da Jandarma idim şöyle birşey var Piyade birliklerindekilerle Jandarma bünyesinde bulunan rütbeliler aynı maaşı almıyor piyade daha az alıyor diye ilk ağızdan duydum,ek olarak bölük komutanımız J.Yüzbaşı idi aşağı yukarı tüm rütbelilerin maaş bordroları elime geçerdi aradaki farkı anlatayım şimdi bizim bölük komutanı aşağı yukarı 2700 lira net maaş alıyordu , Per.Loj Kısım amiri ise KD.Bçvş 3900 civarı alıyordu yani bu iş biraz karışık rütbe,kıdem Doğu - Batı farkı var. He şöyle birşey daha söyleyeyim adam yüzbaşı neden az alıyor diye sorarsan orasını bilemem :D

kıdemli kademeli başçavuş 30 yıllık asker, yüzbaşı taş çatlasın 6 yıllık ..

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.