Şimdi Ara

Astra Kliması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
267
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bazı araçların kliması sıcak/soğuk düğmesinin konumuna göre motordan güç çekiyormuş. Sıcak/soğuk ayar düğmesinin soğuk kısmını kısılırsa klima motora daha az yük bindiriyormuş. Az önce 2016 Manuel klimalı astra'da deneme yaptım. Araç rölantide çalışırken klimanın soğuk kısmını sonuna kadar açtım,biraz bekleyip klimanın soğuk ayar düğmesini kıstım. Anlık yakıt tüketiminde veya motor sesinde herhangi bir değişim olmadı. Soğuk hava ayar düğmesini kısarken ön konsoldan çark sesi geliyordu. Emin değilim ama soğuk ayarını kısınca klima motoru tam güç çalışıyor, havalandırma kanalında olan bir kanatla soğuk havanın bir kısmı dışarı atılıyor olabilir. Bilen var da bu konuda aydınlatırsa güzel olur. Rampa çıkarken klimayı kapatmak yerine klimayı kısmayı deneyebiliriz.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >



  • Benim otomatik klimalı astradaki gözlemlerime göre klimayı en soğukta tam güçte çalıştırmakla, 22-23 derecede fan ayarı kısık şekilde çalıştırmak arasında 0.1 litre kadar, sıcak yaz günlerinde de 0.2 litreye varan farklar var. Ne alaka neden sıcakta daha daha fazla fark diyebilirsiniz ancak ben böyle gözlemledim.



    Ancak yeni klima kompresörleri eskiye nazaran çok daha verimli çalıştıklarından, güç kaybı sayıya vurursak maksimum 3-4 beygir kadardır.



    Misal eski aracımda klima kompresörü çok verimsizdi, klima açık şekilde kesinlikle 90-100lü hızlarda rampa çıkamazdınız ve düz yolda da bariz bir şekilde klima açık kapalı yaptığınızda güç kaybını hissederdiniz. Son zamanlara dogru klima motoru komple dağılmıştı orası ayrı mevzu ama .



    Sözün gelişi bence aracınız Turbolu değilde Atmosferik, yani düz motorluysa dik rampada araç zorlanmaya başladığında bir vites küçültmenin bence sakıncası yok, hatta devir çevirin aracın ciğerleri açılsın. Ama illa güç kazanacağım diyorsanız kısmayın, direk kapatın derim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • aracı rölantide denemişsin iyi sonuç için hareket halinde ve hatta varsa rampada denemeni tavsiye ederim. yakıt tüketim farkını görebilirsin.klimayı açtığında ön konsol tarafınfan gelen ses klima motorunun çalıştığı gösterir,kapatıp tekrar açtığında o sesi duyarsın.ayarı kısınca ses gelmez ama belki fan sesi azalabilir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.