Şimdi Ara

Astra j 1.6 136hp (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
50
Cevap
0
Favori
2.787
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • aracın bana göre artı eksilerini de yazayım;
    + sport stil paket arabayı çok güzel gösteriyor. Bana göre cosmo paket almanın pek bir anlamı yok.
    + ben golf 7den kaporamı çekip astra aldığım için golfe kıyasla güncel kasa olmamasına rağmen daha kalıplı ve çekici bir araba
    + 1.6 136hp gücü hissettiriyor.
    + motor aşırı sessiz
    + 225 taban lastiklerin ve 1.5 tonluk ağırlığın yol tutuşa katkısı büyük
    + bel destekli spor ön koltuklar özelikle uzun yolda gayet rahat

- en büyük sıkıntı yakıt tüketimi
    - 10 sene bindiğim honda civicde bile bagaj ve depo kapağını açacak aparat varken 2014 astramızda yok :) ya da ben bulamadım.
    - aracın klimaları arka koltuklar için yetersiz arkada havalandırma ızgarası yok (sedanlarda var)
    - 17 inç jantlar çok yakışıyor ancak turkiyemizin yollarına pek uygun değil konfordan ödün veriyor

Genel olarak bunlar araçla çok haşır neşirim merak edilenleri cevaplayabilirim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Sehir ici 50 km/h cok yuksek bir deger sanirim Istanbulda degilsiniz.
    Surus dinamiklerinize gore tuketim maksimum 6 olmaliydi eger km dusukse tuketim bir miktar daha dusebilir sadece.

Orijinalden alıntı: demoX

Sehir ici 50 km/h cok yuksek bir deger sanirim Istanbulda degilsiniz.
    Surus dinamiklerinize gore tuketim maksimum 6 olmaliydi eger km dusukse tuketim bir miktar daha dusebilir sadece.

Kahramanmaraşta yaşıyorum. Tabiki İstanbul kadar yoğun trafiğimiz yok ancak şehir rampalarla dolu düzlükten çok yokuş var bunun da yakıta etkisi büyük. Ayrıca start&stop da olmasina rağmen yakıta bir katkısını göremedim. Km de 5000e yaklaştı bir değişme olacağını pek sanmıyorum :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mrjudge -- 8 Ağustos 2014; 11:25:40 >
  • Performans olarak bahsedeyim biraz, sabahları ise otobandan gidiyorum mudanya-bursa, bana selektor yapip geçmeye çalışan 508, focus, guluetta gibi araçlarin hepsi madara oldu 1.4 turbo benzinliler ve 2.0 dizel çoğu araçla baş edebilecek güçte. insanlar 1.3 cdti sanıp yolda rahatça tokatliyacagini sanıyorlar.

-Soğutmalı torpido yok. (11 yıllık C3 aracımızda bile vardı)
    -Elektrikli aynaların kontrolleri kullanışlı değil, hızlı bir biçimde müdahale edilemiyor.
    -Ses sistemi rakiplerinin çoğundan daha kötü.
    -Hiçbir donanım paketinde anahtarsız çalıştırma ve elektrikli hafızalı koltuk, lastik basınç sensörü gibi donanımlar yok.
    -Arka kol dayama mevcut değil.

Orijinalden alıntı: Ar ge

Eksikliklerine davam edelim.

-Elektrikli aynaların kontrolleri kullanışlı değil, hızlı bir biçimde müdahale edilemiyor.
    -Hiçbir donanım paketinde anahtarsız çalıştırma ve elektrikli hafızalı koltuk, lastik basınç sensörü gibi donanımlar yok.

çok da yemeyelim arabayı :) şaka bir yana sizin de eklediğiniz gibi komik eksiklikler var.

• mrjudge kullanıcısına yanıt
    Eksik yanlarını gözümde büyütmüyorum çok, aracımı seviyorum, sorunsuz uzun süre kullanacağımı ümit etmekteyim.

Orijinalden alıntı: ahmett_

merhaba arkadaşlar düşündüğüm sıfır araçlar arasında astra var,
    forumda yazılanlara göre 2015 yılında yeni kasasını çıkaracakmış,
    acaba astra da büyük bir değişiklik olur mu ?

Auto show adlı derginin bu haftaki sayısı tam sizin sorduğunuz sorunun yanıtını veriyor. Unvanını tam hatırlamıyorum ama yetkili olan bir kişi röportajda Opel astra 2015in sonunda yeni kasasını çıkaracağını ve yeni kasada hedeflenen ilk şeyin astranın hafiflemesi olduğunu resmi ağızdan belirtti. Ayrıca tasarım konusunda yine iddialı olacağını düşünüyorum. Otomatik vites de yeni kasayla birlikte gelecek.

Eksik yanlarını gözümde büyütmüyorum çok, aracımı seviyorum, sorunsuz uzun süre kullanacağımı ümit etmekteyim.

Sürüşü benim de çok hoşuma gidiyor normalde sakin kullanan biriyim ama golf 7 görünce dayanamayıp basıyorum :) aracımız gayet güzel

Orijinalden alıntı: mrjudge

quote:

Auto show adlı derginin bu haftaki sayısı tam sizin sorduğunuz sorunun yanıtını veriyor. Unvanını tam hatırlamıyorum ama yetkili olan bir kişi röportajda Opel astra 2015in sonunda yeni kasasını çıkaracağını ve yeni kasada hedeflenen ilk şeyin astranın hafiflemesi olduğunu resmi ağızdan belirtti. Ayrıca tasarım konusunda yine iddialı olacağını düşünüyorum. Otomatik vites de yeni kasayla birlikte gelecek.

cevap için sağol.
    o zaman beklemek daha akıllaca olacak.
    2014 model alanlar 1 2 sene sonra aracı sattıklarında zarara uğrarlar mı?

• quote:

quote:

quote:

cevap için sağol.
    o zaman beklemek daha akıllaca olacak.
    2014 model alanlar 1 2 sene sonra aracı sattıklarında zarara uğrarlar mı?

2 ay sonra makyajlı vw jettalar bayilerde olacak düşünürseniz. 2.el piyasası bu sıralar gayet iyi ben aracımı istediğim fiyata satabileceğimi düşünüyorum.

• mrjudge, opel astra Enjoy Active 1.4 lt. TURBO ECOTEC 140 HP, 6 İleri Manuel modeli 56 bin TL alınır mı?
    yoksa yeni kasanın çıkması mı beklenmeli ?
    bu araç hakkında görüşlerin nelerdir?
  • Bahsettiğiniz araç için şu an 55.900 gibi bir liste fiyatı söz konusu bence pazarlıkla bu rakamı daha aşağı çekebilirsiniz. Önemli olan araca benzinli mi yoksa tüplü mü bineceginiz. 1.4 turboların çok yaktığı bir şehir efsanesi değil bence buna dikkat edin. Landirenzo lpg ile sorunsuz kullanan tanidiklarim var. Eğer sizin için çok aciliyeti yoksa bence bekleyin çünkü güncel bir kasa almış olacaksınız. Ancak yeni yılın getirdiği ekonomik durum otomobil piyasasina nasil yansir bilinmez.

Gaz pedalına kibar davrandığımda şehir içi 5.8 civarı tüketim ile dolaşıyorum. Eskişehir trafiği, ışığa girmeden 30 saniye kullanamıyorsunuz. 4. vitese atabilmek şehir efsanesi. Gaz pedalını hor kullandığımda 7'nin altına düşmüyordu.

Uzun yolda ise durum çok daha iç açıcı. 110 civarı hız ile ve pedal hassassiyeti ile rahatlıkla fabrika verisi olan 3.6 yakalanabiliyor. Klimayı açmamak bir opsiyon değil onu da ekleyince 4.3 gibi bir değer ediyor. Ve araç 2000 km'de. Biraz daha düşebilir.

Yakıttan şikayeti olan kendini ekonomik kullanmaya alıştırsın.

Bahsettiğiniz araç için şu an 55.900 gibi bir liste fiyatı söz konusu bence pazarlıkla bu rakamı daha aşağı çekebilirsiniz. Önemli olan araca benzinli mi yoksa tüplü mü bineceginiz. 1.4 turboların çok yaktığı bir şehir efsanesi değil bence buna dikkat edin. Landirenzo lpg ile sorunsuz kullanan tanidiklarim var. Eğer sizin için çok aciliyeti yoksa bence bekleyin çünkü güncel bir kasa almış olacaksınız. Ancak yeni yılın getirdiği ekonomik durum otomobil piyasasina nasil yansir bilinmez.

cevap için teşekkürler...
    yeni astrayı beklemeye karar verdim. astra çıkana kadar 2. el bir araç almayı düşüyorum. 2.eli kuvvetli hangi araçlar var?
    yeni astranın ne zaman çıkacağı ve Türkiye'ye ne zaman geleceği belli mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: mhmthan

quote:

Bahsettiğiniz araç için şu an 55.900 gibi bir liste fiyatı söz konusu bence pazarlıkla bu rakamı daha aşağı çekebilirsiniz. Önemli olan araca benzinli mi yoksa tüplü mü bineceginiz. 1.4 turboların çok yaktığı bir şehir efsanesi değil bence buna dikkat edin. Landirenzo lpg ile sorunsuz kullanan tanidiklarim var. Eğer sizin için çok aciliyeti yoksa bence bekleyin çünkü güncel bir kasa almış olacaksınız. Ancak yeni yılın getirdiği ekonomik durum otomobil piyasasina nasil yansir bilinmez.

cevap için teşekkürler...
    yeni astrayı beklemeye karar verdim. astra çıkana kadar 2. el bir araç almayı düşüyorum. 2.eli kuvvetli hangi araçlar var?
    yeni astranın ne zaman çıkacağı ve Türkiye'ye ne zaman geleceği belli mi?

Opel yetkilisi 2015in sonunda çıkacağını söyledi. Şimdilik opel corsaya yoğunlaşıldı bildiğim kadarıyla. Corsa da çok iddialı geliyor ben çok beğendim gerek tasarım olsun gerekse yeni 3 silindirli 1.0 turbo 115hp motor ilgi çekici...2. Elde en iyi prim yapan araç vw grubu ve hondadır bana göre. 2005 yılında 29000 tlye aldığımız honda civici bu sene mayıs ayında aynı fiyata sattık

• quote:

aracın bana göre artı eksilerini de yazayım;
    + sport stil paket arabayı çok güzel gösteriyor. Bana göre cosmo paket almanın pek bir anlamı yok.
    + ben golf 7den kaporamı çekip astra aldığım için golfe kıyasla güncel kasa olmamasına rağmen daha kalıplı ve çekici bir araba
    + 1.6 136hp gücü hissettiriyor.
    + motor aşırı sessiz
    + 225 taban lastiklerin ve 1.5 tonluk ağırlığın yol tutuşa katkısı büyük
    + bel destekli spor ön koltuklar özelikle uzun yolda gayet rahat

- en büyük sıkıntı yakıt tüketimi
    - 10 sene bindiğim honda civicde bile bagaj ve depo kapağını açacak aparat varken 2014 astramızda yok :) ya da ben bulamadım.
    - aracın klimaları arka koltuklar için yetersiz arkada havalandırma ızgarası yok (sedanlarda var)
    - 17 inç jantlar çok yakışıyor ancak turkiyemizin yollarına pek uygun değil konfordan ödün veriyor

Genel olarak bunlar araçla çok haşır neşirim merak edilenleri cevaplayabilirim.

aracın klimaları arka koltuklar için yetersiz arkada havalandırma ızgarası yok (sedanlarda var) var demişsiniz benim araç sedan ama bende göremedim arkada havalandırma nerede acaba

• quote:

ses sistemi hangi rakiplerinden kötü ? ses sistemi bence tatminkar, siz ekolayzır ayarlarını fln kurcalayın, bu arada sizde hangi versiyon var sport , cosmo vs.

Orijinalden alıntı: berkaydj

quote:

ses sistemi hangi rakiplerinden kötü ? ses sistemi bence tatminkar, siz ekolayzır ayarlarını fln kurcalayın, bu arada sizde hangi versiyon var sport , cosmo vs.

Yeterince kurcaladim dostum. Aracim sport donanim; cd400 plus var. İ30,golf,c4'ten kotu.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.