Şimdi Ara

Astra H çok yakıyor (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
59
Cevap
3
Favori
12.526
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar aradan uzun zaman geçti tekrar girip son durum değerlendirmesi yapmak istedim. Araç şu anda 4450 km ye ulaştı. Mesajımdan sonra göstergeyi resetledim ve bundan sonra aracı daha dikkatli kullanmaya, bazı testler yapmaya başladım.
    Resetlemeden sonra araç ile uzun bir yol denemesi yaptım ilk depoyu doldurduğumda gösterge 800 km idi ve bu depo ile 1048 km (depoda ise 5 lt yakıt kaldı) yol yaptım.
    Bilgi ekranında ortalama tüketim 5,1 lt ye kadar düştü.Bu arada son 48 km İstanbul şehir içi dönüş olarak kullandım.
    Daha sonra yeni depo ile 100 km hızı geçmemek şartı ile 850 km gibi iyi bir değer aldım. Ortalama tüketim ise 6,1 lt çıkmış oldu.
    Son iki depoda ise hızım değişken olmakla birlikte 100-140 km arası süratle 750 ve 830 km olmak üzere iki ayrı değer ve ortalama tüketim 6,4 lt ile 6,8 lt gösterge ile bu değerleri almış oldum.
    Bu durumdan çıkardığım sonuç;
    1-Türkiye şartlarında bu kadar pahalı yakıt kullanıyorsak ve bu kadar İstanbul şehir trafiği keşmekeşi varken hız yapmak boşuna ve hiçkimse o kadar zengin değil.
    2-Aracın performansı olsun, kullanım şartları olsun, tüketim değerleri olsun gerçektende değdiğine kanaat getirdim.

• quote:

Orijinalden alıntı: deepblueseven

Arkadaşlar aradan uzun zaman geçti tekrar girip son durum değerlendirmesi yapmak istedim. Araç şu anda 4450 km ye ulaştı. Mesajımdan sonra göstergeyi resetledim ve bundan sonra aracı daha dikkatli kullanmaya, bazı testler yapmaya başladım.
    Resetlemeden sonra araç ile uzun bir yol denemesi yaptım ilk depoyu doldurduğumda gösterge 800 km idi ve bu depo ile 1048 km (depoda ise 5 lt yakıt kaldı) yol yaptım.
    Bilgi ekranında ortalama tüketim 5,1 lt ye kadar düştü.Bu arada son 48 km İstanbul şehir içi dönüş olarak kullandım.
    Daha sonra yeni depo ile 100 km hızı geçmemek şartı ile 850 km gibi iyi bir değer aldım. Ortalama tüketim ise 6,1 lt çıkmış oldu.
    Son iki depoda ise hızım değişken olmakla birlikte 100-140 km arası süratle 750 ve 830 km olmak üzere iki ayrı değer ve ortalama tüketim 6,4 lt ile 6,8 lt gösterge ile bu değerleri almış oldum.
    1-Türkiye şartlarında bu kadar pahalı yakıt kullanıyorsak ve bu kadar İstanbul şehir trafiği keşmekeşi varken hız yapmak boşuna ve hiçkimse o kadar zengin değil.
    2-Aracın performansı olsun, kullanım şartları olsun, tüketim değerleri olsun gerçektende değdiğine kanaat getirdim.

Çok doğru ve güzel bir tespit yaparak objektif bir değerlendirme yapmışsınız. Verdiğiniz bilgiler çok değerli. Aracınızla kazasız belasız sürüşler dilerim. İyi forumlar.

• Bende bu konuda forumun bu ve diğer sayfalarında şikayetimi dile getirmiştim şu an ortalama 6.6 seviyesinde gidiyor, bu seviyeye düşürmem lastiklere 2.4 bar basmam etkili olmuştu açıkçası aldığımdan beri hiç kontrol etmemiştim basmadan önceki değer 2.0 bar idi. birde şunu söylemek isterim şehir içi kullanımda öndeki araca fazla yaklaşmazsanız ciddi bir ekonomi sağlarsınız çünkü o fren yapınca sizde ister istemez fren yapacaksınız ama mesafe bırakırsanız fren yapmadığınız sürede ön araca yaklaşırken öndeki araç yeniden hızlanacak ben genelde buna dikkat ediyorum; önümdeki adam alakasız alakasız fren yapıyor ben yapmıyorum ama takip mesafem uzun olduğu için beni etkilemiyor ara sıra deneyin farkı göreceksiniz bırakın önünüze fırsat bulup atlayan olsun, para sizin cebinizde kalır, onun cebinden gider :))))

• Ben Ankara Kırşehir arasında sadece Kırşehir'e gelişte 90'ı hiç geçmedim ve 5.5 değerine ulaşabildim. Easytronic vites araç. Yokuşlu olduğu için bazen devri yükseltmek zorunda kaldım o yüzden 5.5yakabildim benzinde.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ünal

Ben Ankara Kırşehir arasında sadece Kırşehir'e gelişte 90'ı hiç geçmedim ve 5.5 değerine ulaşabildim. Easytronic vites araç. Yokuşlu olduğu için bazen devri yükseltmek zorunda kaldım o yüzden 5.5yakabildim benzinde.

Devri yükselltim derken manuel mi kullandınız?
  • quote:

Orijinalden alıntı: kutolo

quote:

Ben Ankara Kırşehir arasında sadece Kırşehir'e gelişte 90'ı hiç geçmedim ve 5.5 değerine ulaşabildim. Easytronic vites araç. Yokuşlu olduğu için bazen devri yükseltmek zorunda kaldım o yüzden 5.5yakabildim benzinde.

Yok 5. viteste 2000 2500 devirde gidiyorsam 3000 3500 devire çıkarttım.
  • quote:

quote:

quote:

Genellikle yokuşta devri yükselttiğiniz zaman 4.vitese düşürüyor easy o yüzden sordum.

• Aracım 2004 Astra H kasa 1.6 triptonic.
    Işık yanınca 50 lira benzin aldım.
    50 / 3.73 = 13.4 lt.yapar.
    Sehiriçi ve sehirdişı karma kullanımda 160 km.de ışık tekrar yandı.

Aracım
    1 km.de 50 Tl. / 160 km.=0.3125 lira yada
    100 km.de 8.3 lt. yakıyor.

Sizce değerler nasıl?
    Lpg taktırmaya değmez gibi geliyor bana.
  • lpg taktırmaya değer.
    Çünki benzin artık inmeyecek.Sürekli yükselecek.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Genellikle yokuşta devri yükselttiğiniz zaman 4.vitese düşürüyor easy o yüzden sordum.

4'e düşüyor ama ben 4'e düşmemesi için devir yükseltiyorum yavaşça. 4'e düştüğü zaman devir 5'e göre çok yükseliyor çünkü.

quote:

Orijinalden alıntı: cermin007

Aracım 2004 Astra H kasa 1.6 triptonic.

Aracım

Sizce değerler nasıl?

Kusura bakmayın lafım size değil ama şu saatten sonra benzinli arabaya binmek yürek ister. 3 lirayken bile gaza basmaya korkuyordum şimdi hiç çekinmiyorum. Taktırdık LPG'yi şahane bir şekilde kullanıyorum. 65 75 liraya 350 400 KM yol gidiyoruz. LPG 1.85'den hesapladım düz hesap.

• selamlar,

bu resetleme olayını nasıl yapıyoruz acaba?

quote:

Arkadaşlar aradan uzun zaman geçti tekrar girip son durum değerlendirmesi yapmak istedim. Araç şu anda 4450 km ye ulaştı. Mesajımdan sonra göstergeyi resetledim ve bundan sonra aracı daha dikkatli kullanmaya, bazı testler yapmaya başladım.

• landirenzo LPG'ye geçtim araç 388 KM oldu depo tamamen doldrulduktan sonra hala benzine geçmedi, ama gösterge kırmızı da. 20 km daha gitse ortalama da 30 km benzinle gitmiş olsa ilk çalışmlarında 45 lt depo ile (tabi 35-36 ltsi dolu) 360 km civarında yol yapıyorum. biraz daha kullanınca değerleri yazarım.
  • Gösterge panelinin sağ altında bi düğme var.Ona 2-3 sn basılı tutunca ufak km. sıfırlanıyor.

quote:

Orijinalden alıntı: selimy34

selamlar,

bu resetleme olayını nasıl yapıyoruz acaba?

quote:

• quote:

Orijinalden alıntı: iron_man

landirenzo LPG'ye geçtim araç 388 KM oldu depo tamamen doldrulduktan sonra hala benzine geçmedi, ama gösterge kırmızı da. 20 km daha gitse ortalama da 30 km benzinle gitmiş olsa ilk çalışmlarında 45 lt depo ile (tabi 35-36 ltsi dolu) 360 km civarında yol yapıyorum. biraz daha kullanınca değerleri yazarım.

Lpg'den onceki ve sonraki değerleri yazarsan sevinirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: iron_man

landirenzo LPG'ye geçtim araç 388 KM oldu depo tamamen doldrulduktan sonra hala benzine geçmedi, ama gösterge kırmızı da. 20 km daha gitse ortalama da 30 km benzinle gitmiş olsa ilk çalışmlarında 45 lt depo ile (tabi 35-36 ltsi dolu) 360 km civarında yol yapıyorum. biraz daha kullanınca değerleri yazarım.

memnunmusun peki?
  • arkadaşlar düz yolda çok memnunum ama yokuşta denemeye fırsatım olmadı.

aracın değerleri sıfırlanmadan yani ilk aldığımdan beri tuttuğum BC2 değeleri şöyle; yapılan km. 40300km; ortalama tüketim 7.6lt/100 km; toplam tüketim 3050 lt;

şimdiki değerlere pek güvenmiyorum LPG'de o yüzden birşey yazmamayım. el ile hesaplayacağım. yukarıda yazdıklarım şimdilik. 405 km bir depo ile ama hala birmedi. ilk çalıştırmalarda hep benzinli tabi onu düşmek lazım. 2 km'de geçse LPG'ye 15 kere binsem 30 km benzinli olur.

ha bilmediğim bir konu var onu da yazayım sanki LPG ile giderken benzin de azıcık azalıyor gibi ama ilk defa LPG'li araç kullandığım için bu konuda yorum yapamayacağım.
  • quote:

Aracım

Sizce değerler nasıl?

en son yaptığım ölçüm sonucu
    şehirlerarası yolda 100 lira yakıtla 400 km. yaptım
    100/400 = 25 kuruş yapar km. başına.
    100 km.de 6.5 lt. falan yakıyor yani

Bu durumda arkadaşlar LPG taktırmaya değermi???
  • Benzin fiyatlarında bu yaz için 4 liralık kritik değer belirledim.Bu yazdan sonra 4 liranın altına düşeceğini sanmıyorum.Eğer gönül rahatlığıyla aracınıza binmek istiyorsanız taktırın.
  • quote:

quote:

Aracım

Sizce değerler nasıl?

en son yaptığım ölçüm sonucu
    şehirlerarası yolda 100 lira yakıtla 400 km. yaptım
    100/400 = 25 kuruş yapar km. başına.
    100 km.de 6.5 lt. falan yakıyor yani

Bu durumda arkadaşlar LPG taktırmaya değermi???

yıla göre hesap yapalım 10000km gitsen yıllık 2500 TL harcayacaksın. LPG olsa ve %35 kar etsen 1625 TL harcayacaksın. yaklaşık 900 TL cebine kalacak.
    15.000 km desen 1350 TL kalcak cebine. yaklaşık 2 yılda amorti ediyor LPG yıllık bu kmler ile. aracına en az 4-5 yıl bineceksek bence taktır.

benim aracım 40000kmde ve 100bini devirdikten sonra satacağım için 60bin daha bineceğim. benim aracım 7.6 yaktığı için tüm zamanların ortalamasında 10bin kmde karım yaklaşık 1000TL olacak. 60bin km daha binince karım 6000 TL olacak ve 6000-2000=4000 TL net karım olacak inşallah.

• selam gerçekten çok yakıyormuş sizinki,

Kütahya gibi küçük bir yerde, hem kışı uzun bir yerdir,bu kış ş.içi 6,1 idi, yaklaşık 15 gündür 5,7yi zorluyor, seviyorum bu arabayı (Astra 1.3 CDTI sedan Cosmo Xenon pkt.)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Garfiii -- 8 Nisan 2010; 17:02:16 >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.