Şimdi Ara

ASTRA 1.3 CDTI Suya Yağ karıştırıp yakıyormu?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
3.221
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar ikinci el araba almaya karar verdim ve dşündüğüm araba ısrarla Astra 1.3 CDTI.
    Fakat birşey duydum Opel Astra 1.3 CDTI'lar da yağ suya karışıyormuş ve araba yağ yakıyorumuş ve buda 200-300 YTL'lik bir masrafmış hatta bunu Opel Fabrikası dahi kabullenmiş ki bu pazar Göztepe'de bir galeride baktığımız 35000'de 2005 Astra'da da bu problem vardı (eniştem tamircidir onunla gittik ve o motora bakıp söyledi).Hatta galericide şaşırdı benim haberim yok bari onu yaptıralım dedi falan filan.
    Bu olay ne kadar doğrudur ???????

• quote:

Orjinalden alıntı: BREATH

Arkadaşlar ikinci el araba almaya karar verdim ve dşündüğüm araba ısrarla Astra 1.3 CDTI.
    Fakat birşey duydum Opel Astra 1.3 CDTI'lar da yağ suya karışıyormuş ve araba yağ yakıyorumuş ve buda 200-300 YTL'lik bir masrafmış hatta bunu Opel Fabrikası dahi kabullenmiş ki bu pazar Göztepe'de bir galeride baktığımız 35000'de 2005 Astra'da da bu problem vardı (eniştem tamircidir onunla gittik ve o motora bakıp söyledi).Hatta galericide şaşırdı benim haberim yok bari onu yaptıralım dedi falan filan.
    Bu olay ne kadar doğrudur ???????

Benim aracım 36bin km'de ve öyle bir sorun yok.

2006 Astra njoy cdti
  • ya abim böyle bir problem yüzünden bu arabyı almaktan beni biraz caydırdı acaba hiç bu problemi yaşayan varmı??
  • wala aynı motora sahip bir corsa kullanıyorum 10bin kmyi geçti daha yağ bile eksiltmedi motor yeni olmasına rağmen. yine aynı motor bloğuna sahip sadece turbosu farklı bir corsamız 85bin kmyi buldu yağ eksiltme gibi bir sorun onda da yok ki turbo araçlarda yağ eksiltme ihtimali yüksektir. adam gibi bakıldıysa sorun olacağını sanmıyorum
  • ne güzel işte, doldur kızartma yağını bas git
    nereden bulup da inanırsınız bunlara anlamıyorum..
    1.3cdti motor ödüllü bir motor, hiçbir sorunu da yok.
  • Enişten iyi atmış. Benim aracımda da aynı motor var yaklaşık 25 bin km ye geldi bu güne kadar ne yağ eksiltti nede su.
  • quote:

Orjinalden alıntı: AYDINTR

Enişten iyi atmış. Benim aracımda da aynı motor var yaklaşık 25 bin km ye geldi bu güne kadar ne yağ eksiltti nede su.

Arkadaşım şu yazdığın lafı ben sana söylesem benim hakkımda ne düşünürdün??? "iyi atmış" demek nasıl bir sözdür 28 senelik bir motor ustası için??

Senin aracın Corsa Corsa ile Astra bir değil anlayın şunu artık...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BREATH -- 29 Mart 2008; 0:35:49 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bilmiorum sen biliyormusun ama aydıntrnin corsasının motoruyla benim corsamın motorları arasındaki tek fark bende değişken geometrili turbo var. astranın motoru ile benim corsamın motoru birebir aynı. daha önce 80bin km kadar 70 hplik 1.3 şuanda da 11bin km oldu 90 hplik cdti kullanmaktayım bu dediğin sorunu da ilk kez duydum. enişten biraz güncellesin kendini yeni nesil turbo dizelleri gerisinde kalmış heralde
    quote:

quote:

Enişten iyi atmış. Benim aracımda da aynı motor var yaklaşık 25 bin km ye geldi bu güne kadar ne yağ eksiltti nede su.

Arkadaşım şu yazdığın lafı ben sana söylesem benim hakkımda ne düşünürdün??? "iyi atmış" demek nasıl bir sözdür 28 senelik bir motor ustası için??

• Breath arkadaşım hiç böyle bir sorunla karşılaşan var mı diye sormuş. Hani olmaz da 1000'de 1 ihitmal çıkar bi motorda sorun. Niye sert karşılık veriyorsunuz ki, enişten iyi atmış fln.
  • İlk defa duyuyorum..

Aracım 35 binde,böyle bişi yaşamadım,yaşayanı da duymadım.
  • Opel çok problemli çünkü çok araç satıyor. Aman astra alma dediler çok problemlemli herkez şikayet ediyor, internet, şikayevar.com falan filan.
    Astra HB en çok satan araç. Hb'lerde 2 numara değil açık ara 1 numara. Al otomobil dergilerini bak. Neyse niye anlatıyosam bunları sana.
    Kimseyi dinleme canım kardeşim git elle,otur,kokla, bak. Anlarsın neyin ne olduğu.

İnfo astram 10090 oldu, mutluyuz.
  • BREATH kırıcı olduysam özür dilerim arkadaşım. Ben sadece CDTI motorlarla yakından ilgilenen biri olarak bu motorların böyle bir kronik sorunu olmadığını belirterek sana yardımcı olmaya çalıştım.
    quote:

quote:

• Şimdi arabanın yağ ve su sistemi birbirinden bağımsız borular içinde yürüyen sistemler.Yağ nasıl olur da su sistemine karısır?hadi karıstı su sisteminin içinde nerede yanar bu yaf?Pistonlara girmesine olanak yok.E pistondan başka yerde de yanma olmadığına göre...Tek başına yağ yakma olayını anlarım.Çünkü pistonalar yaglanmadan çalışmazalar dakikada 3000 devirle dönerken.Ha yağ sistemine su karıssa kılcal borulardan biri çatlamıstır öyle yağına su karısır motorun o da hararet flm yapablir ve gene yag yakar.Suya yag karışıp yağ yakma die bişey fiziksel olarak mümkün deil

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sukulented -- 4 Nisan 2008; 14:45:35 >
  • 47000 deyim hiç yağ ve su eksiltmedi, böyle birşeyide ilk defa duydum.
  • 2004 model corsanın kitapçığında her 1000 kmde max 100 ml yağ eksilttiği yazıyor. servislerde yağı fazla koydukları için kullanıcı anlamıyor. her 1000 kmde aracı düz bir yerde durdurup 20 dk sonra bekleyip yağ seviyesini kontrol edin azaltdığını fark edeceksiniz.yağ doldurma kapağının etrafını sildiğiniz halde 3-4 gün sonra gene yağlanıyorsa fazla yağ var demektir.opelin özelliği bu yağ eksiltiyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: sondurum

2004 model corsanın kitapçığında her 1000 kmde max 100 ml yağ eksilttiği yazıyor. servislerde yağı fazla koydukları için kullanıcı anlamıyor. her 1000 kmde aracı düz bir yerde durdurup 20 dk sonra bekleyip yağ seviyesini kontrol edin azaltdığını fark edeceksiniz.yağ doldurma kapağının etrafını sildiğiniz halde 3-4 gün sonra gene yağlanıyorsa fazla yağ var demektir.opelin özelliği bu yağ eksiltiyor.

Arkadasim insanlari yanlis yonlendirme.2007 yilinda arkadasim ile beraber iki tane sifir araba aldik.O seçimini Golf V ten yana kullandi bende Astra H aldim.Ayni is yerinde çalisiyoruz ve ne oldu biliyormusunuz 30000 km sonra ilk bakimlara kadar golfun yag lambasi 3 kere yandi ve 1 kere komple yagini degistirdi ben ise 30000 km ilk bakima kadar arabama sagdece yarim litre yag ekledim onu da arkadasimin golfundan otlandim çünkü onun arbasinda sürekli 5 lite yedek yag bulunuyor.Lütfen çamur atmayalim!!!!!

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.