Şimdi Ara

Assassin's Creed Ps3'ün RAM'ine Xbox360'ın DVD'sine sığmıyor!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
84
Cevap
0
Favori
2.483
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • http://news.teamxbox.com/xbox/14797/Assassins-Creed-Struggling-to-Fit-on-an-Xbox-360-DVD/

Ps3'deki 93MB'lık çok yer kaplayan işletim sistemi yüzünden oyun programlamakta güçlük çekiliyor işte biri daha.
    Xbox360'ta da DVD'ye sığdırmakta güçlük çekiyorlarmış.
    Xbox360'da DVD'ye 5 dil koyamıyorlarmış

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M.A.N.G.A.K.A -- 13 Ekim 2007; 1:18:17 >

• Xbox da Allahtan dil sorunu var sadece. İngilizce koysunlar yeter de PS3 e ne yapacaklar acaba.
  • Mekan devasa, akan bi hayat var, bana göre çok sistem yiyen bi oyun Assasins Creed
  • "İki tarafın da kendi içinde bir mücadelesi var. Şu an oyunun 360 versiyonunda 5 dili bir DVD'ye sığdırabilmek için büyük uğraş içerisindeyiz. Blu-Ray tarafında ise işler bir o kadar rahat ama hafıza olarak da burada zorluk çekiyoruz. İki cihazda da hafıza olayı için tamamen farklı çalışıyoruz ama şu an PS3 versiyonu için ayrı bir uğraş veriliyor. Bir taraftan Microsoft, öbür taraftan Sony bizlere ellerinden kadar yardım ediyorlar çünkü iki taraf da aynı kalitede, hatta diğerinden daha iyi kalitede olsun istiyorlar. Aslında kimin en iyi olduğu bu hafta belli olacak zaten."

Tamam hikayeyi anladık da, bu hafta ne olacak ki?...
  • Eeee UBİSOFT bu hep 360'a oyun yapmaya alıştı ,başka sistem gördümüde zoruna gidiyo herhal(360'da şikayet edilcek başka bişey yine bulamamışlar,DVD yine şamaroğlan ı olmuş)...
  • Bu durumla ilgili denilecek teksey al birini vur otekine
  • killzone2 kadar detay fizik iceren bir oyun nasil olur da hicbir sorunla karsilasilmazken assasins creed ile oluyor onu anlamadim.
    merak ta ediyorum acaba kaynak guvenilir mi cunku ut3te de oyle denmisti ama yapimci konusmustu ve pc versiyonu ile arasinda hicbir fark olmayacak.
    ayrica cod4te ps3un grafikleri x360gore daha iyi olacakmis.
    quote:

The PC, PlayStation 3 and Xbox 360 versions all look surprisingly similar, but that's not due to one platform being the lead; Infinity Ward personally assured us that development occurred simultaneously on all three platforms, and that there wasn't a base system. With that said, the console similarities end when it comes to textures, lighting and resolutions, because those three areas make the PlayStation 3 version definitely excel over the Xbox 360 SKU
    kaynak 1
    kaynak2
    kaynak3

simdi olur da konuyla ne alakasi var derseniz, cod4 ve ut3te ps3 gucunu gosteriyor demek kalir. tamami ile yapimcinin farkli bir mimari ile basa cikamamasi durumudur. guerilla, imsomniac, sce, evolution,kojima,squere enix vb gibi yapimcilar neden ps3te sorun oldugundan bile bahsetmezken saheser ortaya koyarlar,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi anil92 -- 13 Ekim 2007; 1:43:08 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ha pc ye oyun yapmışşın ha xbox a arada fazla bir fark yok

bu yüzden oyun yapımcıları xbox a daha kolay oyun yapıyor ps3 gibi yeni bir sisteme oyun yapmak zorluyor

ps3 yanlış anlaşılmasın herhangir bir yetersizlik söz konusu değil

ama xboxdaki dvd bir yetersizliktir
  • quote:

Orjinalden alıntı: est2006

ha pc ye oyun yapmışşın ha xbox a arada fazla bir fark yok

bu yüzden oyun yapımcıları xbox a daha kolay oyun yapıyor ps3 gibi yeni bir sisteme oyun yapmak zorluyor

ps3 yanlış anlaşılmasın herhangir bir yetersizlik söz konusu değil

ama xboxdaki dvd bir yetersizliktir

Xbox eski bir sistem değilki ona oyun yapmak kolaylaşmış olsun.Xboxa oyun yapmanın kolay olması dezavantaj,ps3e zor olması avantaj mı oluyor acaba?360 cephesindeki sorun dil olayı.Çok zorlanırlar sadece ingilizce çıkarırlar sorun çözülür.Peki ps3deki ram olayı sence daha basit bir problem mi? Tamamen ps3ü savunmaya geçmiş bir cevap.Yalnız seni de yakında 360 almış ve rahatlamış biri olarak görürsem şaşırmayacağım.Malum forumda birkaç sıkı ps3 taraftarı şu anda 360la oyun oynuyorlar

• est06 kesinlikle haklisin... ps3e sadece iyi bir opimasyon gerekir. ramdir sudur budur bunlar bahane. cell+rsx bosuna konulmamis nasil olur da exclusive oyun yapimcilarindan cit cikmaz ve saheser ortaya cikarirlar(ornek hs, lair, uncharted,r&c toh, ff, mgs4, haze, boyle yapimcilar ornek alinmali. eger bir sisteme ayak uydurmak istemezsen seni neden programci yaptilar, neden bosuna universitede yillar harcadin) bir onceki yorumumu okuyun anlayin
  • ya da gt5e bakin. insan gercekle oyunicini ayirt edemiyor. o zaman nasil olur da ramden dolayi darbogaz yasandigi belirtilmedi? bakin ps3 fani degilim sadece goruslerimi yaziyorum. ben de isterim son model pc ayrica xbox360 gelecekte oyunlar hakkinda sorun yasamamak icin. ama ps3te gercek potansiyel var.
  • Teorik olarakta "daha fazla RAM", "daha hızlı RAM"'den performanslıdır.Fakat bu sadece PC platformunda böyle.Konsollar programlanmalarından tutun,çalışma prensiplerine kadar farklı sistemler.Bir kere optimizasyon,sistem standart olduğu için çok daha efektif.

PS3'ün RAM'i ise darboğaz illaki yaratacaktır.Fakat bu kadar erken olduğunu sanmıyorum.Zaten sadece bir sorundan bahsedilmiş.Düzeltilecektir.Zaten,Assassin Creed,başka oyunlarda görmediğimiz bir geniş bir oyun alanı sunduğunu sanmıyorum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: anil92

ya da gt5e bakin. insan gercekle oyunicini ayirt edemiyor. o zaman nasil olur da ramden dolayi darbogaz yasandigi belirtilmedi? bakin ps3 fani degilim sadece goruslerimi yaziyorum. ben de isterim son model pc ayrica xbox360 gelecekte oyunlar hakkinda sorun yasamamak icin. ama ps3te gercek potansiyel var.

ps3 potansiyeli olan ama o potansiyeli kullanması zor olan bir konsol.HS ve lair yapılması zor oyunlar değil.İkisini de oynadım ve HS grafik olarak daha next-gen duruyor.Lair bana detaylı ama grafik yapısı olarak eski geldi.Diğer oyunları çıktıkları zaman göreceğiz açıkcası.Ne derseniz deyin arkadaşlar,ps3'e oyun yapan firmalar zorlanıyor,sadece bazıları daha tecrübeli ve bu zorlukları daha kolay atlatıyorlar.
  • Ubisoft, seni Microsoft Game Studios'un kanatları altına alalım şöyle.

Bu arada HS ve Lair gibi oyunlardan grafik beklemeyin. Onların yapımı ta ne zaman başladı onu da düşünün. Mesela bugün yapımına başlanan bir oyun, haliyle şuanda bulunan oyunlardan çok daha iyi bir görselliğe sahip olacaktır. Teknoloji gelişiyor. Unreal Engine 4'ün de duyurulmasıyla hayat durur diyorum.
  • quote:

The ps3 is a streaming beast, you dont need a lot of memory when you can stream gigaflops directly to the screen. Thats what developers are complaining about, it make them completely change the way they are used to work. But the results should be worth it, Ratchet is a good example of streaming, the gfx are amazing and no installation is required.

quote:

PS3 and 360 have 512MB of RAM, the PS3 doesn't "Just" have 256MB of RAM, thats its VRAM.
    UMA vs. NUMA
    360 ------ PS3
    The 360 has all its RAM "Allotted" in one giant pool of 512MB GDDR3 (RAM type) "Unified Memory Architecture" ~ UMA
    The PS3 has 2 seperate pools of RAM that connect to each other, 1 pool of 256GDDR3 (RSX Pool) and 256 XDR (ultra fast, low latency speed RAM for the Cell). "Non Unified Memory Architecture" ~ Numa.

Now UMA and NUMA both have their advantages and Disadvantages: I side with NUMA almost all the time on this one. Its speed is quite handy, though I do think the PS3 would have benefitted from Edram. but oh well.

The PS3 incorporates alot of "Streaming" from the STANDARD HDD in every PS3 and the Massive Blu Ray disc. RAM is not as much an issue (Per say) as it is on the 360, with its more "Orthodox" architecture (PC like). But the downfall of this complex architecture is just that- its complex. Hard to use.
    The 360 on the other hand benefits from a smaller (And more effecient OS) and no matter how you slice it, it still has a bit more RAM to play with. The downside is due to tis relatively small disc space in addition to the fact that it does not have a standard HDD (360 Core) Developers have a considerably more difficult time streaming assets.(Grand Theft Auto 4, for example.)
    Now thats not to say it "Can't be done" many games do it, like Gears for example. However the PS3 is just so much better at doing it.
    Again, Uncharted, GT5, Ratchet and Clank, Heavenly Sword, Lair, Killzone 2 shows you what kind of graphical might the PS3 has.

Don't be doubting it.

yabanci forumlardan arastirdim
    ps3un raminin sorun olmadigini ancak farkli bir sekilde cell islemcisini kullanarak harikala yaratilabilir, ancak ogrenmek gerek o mimariyi. o da zaman alir 2008 gibi anca adapte olur yapimcilar. ayrica usbi de acikladi x360 ile ps3 versiyonunun kalitesi ayni olacak. nasil olur da oblivion gibi oyunu rahatlikla kaldirir. cod4te daha iyi grafiklere sahip olur. r%c toh gibi 22gblik oyunu 60fpsde calistirir. killzone2 gibi bir saheserin fizigini grafigini seni calistirir, mgs ff,gt vbvbvbv daha neler vaar

• quote:

Orjinalden alıntı: myfranco

quote:

ya da gt5e bakin. insan gercekle oyunicini ayirt edemiyor. o zaman nasil olur da ramden dolayi darbogaz yasandigi belirtilmedi? bakin ps3 fani degilim sadece goruslerimi yaziyorum. ben de isterim son model pc ayrica xbox360 gelecekte oyunlar hakkinda sorun yasamamak icin. ama ps3te gercek potansiyel var.

ps3 potansiyeli olan ama o potansiyeli kullanması zor olan bir konsol.HS ve lair yapılması zor oyunlar değil.İkisini de oynadım ve HS grafik olarak daha next-gen duruyor.Lair bana detaylı ama grafik yapısı olarak eski ge.Ne derseniz deyin arkadaşlar,ps3'e oyun yapan firmalar zorlanıyor,sadece bazıları daha tecrübeli ve bu zorlukları daha kolay atlatıyorlar.
    Zamaninda ps2 icinde ayni seyi soyluyorlardi.Oyun yapmak zor falan diye.Ama sonradan zaman gectikce yeni teknoljiler ve yeni devkitlerle ps2 ye catir catir oyun yapmaya basladilar.Ayni durum ps3 icin de sozkonusu olamaz mi?Bence biraz erken konusuyoruz...

• arkadaşlar nextgenden ben artık umudumu kesmek üzereyim,ram de az olabilir kulanılan medya da yetersiz olabilir , bence çok<büyüttük gözümüzde nextgeni ya da çok abarttı yapımcılar.
    fifa 08 denen ucube grafikli oyun ve nba 2k8 deki vasat grafikleri gördükten sonra bu kanıya vardım.
  • quote:

Orjinalden alıntı: SONY_55

quote:

Orjinalden alıntı: myfranco

quote:

ps3 potansiyeli olan ama o potansiyeli kullanması zor olan bir konsol.HS ve lair yapılması zor oyunlar değil.İkisini de oynadım ve HS grafik olarak daha next-gen duruyor.Lair bana detaylı ama grafik yapısı olarak eski ge.Ne derseniz deyin arkadaşlar,ps3'e oyun yapan firmalar zorlanıyor,sadece bazıları daha tecrübeli ve bu zorlukları daha kolay atlatıyorlar.
    Zamaninda ps2 icinde ayni seyi soyluyorlardi.Oyun yapmak zor falan diye.Ama sonradan zaman gectikce yeni teknoljiler ve yeni devkitlerle ps2 ye catir catir oyun yapmaya basladilar.Ayni durum ps3 icin de sozkonusu olamaz mi?Bence biraz erken konusuyoruz...

Ps2'nin adam gibi rakibi yoktu ve tüm yapımcıların desteğini neredeyse arkasına almıştı. Ps3'te bu olay yok.Ps2 gibi sonradan açılsa bile rakipleri çoktan alıp başını gitmiş olacak.Bunları hesaba katmıyorsun

• Son mesaja katılamayacağım ne yazıkki, NBA 2K8 i bilemiycem ama Fifa 08 in Xbox 360 daki grafikleri enfes, Fifa 08 in PS3 versiyonu banada kötü geliyor.

• Fifa 08 ve kötü grafik

Anlıyorum...

Ya PS3 artık kendini rezil etmekte sınır tanımıyor multiplatform oyunun grafiklerinde, ya da HS nin Ratchet and Clank in hatta PES in grafiklerine "oha çüş enfes" diyip Fifa ya dandik diyenlerin grafik anlayışı bir garip. Xbox 360 da Fifa nın kaliteli grafiklerine bakmaktan oyunu oynayamayacaz neredeyse.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dante -- 13 Ekim 2007; 3:39:29 >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.