Selamun Aleykum Arkadaşlar öncelikle söyliyeyim benim monitörüm kare(4.3 formatı)....assasins creed 4 ü yükledim ve ilk yaptığım şey grafikleri yükseltmekti çözünürlüğü fullediğimde ekranın altında ve üstünde siyah boşluklar oldu çözünürlüğü düşüriyim öyle olsun dedim ama bu kezde herşey uzadı çoğu oynadığım oyunda ekran formatını ayarlayabildiğim seçenek vardı yada otomatik olurdu peki bu oyun neden olmuyor bunu düzeltmenin bir yolu yokmu ....mesela bir patch yada crack gibi yardımı olacak bir şey varmı.....yardımcı olabilecek biri varsa şimdiden teşekkür ederim...
bilen yokmu..
up...
Şimdi kare ekran için çözünürlük değeri var mı AC 4 ün bilmiyorum.. Ama sana uyacak ekran çözünürlükleri şunlar:
800x600 1024x768 1280x1024 1600x1200
Bunlar sana uyar ama bu çözünürlükler ayarlar kısmında yoksa o alt ve üsteki siyah çizgler daimi kalacak. Devir 16:9 devri 4:3 ekran ve ona uygun format kalmadı pek..
Yani oyun geniş ekrana göre ayarlanmış. 4:3 formatta o alttaki kenarlar kalır (eğer verdiğim çözünürlük değerleri oyunun grafik ayarlarında yok ise)
Fuusrodah
kullanıcısına yanıt
cevap verdiğin için teşekkürler.... yani yapıcak bişe yok diyosun git geniş ekran al yada mario oynamaya devam (lafın gelişi) ya kasamın herşeyini yeniledim ekran kartı-ram-power fln filan bir tek bu külüstür tüplü monitör kaldı
quote:
Orijinalden alıntı: gollum61
cevap verdiğin için teşekkürler.... yani yapıcak bişe yok diyosun git geniş ekran al yada mario oynamaya devam (lafın gelişi) ya kasamın herşeyini yeniledim ekran kartı-ram-power fln filan bir tek bu külüstür tüplü monitör kaldı
Asla öyle bir şey demem. Bende arkadaş zoru ile 2010 da geniş ekrana geçtim. Yoksa bende 4:3'çüydüm Ya devir geniş ekran devri oldu, tavsiyem çok takıntı yapıyorsan bu durumu geniş ekran bir LCD al, rahatına bak
Fuusrodah
kullanıcısına yanıt
üzerine alınma kardeş lafın gelişi dedim.... Aslında lcd almayı düşünüyordum zaten ama o kadar bütcem yok lcd çoğu yerde gördüklerimde renk sorunu var...yani sorun dediğim biraz yeşil gibi fln filan öyle kıllıkları var o yönden tüplüyü daha çok seviyom.. ama bi ara bütçem olursa alırım kurban yaklaşıyor teşekkürler.