Şimdi Ara

ASROCK G41C-GS COMBO 775P DDR2 DDR3 SATA ANAKART (#170927421)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
972
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

İlk defa başlık açtım çünkü eski bilgisayarımın anakartı öldü, çünkü 15 yıllıktı.

Neyseki HDD sağlam imiş, o da 5 yıllıktı netekim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sabit Fikir -- 8 Haziran 2015; 23:19:46 >

• Sabit Fikir kullanıcısına yanıt
    Peki bahsettiğiniz Asrock anakart 15 yıl önceki sisteme uyumlu mu?
  • rulurak kullanıcısına yanıt
    İlginiz için teşekkür ederim: Araştırmama göre evet.

Zaten biraz önce gitti gidiyor'dan sipariş verdim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sabit Fikir -- 9 Haziran 2015; 0:25:23 >
    xxxxxxxxxx

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi huhuq -- 9 Şubat 2023; 20:10:43 >
  • Hocam haklısınız, genelde 10+ yıllık derken bu defa biraz abartmışım:

Ölen Anakart MSI G31M3-L V2 775pin idi, bu sabah gelen de 775 pin ama şuralarda hata yapmışım:
    - İşletim sistemim 32 bit, 3 Gb ram desteklerken gelen kart combo ve 1 slot DDR2 / 1 slot DDR3 ram destekliyor.

Dolayısıyla benim 2+1 DDR2 ramlerimden birisi boşa çıktı ve şimdi 1 GB DDR3 ram almam gerek. Bu en küçük sorun.

- Eskiyen İşlemci macununu gözardı edip anakarta driver yüklemeye çalışırken aşırı yavaşlamadan şüphelenip ısıya bakınca Anakartta 116 derece görüp panikle kapattım.
    Yanıyorsun Fuat abi

- Aslında bu masa üstüne yedek olsun diye 2,5 sene önce aldığım önemli bir marka PC 1 hafta sonra anakart arızasından bire bir değişim olduktan 15 gün sonra bir daha bozuldu ve öylece bıraktım, tekrar servise göndermedim.
    (Note: HDD'da XXX veya politikal mevzular yoktu)

İlginiz ve cevabınız için teşekkür ederim

xxxxxxxxxx

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi huhuq -- 9 Şubat 2023; 20:11:1 >
  • Hocam ,donanım konusunda çok iyi değilim ancak nedense kestiğim resim yüklenmiyor, o halde linkini vereyim:

(Bu arada 5-6 dakika sonra resim de yüklenmiş)

http://www.asrock.com/mb/Intel/G41C-GS/

Memory başlığında göreceksiniz ki:

"*DDR3 and DDR2 are supported separately.

**Due to the operating system limitation, the actual memory size may be less than 4GB for the reservation for system usage under Windows® 32-bit OS. For Windows® 64-bit OS with 64-bit CPU, there is no such limitation."

Yanlış mı anlıyorum, ne dersiniz ?
    Samimiyetle soruyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sabit Fikir -- 11 Haziran 2015; 0:14:07 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    SATIŞ İPTAL
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    xxxxxxxxxx

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi huhuq -- 9 Şubat 2023; 20:12:20 >
  • hocam, cevabınız için tekrar teşekkür ederim, beni fuzuli bir Ram masrafından kurtardınız.

Son durum: İşlemci ve Ekran kartı soğutucuları ile Güç kaynağı değişmesine, yeni macunların sürülmesine rağmen halen Speecy ve Speed fan programları Anakart ısısını 115-116 derece gösteriyorlar.

Aida64 Programı ise CPU/GPU/HDD gibi değerleri normal gösterirken Anakart ısısını göstermedi, ya da bu gün araştırıp yüklediğim için ben bulamadım.

Öğleden itibaren 6 saat makinayı çalıştırıp ne olur ne olmaz diyerek tüm yedekleri aldım.

Akşam ise Amatör arkadaş gelip bilgisayarı açar açmaz Speecy ve Speed fan programları 116 derece göstermesi üzerine bir saat boyunca eliyle sıcaklıkları kontrol etmesine rağmen sorun çıkmadı.

Üç saattir Casper yine çalışıyor ve bu mesajı oradan yazıyorum, enteresan.
    Yani bu gün 116 derecede (Fahrenayt değil) 9 saattir çalışan bir masaüstü alev almalıydı diye düşünüyorum.

Tek çekincem, Bu Piriform/speecy programını eskiden de kullanmıştım bu bilgisayarda, her şey normaldi.
    Bu kadar saattir çalıştırmakta ki tek güvencem, Speecy ve Speed Fan programlarının 116 dereceye oturmalarına rağmen 116 dereceden 2-3 saniyelik 45, 39 ve hatta -91 derecelere düşmesi oldu.

Bakalım, gittiği yere kadar

ASROCK G41C-GS COMBO 775P DDR2 DDR3 SATA ANAKART (#170927421) ASROCK G41C-GS COMBO 775P DDR2 DDR3 SATA ANAKART (#170927421)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sabit Fikir -- 12 Haziran 2015; 22:59:20 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.