Şimdi Ara

asrock fatal1ty z87 killer Nasıl bilirsiniz? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
73
Cevap
2
Favori
3.293
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Öncelıkle merakınızı gidereyim firma sahibi degilim ...........
    Siz nasıl arkadasınızın avukatlıgını yapıyorsanız bende nedense firma avukatlıgına yoneldım .

Ben daha fazla konuya yorum yapmak istemiyorum.Sizin engin bilginiz ve bilgilendirmeleriniz için teşekkur ederim.
    Layıkınızı buluyorsunuz gibime geliyor hiçbir sisteminizde stabil calısır bir durum yok . İyi bildiginiz birşeyler varsa once kararlık testlerı ,eger makınam teklesın o makınayı calıstırmam , nedemek bir calısacak bir calısmayacak oyle seymı var..Okadar para vereceksın stabiliteden feragat edeceksınız ..

Hocam bakın işinize baskasının yerine birde konuya hakım olmadan burda milleti biz kullanıcılarıda yanıltıyorsunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ar-ee-uh -- 26 Aralık 2013; 18:37:47 >
  • İnandırıcı gelmedi ama neyse; evet işte siz nasıl sempati duyup besliyorsanız benim de arkadaşımın hakkını savunma ihtiyacım doğmuş da olabilir. Sizin söyleminize göre.

Sadece benim değil , benim durumumdaki internet alışverişi yapan herkese bunu yapıyor inventus merak etmeyin.

Çok şükür 12 yıldır pc hayatındayım, daha ilk kez garanti konusunda sıkıntım oldu o da bu ekran kartıyla. Size şöyle diyeyim siparişimi n11 üzerinden aldığım için ve ürün almadan önce inventusla görüştüğümde msi ekran kartlarıyla ilgili bir sıkıntı olması durumunda birebir değişim verdiklerini söylediler. Geçen perşembe kartı n11 üzerinden aldım cuma kart bana geldi sorunsuzca 2 günümüz geçti; pazar akşamı ac4 oyunu oynarken sistem pat diye kapattı. Yeniden açıldığında ekranda yeşil-kırmızı noktalanmalar gördüğümde karta bir şey oldu dedim. Keza gpuya yük bindiği anda çat diye kapatıyordu kendisini ekran kartı. 2.bios hikayesiyle açtım ama yine aynı olay oldu. En sonunda güvenli modla açabildim sonrasında sisteme tekrar sürücü yüklediğim anda aynı sorunu yaşadığımı ve sistem açılmadan yemyeşil bir ekranda kaldığımı gösterdim. Tabi bunları video olarak kaydettim. Pazartesi ofislerine gittim arızalı kartı iki sistemde denediler ve görüntü hiç alamadılar. Direkt yenisiyle değiştirdiler, yenisinde de tıpkı bendekine benzer sorun var gibiydi windows başlatılıyor deyip siyah bir ekranda kalıyordu. Başka bir sistemde denediler orada ikinci denemede açtı; test aldık birlikte testlerde sorun yoktu, hatta oyun bile açtılar orada güncel bir oyunun multiplayer haliyle ve pat diye yine siyah ekran geldi. Ama diğer testlerde hiçbir sorun olmadı. Ellerinde aynı kart olmadığı için iade işlemini gerçekleştirebiliriz eğer n11 üzerinden iptal etmek isterseniz dediler, ben de nasılsa bu kartın iade süresi daha dolmadı değil mi bunu evde deneyeyim eğer sorun görmezsem iade etmeye gerek kalmaz diye aldım geldim. Değişimi gösteren yeni bir irsaliye verdiler. Eve geldim anakartın biosu 2-3 kez çöküp durmasına rağmen en sonunda adam akıllı bir cmos yapıp sisteme ekran kartını tanıtabildim. Ardından hem güncel sürücüyle hem de önceki beta sürücüyle denemelerim oldu hem oyun hem de testler bazında olsun bir sorun yaşamadım. Dün arayıp durumdan haber ettim, eğer bir sıkıntı olursa 30 Aralık tarihine kadar iade sürecini gerçekteştirebiliriz dediler. Bunu neden anlattım çünkü her lafınızda beni suçluyorsunuz , en azından olayı idrak eder suçlamaları kesip, elektronik parça bu şans işi diyebilirsiniz. Ama önemli olan burada inventusun sözünde durması.

Üstatlıkla ilgim yoktur, ama parça bilgileri ve montaj açısından cahil de değilimdir.

Arkadaşın durumdan bihaber olması normal çünkü yeni gelmiş bir kart r9 270x , ve biraz açıp araştırırsanız yurtdışında milyon tane benzer sorunla karşılaşmış kullanıcının olduğunu görürsünüz. Test sistemi olduğundan dolayı ve sadece ekle-kaldır kısmından program kurup kaldırdıkları için sürücülerin çakışma durumu olabileceğini düşündüğüm ve ayrıca iade hakkımın olması nedeniyle o kartı kabul ettim kendi sistemime taktım.

Tamam işte siz Teknobiyotik sahibi yada avukatı değilseniz bırakın suçlamaları, evet haklısınız bu adamlar bunu yapamamış keşke yapsalardı, en azından ayıplı ürün durumu olan bir ürünü direkt servise göndermek yerine iade veya müşteri memnuniyeti için değişim yapsalardı diyebilirdiniz ama sizin işiniz de bu değil tabi, savunuculuk yapmak varken.

Yazdıklarınıza cevap vermeyeceğim, keza tanımadığınız etmediğiniz bir kişi hakkında sen bir halttan anlamıyorsun demeye getiren bir kişiye laf anlatmak gibi bir derdim yok; anlamıyorsa anlamıyordur boşver özgürlüğünü yaşasın derim.

İyi akşamlar.

• quote:

Sıfır ürünlerde işlemci slotları yamuk olmaz diye bilirim

Zamanında MSI anakartlarda da yamuk pin olayları yaşandı.

Her bildiğiniz doğru değil demek ki, birşey daha öğrenmiş oldunuz ne mutlu size.

Körü körüne firma savunuculuğu yapmayın !

Kullanıcı memnuniyetine önem veren bir firma olsa zaten, birebir değişim veya para iadesi yapardı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Dominic_Toretto_ -- 26 Aralık 2013; 19:18:09 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: memoally

bende şu an bilgisayar toplamak üzereyim ve araştırma yapıyorum. aslında gönlüm MSI Z87 GD65 GAMING diyor ama anakarta bu kadar çok para vermek yanlış gibime geliyor. 550TL civarında falan. Asrcok Z87 Extreme 4 gayet güzel görünüyor, 300Tl civarında. tam bi f/p ürünü. Vortez.net diye bi sitede hem Asrock Z87 Extreme4'ün hemde MSI Z87 GD65 GAMING incelemesi var. aralarındaki fark çok küçük gibi geldi bana. en kral oyunlarda en fazla 4fps fark var. bi de Extreme 4'ün 12 fazlı oluşu da OC açısından çok iyi. ama aklımda şu an senin kullandığın kartta var. Fatality Z87 killer da gayet hoş görünüyor. 8 fazlı, ama killer ethernet var. karar veremiyorum... :)))

aralarındaki fark oalrak 12 faz olayı var galiba ama niyeyse killer daha pahalı anlamadım. ben uygun bulduğum için killer tercih ettim ve acayip memnunum. ister killer ister extreme 4 al pişman olmayacağın kesin. Asrock çok iyi bi firma üzmez seni :) O.c pek bilmeyen insanım ama anakart kendi programı işlemcimi test etti ve 4.3 e çıkardı :)

bence ikisinden birini almalısın F/p ürünleri ayrıca kaliteliler :)

• ozzy45 kullanıcısına yanıt
    ya özellik olarak şahane duruyor aslında, ama gönlüm MSI Z87 GD65'ten yana. :) karar veremiyorum. tam olarak ne fark olduğunu bilsem, ona göre fazladan +200 tl vereyim diyecem ama görünürde bi fark yok gibi... dolayısıyla gereksiz yere, yada gereksiz özelliklere +200TL vermek de anlamsız geliyor. ama OC yaparken Asrock beni yarı yolda koymasın da istiyorum, çünkü iyi bir soğutucu ile işlemciyi kırbaçlamak hedefim, karar veremiyorum :))) corsair H100i vamış galiba okuduğuma göre, performansı nasıl? fiyatı biraz pahalı da :))

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi memoally -- 26 Aralık 2013; 20:41:43 >
  • asrock z87 extreme 4 sadece inventusda var,Ve Fatality killerden 80-90 lira daha pahali ? Nasil killer daha pahal oluyor Anlamadım ??? Extreme 4 benim icimede sindi.Killerde super.bu internet olayi nedir aviklarsan killerdeki ???

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Wolftired kullanıcısına yanıt
    çok emin olmamakla birlikte, teknik özellikleri Extreme4 ün daha iyi gibi görünüyor. yurtdışı kaynaklı sitelerde yaptığım karşılaştırmalara göre OC performansı konusunda Extreme4 daha iyi gibi. buna karşılık Fatality Z87 killer ında oyuncular için E2200 killer ethernet i ve mouse, klaveye için çeşitli ekstraları var. yurtdışında fatality killer daha ucuz ama burda fatality killer daha pahalı nedenini bilmiyorum. ben henüz net karar veriş olmasam da (Asrock Z87 Extreme4, Asrock fatality Z87 killer ve MSI Z87 GD65 Gaming üçlüsü arasındayım halen) extreme4'e yakın gibi duruyorum. işlevleri MSI GD65'ten eksik kalmıyor gibi görünüyor benchmark testlerinde ama gönlüm MSI'da. :) fakat o da pahalı...
  • quote:

çok emin olmamakla birlikte, teknik özellikleri Extreme4 ün daha iyi gibi görünüyor. yurtdışı kaynaklı sitelerde yaptığım karşılaştırmalara göre OC performansı konusunda Extreme4 daha iyi gibi. buna karşılık Fatality Z87 killer ında oyuncular için E2200 killer ethernet i ve mouse, klaveye için çeşitli ekstraları var. yurtdışında fatality killer daha ucuz ama burda fatality killer daha pahalı nedenini bilmiyorum. ben henüz net karar veriş olmasam da (Asrock Z87 Extreme4, Asrock fatality Z87 killer ve MSI Z87 GD65 Gaming üçlüsü arasındayım halen) extreme4'e yakın gibi duruyorum. işlevleri MSI GD65'ten eksik kalmıyor gibi görünüyor benchmark testlerinde ama gönlüm MSI'da. :) fakat o da pahalı...

asrock extreme 4 nasil z87 killerden ucuz

Asrock z87 extreme 4 u bende almak istiyorum fakat birtek inventusta var oda 410 TL

Eksende ise asrock z87 killer 300 tle geliyor ???

Benim bilmedigim bir firma ya da sirketmi var extreme 4 u killerden ucuz satan ?

• yani ucuz derken teknobiyotikte Extreme 4, fatality killer dan daha ucuzdu. :) ama şua n ilginçtir, teknobiyotik sitesinde anakart bakınca markalardan asrock silinmiş. dün bi kaç ürünü stok kalmamış, bi kaç ürün ise halen satılıyor görünüyordu. mesela asrock z87 OC formula dün vardı. bugün teknobiyotikte hiçbir asrock ürünü göremiyorum. yukarıda arkadaşın yaşadığı problemden ötürü adamlar asrock satmamaya karar mı verdi ne yaptı anlamadım. :))))
  • Asrock Z87 Extreme 4 ü geçen hafta 300TL ye Teknobiyotikten aldım. Herhangi bir sıkıntısı yok. Firmayıda severim. Anakartın tek kötü yanı ince ve fazla esnek olması. Haricen hiçbir kötü yanı yok. İ7 4770k 4.7GHZ sorunsuz kullanıyorum

@memoally sitelerinde ürünler mevcut. Ama dün yoktu diye ahtırlıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yimust -- 27 Aralık 2013; 10:02:01 >
  • quote:

bütçe el veriyorsa g65 yoksa extreme 4 yada fantezi seviyom derseniz benim gibi killer :)

• EXT4'ün Killer'a göre en belirgin farkları;

EXT4'te faz yapısı daha iyidir ancak Killer'da bulunan faz sayısı da o.c için yeterlidir.

EXT4'te fazladan 2 tane sata ve ön panel usb 3.0 soket var.

EXT4'te ayrıca anakart üzerinde reset ve power butonları ile beraber cmos tuşu da yer alıyor.

Killer modelini de alırsanız üzülmezsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: LEON-X

EXT4'ün Killer'a göre en belirgin farkları;

EXT4'te faz yapısı daha iyidir ancak Killer'da bulunan faz sayısı da o.c için yeterlidir.

EXT4'te fazladan 2 tane sata ve ön panel usb 3.0 soket var.

EXT4'te ayrıca anakart üzerinde reset ve power butonları ile beraber cmos tuşu da yer alıyor.

Killer modelini de alırsanız üzülmezsiniz.

z87 extr 4 u bende almak istiyorum ama butce el vermiyecek gibi.Cunku 410 tl civari fiyati var...

Z87 killer 310tl civarinda...

• Killer anakartın artıları ise ;
    +Killer e2200 ethernet kartı bulunuyor Ayrı alsanız 39.90 dolara satılıyordu. (online oyun oynayanlar için düşük lag vaad ediyor)
    + Özel usb oyuncu portu ( yüksek hassasiyet gerektiren mouselar için veri transferinin daha hızlı olması )
    + İşlemci ve pcix slotlarının pinleri 14 ayar altın kaplama ( daha iyi iletkenlik için)

Z87 killer Z87 extreme 4 ten sonra piyasaya sürülmüştür.
    Ben olsam Z87 killer alırdım.
  • EXT4 modelinde de gold kapasitör kullanılmıştır.

http://www.asrock.com/mb/intel/Z87%20Extreme4/

İki ürün aynı fiyatta olsaydı ya da 10-20 TLpahalı olsaydı EXT4 alınırdı, ama şu durumda 100-110 TL fark varken Killer alınır.
  • LEON-X kullanıcısına yanıt
    Her ikisindede gold kapasitör var.
    Benim söylediğim farklı bir olay. Z87 killer'da cpu pinleri ve pcix pinleri altın kaplama
    » CPU Power - Hi-Density Power Connector
    » VGA Card - 15μ Gold Finger, SLI/CrossFireX™ Power Connector
  • quote:

ya özellik olarak şahane duruyor aslında, ama gönlüm MSI Z87 GD65'ten yana. :) karar veremiyorum. tam olarak ne fark olduğunu bilsem, ona göre fazladan +200 tl vereyim diyecem ama görünürde bi fark yok gibi... dolayısıyla gereksiz yere, yada gereksiz özelliklere +200TL vermek de anlamsız geliyor. ama OC yaparken Asrock beni yarı yolda koymasın da istiyorum, çünkü iyi bir soğutucu ile işlemciyi kırbaçlamak hedefim, karar veremiyorum :))) corsair H100i vamış galiba okuduğuma göre, performansı nasıl? fiyatı biraz pahalı da :))

Corsair çok iyi ya acayip güzel bişi sıvı soğutma işlemcinin canına okuyorum prime95 ile yarım saat çalıştırdım max 58-60 derece oluyor ki yan kapak fanlarını çalıştırmıyorum ve h100i nin fanlarıda 1300 devirde sessiz olsun diye. ben h60 alıcaktım vatana gittim h100i aldımda çıktım :) hazır sıvı soğutmalı sistem çok güzel tavsiye ederim ve kasa içi çok güzel duruyor :)

• quote:

Orijinalden alıntı: ar-ee-uh

Öncelıkle merakınızı gidereyim firma sahibi degilim ...........
    Siz nasıl arkadasınızın avukatlıgını yapıyorsanız bende nedense firma avukatlıgına yoneldım .

Ben daha fazla konuya yorum yapmak istemiyorum.Sizin engin bilginiz ve bilgilendirmeleriniz için teşekkur ederim.
    Layıkınızı buluyorsunuz gibime geliyor hiçbir sisteminizde stabil calısır bir durum yok . İyi bildiginiz birşeyler varsa once kararlık testlerı ,eger makınam teklesın o makınayı calıstırmam , nedemek bir calısacak bir calısmayacak oyle seymı var..Okadar para vereceksın stabiliteden feragat edeceksınız ..

Hocam bakın işinize baskasının yerine birde konuya hakım olmadan burda milleti biz kullanıcılarıda yanıltıyorsunuz.

arkadaşım yazmışta sizde yok niye avkatlık falan yapıyorsunuz demişiniz

o anakartı alıpta pimleri yamuk çıkan kişi benim tanıtayım kendimi

kasa ve ramları (inventustan aldım) = ramlar bilmemekle birlikte kasada sorun yok onu test ettim en önemlisi geri dönüşleri iyi

anakartı =teknobiyotik aldım pimler yamuk kullanan kişi benim boşuna yok öyle falan bişey tekrar yazmayın çıkabiliyormuş

işlemci ve ekran kartınıda pazartesi ya da salı günü alacaktım nedenini sorarsan işlemci emin değildim 4670 alayım 47770 ki ekran kartında da aynı durum 280x niyetliydim sonradan 770 almaya karar verdim tam kafama yatsın öyle alayım dedim onun için bekledim 4-5 gün

sonuç anakart pimler yamuk şimdi dinle sen kötüleme dediğin firmayı

hafta içi çalıştığım için anakarta cumartesi bakabildim hafta sonu olmasından dolayı mesai saati dışı pazartesi mesaj attım aradımda

ilk aramamda teknik servis için 10 dk bekledim açan yok neyse kapattım tekrar aradım
    ikinci aramamda tam 30 dk bekledim 30 geçince yine kapattım
    üçüncü aramamda dedim bu sefer ürün siparişi verecekmiş gibi bağlanayım dedim 2 ya da 3 dk içinde açtılar
    eğer inanmıyorsan tl dökümünü alıp mail atabilirim sana
    direk işte 30 dk beklettiniz falan dedim işte klasik cümleler yuvarlak yuvarlak işte siz şimdi onuşarak bekleyenleri engelliyorsunuz bekliyorum tl ilk sırada siz varsınız diyor 30 bekledim ilk ben olduğum için açan yok aynısını karşıyada söyledim klasik yuvarlak cümleler neyse konuya geldim

durumu anlatıın adamın dediği böyle saçmalık olamaz işlemci ve ekran kartı yok niye anakartı açtınız resmen adam gerizekalısın dedi (karşıya söyledim aynısınız yok öyle bişey demöedim falan) sanane almışım anakartı açmışım bakmışım sanamı soracam iyikide açmışım en azından sorununu gördüm

adam direk siz yapmışınızdır falan dedi laf arasında dedim ben geri zekalımıyım %100 sıfır geleceğini bilsem bile niye yapayım sıfır gelecek bile olsa bana en az 10 güne patlar işte patladı bile anakart yüzünden işlemci ve ekran kartı alamadım hafta içi canım sıkıldı

ben aramadan önceki ilk aklımdaki söyliyeyim zaten anakartı alalı bir haftayı geçmemiş 4 gün olmuş yenisiyle değitirirler ya da para iade ki ben para iade istemiyordum aklımdan geçen onun karşılıgında hardisk sogutucu dvd fan falan alırım aklımdan geçti(elimde varda eski kasada yenilerim diye alacaktım peşin aldım zaten ) tabi firmanında direk değiştirecek hali yok inceler sonra

para iade olsa bile sırf beklememek için onun karşılıgında başka ürün alayım gerelirse üzerini nakit olarak gönderirim

ama en önemli olan firmayla iletişime geçtikten sonra bütün hevesin kaçtı
    adamlarda iletişim sıfır
    peşpara etmez onu gördüm
    zorla tl ulaştığım kişi direk beni suçladı ürünün alalı 4 gün olmuş

işin türkçesi ben teknobiyotikten uzakdurun derim
    almak isteyen arkadaşlarda bir önce tl arasın servisi bağlanabiliyormu canlı canlı görsün

en önemlisi pazartesi anakartı yolladım salı ellerinde oldu (bende ptt çalıştığım için kendi işimi kendim yaptım internettende takip ettim )
    kargonun takip kodunuda istediler mail attım
    4 gün oldu buğün 5 gün geri dönen yok
    yanlış anlaşılmasın geri dönen yoktan kastım direk inceleyip sorun sizde ya da bizde demelerini beklemiyorum
    en azından ürün elimize geçti inceleme yapacagız diye mesaj atsınlar
    iletişim sıfır beş para etmez derken onu kast ettim

kasa ve ram inventustan aldım iletişim yönünden sıkıntı olmadı onlarda aradı bende aradığım zaman ulaşabildim
    birde beyaz eşyam.com sanırım monitör alacaktım sipariş geçtim sonradan fark ettim stoklarda yokmuş parasını ödememiştim (benim hatam dikkat etmedim stok durumuna)
    adamlar bir hafta sonra aradı bende şaşırdım dediler monitör sipariş etmişiniz stoklarda yokru tedarikte edemedik para ödemesi yaptıysanız iadesi için falan diyordu ben direk özür dilerim stoklarda olmadıgını görmedim iptal etmeyide unutmuşum para ödemedim dedim teşşekür ettim kapattık

şimdi anladınmı senin toz kondurmadığın teknobiyotik ile beyazeşyam.com ve inventus arasında farkı geri dönüşler

• Hayırlısı olsun ....
    Muhterem
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.