Şimdi Ara

__*ASPİRE 5105 FAN CLUB*__ (36. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
940
Cevap
2
Favori
62.122
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3435363738
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: gutenberk

freman öncelikle geçmiş olsun nihayet kavuştun makineye hemde daha iyisinebizde mi göndersek servise acaba bizede yaparlarmı öyle bi kıyak

Boşver be gutenberk dostum. Makinanız arıza falan yapmasın dua edin. 1 ay ayrı kalmak epey zor oluyor makinadan. TL 60 oldu diye seviniyor insan ama keşke positroN un dediği gibi arıza yapmasaydı da orijinalitesi değişmeseydi. Dün kahvede bi arkadaş açılan makinadan hayır gelmez dedi sinirim bozuldu zaten. Neyse, umalım da bundan sonra sorunsuz kullanalım derim. Herkese selamlar.

Acer Aspire 5105 Fan Clup

• arkadaslar sistem baslarken alt+f10 a basinca sistemi fabrika ayarlarina dondur dedigimiz vakit vistayi yeniden yuklermi ?
    yani ilk aldigim zaman gibi olurmu ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: mremre

arkadaslar sistem baslarken alt+f10 a basinca sistemi fabrika ayarlarina dondur dedigimiz vakit vistayi yeniden yuklermi ?
    yani ilk aldigim zaman gibi olurmu ?

evet
  • 5105 kullanıcıları nasılsınız?

kimseden ses soluk çıkmıyor artık.

ben bu arada bilgisayara mac os x leopard yüklemeyi denedim, ekran kartı hariç her şey sorunsuz çalışıyor.o zaman çalışanları yazayım bari

xp 32bit
    xp 64 bit
    vista 32 bit
    vista 64 bit
    pardus
    ubuntu x86
    ubuntu x64
    mac os x leopard
    mac os x tiger (denemedim ama muhtemelen çalışır)

ne güzel değil mi? (:
    ati ekran kartı hep bir dezavantaj oldu.driver konusunda ati daha çok çalışmalı.hemen hemen her bilgisayarda kullanılan popüler parçalardan oluşması sayesinde yukarıdaki sistemlerde sorunsuzca çalıştı ve internetten destek bulmak çok kolay.bu da bir avantaj bence.

unutmuşum, mac os inanılmaz hızlı çalışıyor.xp den bile çok daha hızlı.i tunes simgesine basınca tak diye açılıyor.windows da metin belgesini bile daha yavaş açarsınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi positroN -- 7 Mart 2008; 15:10:21 >

• ya beyler benim bu leptopa 2 tane 2gblık ram tamkayı düşünüyorum acaba bizim anakartlar destekliyor mu ??
  • quote:

Orjinalden alıntı: c160

ya beyler benim bu leptopa 2 tane 2gblık ram tamkayı düşünüyorum acaba bizim anakartlar destekliyor mu ??

destekliyor.
    4 gb rami görmesi için 64 bit işletim sistemi yüklemelisin.video ve resim işleme ile uğraşmıyorsan o kadar ram e gerek yok.
  • quote:

Orjinalden alıntı: positroN

quote:

ya beyler benim bu leptopa 2 tane 2gblık ram tamkayı düşünüyorum acaba bizim anakartlar destekliyor mu ??

destekliyor.
    4 gb rami görmesi için 64 bit işletim sistemi yüklemelisin.video ve resim işleme ile uğraşmıyorsan o kadar ram e gerek yok.

bilgilendirmen için teşekkürler..
    performansı arttırmak için 72000rpmlik hdd mi arasam :)
    bilgisayarın hızı bana yetersiz geliyorda...
  • 5112 deki pilin 4800 mah olduğunu fark ettim.tahmin ediyorum ki 8 cell olması lazım.5105 in pili 4000 mah.denemek için pili 5105 e taktım, düşük güç profilinde 2.30 saat dayandı.işlemci voltajını düşürürsem 3 saat dayanıyor.normalde kendi pili ile en fazla 2 saat çalışıyordu.yalnız tam olarak ikisi uyumlu değil çünkü biraz yanık kokusu geldi
    pil bozulunca 8 cell almak mantıklı olacak.

__*ASPİRE 5105 FAN CLUB*__

• beyler bizim bu leptopların hdd sini değiştirmek zor mudur ??
    Western Dijital 320lik hdd aldım da şuan kargoda yarın elime geçicek inş...
    veya bi ihtimal bizim leptopa 2 tane hdd tıkmayı başarabilme şansımız var mı ?
  • Arkadaşlar ben sizin yeni üyenizim.Benim de 5105 Aspire notebook'um var.Sorunum tv ye bağlanamamak,ses bağlantısı oluyor fakat görüntü alınmıyor,daha doğrusu bağlantı yapabilecek bir çıkış pc de yok.Acaba Monitör çıkışından olabilir mi?Bağlanabilen varsa aranız da yardımlarınızı bekliyorum.
  • quote:

beyler bizim bu leptopların hdd sini değiştirmek zor mudur ??
    Western Dijital 320lik hdd aldım da şuan kargoda yarın elime geçicek inş...
    veya bi ihtimal bizim leptopa 2 tane hdd tıkmayı başarabilme şansımız var mı ?

2 adet hdd takamazsın.altta hdd kapağı var.onu açarak değiştirebilmen gerekir.bunun için, manuelde tüm pc nin söküldüğünü gördüm.youtube olsa mutlaka örnek bir video bulurduk.
  • evet dediğin o minik kapağı açınca oluyor... 320lik hdd yi taktım xp kurdum süper oldu
  • quote:

evet dediğin o minik kapağı açınca oluyor... 320lik hdd yi taktım xp kurdum süper oldu

yaa bende xp kurmuştum ama gözle görülür bi performans artışı olmadı benim makinede hatta vista daha iyi diyebilirim yani
  • arkadaşlar merhaba vista için sp1 çıkmış acaba türkçe vista için de yüklenebilir mi bilen varmı?

http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?FamilyID=b0c7136d-5ebb-413b-89c9-cb3d06d12674&DisplayLang=en

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tanko78 -- 21 Mart 2008; 14:09:44 >
  • Vallaha betasını duymuştum hatta birkaç forumda dosya aktarım ve resimlerin açılım hızlarında 2-3 kat hızlanma olduğu söyleniyor.İndirmeyi düşündüm ancak ekranın sağ alt köşösinde sp1 beta ile ilgili yazılar olduğundan indirmedim.
  • mağlesef türkçe vista için değilmiş.
    bakalım bize ne zaman çıkacak
    quote:

Orjinalden alıntı: tanko78

arkadaşlar merhaba vista için sp1 çıkmış acaba türkçe vista için de yüklenebilir mi bilen varmı?

http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?FamilyID=b0c7136d-5ebb-413b-89c9-cb3d06d12674&DisplayLang=en

• quote:

mağlesef türkçe vista için değilmiş.
    bakalım bize ne zaman çıkacak
    quote:

arkadaşlar merhaba vista için sp1 çıkmış acaba türkçe vista için de yüklenebilir mi bilen varmı?

peki bu sp1 türkçe vista için çıktığı zaman kendi kendine otomatik olarak güncelleyip indiryormu yoksa biz mi indirecez

• muhtemelen kendi yükleyecektir buyutu da yaklaşık 440 mb

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tanko78 -- 24 Mart 2008; 11:12:43 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: gutenberk

quote:

evet dediğin o minik kapağı açınca oluyor... 320lik hdd yi taktım xp kurdum süper oldu

yaa bende xp kurmuştum ama gözle görülür bi performans artışı olmadı benim makinede hatta vista daha iyi diyebilirim yani

nasıl yani vista daha mı hızlı çalıştı.
  • arkadaşlar merhaba bende 5105 kullanıcısıyım vistaya format atıp xp yukledim ama vistaya baya alışmısım xpden kurtulmak istiyorum fakat kurulum cdsi oluşturmadım pqservice bölümü hala duruyor nasıl vistaya geri dönebilirim?
  • 
Sayfa: önceki 3435363738
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.