Şimdi Ara

Asp.Net MVC 4 Başlangıç (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
1
Favori
576
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Hocam başlangıç için direk bununla başlamak doğru mu sizce bu arada yorumunuz için teşekkür ederim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evet doğru. Daha sonra biraz daha büyük bir proje düşün. Mesela haber sitesi yap. Zaten yaparken bir şeylere ihtiyacın olacak. Direk ihtiyacını araştıracaksın. Böyle böyle daha çok kendini geliştirirsin.
  • realmzu R kullanıcısına yanıt
    Peki Hocam teşekkür ederim yorumun için
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bright_Future

Hocam öncelikle değerli yorumunuz için teşekkür ederim. Şöyle soylim dediklerinize katılıyorum su anda mvc ustunde yoğunlaşmak çok mantıklı web form artık bi işe yaramıyor. Eğitim seti konusuna gelirsek su anda Açık akademi den MVC dinlemeye başladım su anda başlangıç için iyi mantığı yavas yavaş anlamaya başladım kitap konusunda biraz tereddütlerim var yani bende kodlabin asp kitabı vardı. Pek verim alamadım siz mvc kitabını aldınız mı yada size tavsiye edildimi ona göre bakayım olmazsa onu da alırım

Babam almış ilk MVC 4 çıktığında baya da eskidi bizdeki. KODLAB MVC 4 kitabı, arada bir açıp okuyorum detaylı anlatıyor örneklerle çok iyi diyemem fakat el altında olması iyi. Açık akademi çok iyi başlangıç için iyi bir tercih yapmışsınız.

• quote:

Hocam başlangıç için direk bununla başlamak doğru mu sizce bu arada yorumunuz için teşekkür ederim

şu var

yazılım dilleri artık sürekli güncelleniyor. Eski nesil diller gibi değil. ben ilk defa yazılımı pascal ve c ile yaptım. procdure ve fonksiyonlar vardı. biri void diğeri veri çeviren kod blokları idi. lakin yenilikler yapılmadı syntax tarafında.

lakin gel gelelim C# artık farklı. Sürekli kendisini yeniliyor. Ben en son yazılımı 2011 de üniverite tezi için otomasyon programı yaparken kullanmıştım. o zamanlar C# 2.0 dı. bugün ise 6.0 ... tamam temellerini koruyor ama yenilikler de yok değil

mesela yapıcı metod üretimi. artık class ile beraber yapıcı metod tanımlaması yapabiliyosun. eski tipte de yapabiliyorsun lakin büyük bir firmaya girdin. ekip en yeni standartlara göre çalışıyor. farklı yazılım görünce bu ne diyebilirsin vs.

keza asp.net core ile artık platformlar arası çalışması planlanıyor .net in. yani linux tabanlı serverlarda da çalışacaklar. bu da asp.net i maliyet olarak düşürecek ve daha çok yazılımcı için tercih sebebi olacaktır. Bu yüzden mvc nin önü parlak bence. ne kadar erken öğrenebilirsen öğren.

bu arada dediğim gibi ben biliyorum diye başlama derim. java kesinlikle bilmen gerekli bir dil. Jquery kütüphanesi önemli. EF olsa da TSQL üzerine hakim olman gerekli. DML DDL bunları bilmen lazım SQL tarafında. bu yüzden para harcayacaksan adam gibi para harca ama sağlam bir kurs al. indirimleri bekleyebilirsin. dediğim firmanın büyük indirimleri olmuştu. Ben full paketi 900 TL ye almıştım ( HTML 5, CSS, JAVA, JQUERY, AJAX, SQL, C# 6.0 , MVC 5 ve MVC6 özellikleri).

lakin sadece bunlardan öğrenicem diye bakma. tamam anlatıyor ama farklı kaynaklardan da bakman lazım. ben not tutuyorum ve sürekli yazıyorum ki hem okuyarak hem yazarak aklımda kalması daha kolay oluyor.

• uniquebison U kullanıcısına yanıt
    Hocam Dediğinizde çok haklısınız mvc nin önü açık ve c# kendini sürekli yeniliyor.Bende Mvc de ilerlemeyi planlıyorum. Zaten c#-Asp.net i bitirdim ve şu anda da onlara hakimim artık bana kolay geliyor yani bide üstüne CSS3 bitirdim şimdi Mvc ye başladım. Şöyle söylim Java konusunda tereddütlerim var daha doğrusu java hakkında pek bir bilgim yok eğer zamanınız varsa java hakkında bilgi verirseniz yani öneminden felan bahsedersiniz çok mutlu olurum.Bide veri tabanı olarak SQL veri tabanını kullanıyorum yani veri ekleme sile güncelleme işlemlerini SQL de yapıyorum fakat EF - TSQL - DML - DDL diye bahsettiklerinizi daha önce hiç duymadım tam olarak bunlar ne anlamadım rica etsem kısaca anlatırmısın?
  • quote:

Hocam Dediğinizde çok haklısınız mvc nin önü açık ve c# kendini sürekli yeniliyor.Bende Mvc de ilerlemeyi planlıyorum. Zaten c#-Asp.net i bitirdim ve şu anda da onlara hakimim artık bana kolay geliyor yani bide üstüne CSS3 bitirdim şimdi Mvc ye başladım. Şöyle söylim Java konusunda tereddütlerim var daha doğrusu java hakkında pek bir bilgim yok eğer zamanınız varsa java hakkında bilgi verirseniz yani öneminden felan bahsedersiniz çok mutlu olurum.Bide veri tabanı olarak SQL veri tabanını kullanıyorum yani veri ekleme sile güncelleme işlemlerini SQL de yapıyorum fakat EF - TSQL - DML - DDL diye bahsettiklerinizi daha önce hiç duymadım tam olarak bunlar ne anlamadım rica etsem kısaca anlatırmısın?

bu konuları ben de yeni bitirdim sayılır. MVC için daha ortadayım.

Lakin Bildiğim kadarı ile anlatayı

Entity Framework Object Relational Mapping araçlarından biridir. Amacı ise veritabanı ile programlama arasındaki ilişkiyi kuran teknolojidir. Yani Visual Studio ile kullanılan bir tür arayüz ile database tasarlayabiliyorsun.

DML ise Data Manipulation Language dir. INSERT UPDATE DELETE SELECT gibi keywordlerin işlevini sağlayan teknoloji

DATA DEFINITION LANGUAGE ise SQL veri yapılandırma kısmıdır Tablolar indexlemeler viewler ile alakalıdır. CREATE ALTER DROP STATISTIC gibi komutlarla DB kısmında veriler üzerinde işlem yapmaya yarar ayrıca Triggerlar için aktif ve deaktif etme olayını yapan kısım.

birde Data Control Language var. Bunlarda genelde SQL Adminlerinin işi. SQL server üzerinde tasklar ile alakalı kodlar burada.

bildiğim kadarı ile özet geçtim.

Hocam şimdi anladım ben daha oralara gelmediğim için terimler bana yabancı geldi. Dediklerinizin hepsini asp de yapıyordum zaten ama mvc de daha hiç kullanmadığım için yabancı geldi. İlginiz ve alakaniz için teşekkür ederim.

• Başka tavsiye verecek var mı ?

Düzelteyim,

Entity Framework ORM aracıdır. Adından da anlaşıldığı üzere nesneler ve veritabanı arasında ilişki kurulmasını sağlayan araçtır.

Entity framework ün en büyük sağladığı kolaylık kod first yapısıdır. Code first yaklaşımı kullanıldığında sistem tüm veritabanlarında çalışır hale getirilir. Ufak bir değiliklik ile tüm veritabanını tekrar oluşturmak yerine tablolar o veritabanına çıkartılabilir. Veritabanına müdahale kod tarafında yapılır böylece veritabanı ile ilgili işler azalır.

Db first yaklaşımı ise veritabanının bir modelini visual studio ya oluşturur ve tanblolar objekerimiz kolonları da propertylerimiz olur.

Entity framework ile bir diğer konu da linq tir. Linq(language integrated queries) ile hard SQl sorgusu yerine programlama diline yakın sorgular yazılır.

MVC ile EF aynı anda kıllanıldığında işler çok kolaylaşıyor, çoğu angarya iş ortadan kalkıyor. Model binding konusuna bakarsanız görebilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ElwinVanDyke -- 30 Ekim 2016; 18:20:21 >

• Anladım hocam o dediklerinizi duymuştum. Bu Mvc nin gerçekten çok büyük avantajları var bunu öğrenmek için herşeyi yapmam lazım ve bu alanda uzmanlaşmam lazım

• O zaman kolay gelsin diyeyim şimdiden.

• Selamlar, mesajlarını gerçekten bilgilendirici olmuş ben de şu anda mvc ogrenmeye çalışıyorum. AÇIK akademide 2 video kaldı ama orası yetersiz gibi duruyor. cod fırsat yapısını anlatmıştır ama diğer sorgular yok (son 2 videoda var mı bilmiyorum). Acikcasi bir çok eyi anlatan bir blog olsa güzel olurdu. Youtube'a bazı videolar neyi neden yaptığını anlatıyor bu yüzden e olayın nenoludugnj anlayamayabiliyoruz

• Acikakadmeinin yetersizliğinden astım sadece girişi yaoiuor olmasi

• Hocam bende zaten yukarda belirttim Açık akademi başlangıç için çok iyi kaynak. Adamlar neyin ne olduğunu detaylı şekilde anlatıyor. Ve mantığı kavratıyorlar ama ilerlemek için dediğiniz gibi hiç yeterli değil onun için daha sağlam kaynaklar lazım. İnternette başka değişik değişik fiyatlara eğitim setleri var ama hangisi ne kadar iyi onu bilmiyorum. Bakıcam eğer olmazsa alıcam bi tanesini denicem. Önemli olan benim onu öğrenmem. Şimdiden söylim benim tavsiyem kariyer eğitim sitesindekini almayın anlatan hoca gerçekten iyi değil yani iyi anlatmıyor.

Açık akademideki videoları 3-4 güne bitiririm ondan sonra bu konuda bir arkadaş youtube linki atmıştı mvc ile ilgili ona bakıcam ama bir eğitim seti mutlaka almak lazım. İngilizcemiz olsa birçok kaynak varda işte :)
  • Keske egitim setinjn demosuna baksaydiniz, Udemy ve coddemy adinda siteler var ikisinden birinde Ucretli ücretsiz videolar oluyor oraya da bakın isterseniz. Siz ne mezunusunuz? Ben devlet destekli bir kursa gidiyorum şu anda. birkaç haftaya mvc görmeye başlayacağız ama ben önden temel atmak istiyorum çabam o yüzden

• Öncelikle dediginiz sitelere bakicam teşekkürler ederim . Ben meslek lisesi mezunuyum ama tabiki lisede bize mvc ogretmediler :) şimdi üniversite de web tasarım okuyorum .

Benim bir iki sorum olucak size Öncelikle ne tür bir kursa gidiyorsunuz olmazsa mvc için bende kursa gidebilirim o yuzden soruyorum bide o kurs hakkında biraz bilgi verir misin ?

• Ya bilgisayarla ilgili myo mezunu olman lazım ya da sayısal 4 senelik bir universite bitirmiş olman lazim. Kurs boyunca aylık 400 lira civarı yol yemek parası da veriliyor. Kurs içersinde c# tEmel eğitimi var console üzerinde. o kısmı bitirdik şimdi form'a geçtik bir iki haftaya da mvc ye geçicez. kurs sonu da Microsoft sertifika sınavı var bir de Meb sinavi olavak. Kariyer.net'e smart pro yaz çıkıyor benm gittiğim kurs. Sadece smart pro değil bilge adam , wissen gibj yerler de bu tür eğitimler veriyor. BU eğitimler iskur ve birkaç bakanlik deşekli. Kurs sonunda da bazı şirketler yönlendirilmesi yapılacağı söyleniyor ama orasını daha bilemiyorum

• Hocam zaten şu anda myo okuyorum ve inşallah dgs ile 4 yiliga tamamlamayı planlıyorum. Bahsettiğiniz kurs güzele benziyor bana mvc öğretip Microsoft sertifikası vericeklerse o söylediğiniz ücret hiçbirşey bence. O kurslara bakıyorum şimdi

• Ben hic para ödemiyorum. İskur bana 400 ödüyor aylik. Ben de dgs ye hazirlanicaktim da vazgeçtim bu yolu sectim

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.