Şimdi Ara

Askerlikde boy-kilo sonucu hastaneye sevk sonrası nasıl işler?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
991
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba;

    Askerlik şubesi boyum 191 kilom 60 olması dolayısıyla hastanenin dahiliye birimine sevk etti.

    Pazartesi günü dahiliyeye gideceğim. Buradaki işlem nedir? Boy - kilo ölçümüm tekrar yapılacak mı? Yoksa başka testlerden (kan, ekg vb.) mi geçeceğim?

    Yardımcı olursanız sevinirim.

    İyi günler.



  • Arkadaşlar kendi adıma büyük gün geldi ve heyet işi büyük oranda çözüldü. Yardımcı olması anlamında sizlere, neler yaptığımı, nerelere gittiğimi anlatacağım. Denizli Devlet Hastanesi'nde ben bu işi bu şekilde yürüttüm. Başka yerde farklı bir prosedür var mıdır bilmiyorum.

    Öncelikle devlet hastanesine sabah erkenden gidip ilk kayıttan sıra alıyoruz ardından saat 8.00'de memurların mesaisi başlamasıyla beraber evrak kayıt bürosundan, askerlik şubesinin verdiği kağıdı verip bir bandrol yapıştırmalarını sağlıyoruz.

    Bu arada muhtemelen sıranız yaklaşacaktır. Gidin ve ilk kayıtta durumu belirtin sizi muhtemelen heyet ofisine gönderecekler.

    Asıl olay tam olarak burada başlıyor. Saatlerce bir oraya bir buraya koşuşturmaya hazır olun.

    Neyse konumuza dönelim;

    Heyet'e bu konuda bilgi verdikten sonra öncelikle sizin fotoğrafınızı çekecekler. Ardından elinize bir kağıt tutuşturacaklar. O kağıtla bütün "Heyet" ibareli poliklinikleri tek tek gezeceksiniz.

    Bana verdikleri kağıtta;

    -Dahiliye
    -Nörololi
    -Ortopedi
    -KBB
    -Göz
    -Genel Cerrahi
    -Psikiyatri
    -Labaratuvar

    vardı.

    Öncelikle diyetisyene gidip, boy - kilo ölçümü yapın ve dahiliyeye onlar hazır şekilde gidin.
    Eğer dahiliye sizden idrar, kan tahlili gibi bir şey istemezse -ki benden istemedi- labaratuvar'ı es geçebilirsiniz.

    KBB ve Göz özellikle bol miktarda sıraya sahip çünkü diğerleri size herhangi bir test uygulamazken, bunlar uyguluyorlar. Bu ikisini önünde epey bekleyeceğinizi bilmenizi isterim. Bu yüzden birine sabah ilk iş, diğerine de öğle arasından hemen sonra (öğle arasından önce kapının önünde beklemek şartıyla) girerseniz sizin için çok daha sağlıklı olur.

    Sonrasında KBB; Duyma testine, Göz; Görme Alanı İncelemesi testine randevu veriyorlar.

    Duyma testinde sizi sessiz bir odaya alıp kulağınıza bir headphone, elinize de bir tuş veriyorlar ve sizden duyduğunuz en tiz seste bile o tuşa basmanızı istiyorlar. Ardından buradan aldığınız belgeyi daha önce gittiğiniz KBB doktorunuza götürüp, heyet raporunda kendisinin alanına kaşe ve imza attırmanız gerekiyor.

    Görme testinin randevu tarihimin 27 Eylül olması dolayısıyla, o konuda ve heyette yaşananlar konusunda bir bilgi veremeyeceğim. 27 Eylül akşamı bu konunun devamını sizlerle paylaşmayı düşünüyorum.




  • mculha M kullanıcısına yanıt
    Heyet günü 3 Ekim tarihine alındığı için ancak bugün yazabildim. O yüzden özür dilerim.

    Gelelim konumuza;

    Öncelikle görme alanı testinde size yapılan test şu şekilde işliyor;

    Aynı göz doktorunda girdiğimiz makineye benzer bir makine var karşımızda çenemizi ve alnımızı dayıyoruz bu arada iki gözünüz içinde ayrı ayrı işlem yapılıyor dolayısıyla bir gözünüzün kapalı durması adına korsanların kullandığı o bandı takıyorlar, önümüzde büyük beyaz bir alan var, elinize de bir tuş veriliyor. Sizden o beyaz alanın tam ortasında bulunan ışıktan gözünüzü ayırmamanızı istiyorlar ve gözünüzü ayırmadan o noktanın çevresinde bir ışık gördükçe tuşa basmanız isteniyor.

    İşlem bitince size sonuç belgesi veriliyor. O sonuç belgesiyle beraber elinizdeki diğer kağıtları heyete teslim ediyorsunuz ve heyet size bir tarih ve saat veriyor.

    Heyette pek suratınıza bakmıyorlar açıkçası, sırayla doktorlara elinizdeki kağıtla beraber kimliğinizi uzatıyorsunuz ve gerekli imzalar ve yazılar yazılıyor.

    Ardından sonuç belgenizi almanız için size bir saat veriliyor.

    -İŞLEM BU KADAR-




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.