Şimdi Ara

Askerlik Tecil Hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.132
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar benim kardeşim 3 yıldır üniye hazırlanıyor bu sene başından itibarende yoklama yaptırmadı zamanı gelmesine rağmen dün sınavlara filan girdi dedim artık oğlum git kalk yaptır şu yoklamanı tecil istiyosan tecil ettir okul için filan dedim. Tamam tecil ettirmeye gidelim dedi. Geç tecil için ceza ödeyeceğimizi zannediyodum (yoklama kaçağı diye) ben tedarikli gittik yani birde okuduğum kadarıyla fotoğraf filan yok sağlık kontrolü filan diyolardı internette hiçbiri olmadı.

Hemen 30 dk içinde konuşuldu edildi evraklar imzalandı diploma istendi sadece 31.12.2017 tarihine kadar tecil ettirdi yani ertelendi diye kağıt verildi ama hala bi korku var ulan niye almadılar bu yoklama kaçağı parasını para dağıttığımızdan değil başımıza daha değişik işler gelmesin yani ondan soruyorum.

Burdan'da şube komutanına da selamlar haa huuu hüüü diye git gel diye cevaplar biraz insan güler yüzlü davranır sanki askerdeyiz ha!

• Arkadaşlarda birde kafama takıldı şimdi bu erteleme tarihi bitti diyelim herhangi bir okul okumasada yada bir engel olmasada bir birey yoklamasını yaptırıp yine kafasına göre(keyfi) tecil ettirebiliyor mu? Çok değişmiş ya benim zamanımda böyle değildi.
  • DreamheathLobby kullanıcısına yanıt
    Elindeki kağıtta 31.12.2017 diyorsa hiçbir sorun olmaz tecillisin.Tecil bittiğin an askerliğe başvursun.
  • Merhaba arkadaşlar. Benim durumumda kardeşinize benziyor fakat biraz daha farklı. Liseden 4 yıl önce mezun oldum ve bazı nedenlerden dolayı çalışmam gerekti etkin olarak üniversiteye hazırlanamadım. İmkanım daha elverdiği için bu yıl üniversite sınavına girdim bende ve ortalama bir sıralama bekliyorum(istediğim gibi değil). Herneyse o dönem bende askerliğimi tecil ettim ve süresi 31/12/2015 tarihine kadar geçerli. Ben bu sene üni. ye yerleşmezsem seneye daha iyi bir çalışmayla sınava girmek istesem sınav dönemi 2016 Mart-haziran dönemine geliyor ve yerletirme dönemide Ağustosa geliyor.
    Sormak istediğim ben bu süreyi bi şekilde seneye yerleştirme sonrasına erteleyemezmiyim çok merak ediyorum. Yada Ygs ye Ocak ayında başvurursam bu süre ertelenebilirmi? Yoksa bu yıl istemediğim bi bölüme gitmek zorunda kalacağım yada asker ocağı yolu bize görünecek.

Biraz uzun oldu kusura bakmayın bu süre içinde yaşadıklarımı yazsam çok daha uzun olurdu sizi sıkmak istemem.
    Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler...

• quote:

Orijinalden alıntı: Perturbator

Merhaba arkadaşlar. Benim durumumda kardeşinize benziyor fakat biraz daha farklı. Liseden 4 yıl önce mezun oldum ve bazı nedenlerden dolayı çalışmam gerekti etkin olarak üniversiteye hazırlanamadım. İmkanım daha elverdiği için bu yıl üniversite sınavına girdim bende ve ortalama bir sıralama bekliyorum(istediğim gibi değil). Herneyse o dönem bende askerliğimi tecil ettim ve süresi 31/12/2015 tarihine kadar geçerli. Ben bu sene üni. ye yerleşmezsem seneye daha iyi bir çalışmayla sınava girmek istesem sınav dönemi 2016 Mart-haziran dönemine geliyor ve yerletirme dönemide Ağustosa geliyor.
    Sormak istediğim ben bu süreyi bi şekilde seneye yerleştirme sonrasına erteleyemezmiyim çok merak ediyorum. Yada Ygs ye Ocak ayında başvurursam bu süre ertelenebilirmi? Yoksa bu yıl istemediğim bi bölüme gitmek zorunda kalacağım yada asker ocağı yolu bize görünecek.

Biraz uzun oldu kusura bakmayın bu süre içinde yaşadıklarımı yazsam çok daha uzun olurdu sizi sıkmak istemem.
    Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler...

Dostum valla ben çok iyi bilmem yeni dönem askerlikleri daha iyi cevap verecek arkadaş çıkar illaki beklemede kalda benden şöyle bir cevap alırsın. Hiiiiç canını sıkma eskisi gibi ilerlemiyomuş o işler o gördüm ben 6-7 sene önce askerliği tecil ettireyim diyodum bin dereden su getirtiyolardı bide öyle 2-3 yıllık tecil etmiyolardı 6 ay 6 ay sonra tabiri caiizse (dite dite) askere alıyolardı yani seni. Ama şimdiki izlenimlerime göre şöyle eğer sınav giriş belgeni götürürsen paso tecil ediyolar 29 yaş sınırına kadar galiba öyle bir şey tamda bilmiyorum ama sınav giriş belgenle mezun olduğun okulun diplomasını götürmen şart. :)

Fazla canını sıkma okumak daha önemli yazsınlar kaçak yazsınlar arasınlar seni ne olacak tahsilini adam akıllı gör sen.

• DreamheathLobby kullanıcısına yanıt
    Yapıcı cevabınız için çok teşekkür ederim. Seneye Ygs kayıtları muhtemelen Ocak ayında başlayacak, tecilim ise bu aralıkta sona erecek. O bir aylık sürede umarım başıma birşey açmazlar. Yada tecil bitiminden 1 ay sonra belgelerle birlikte askerlik şubesine gidersem sürem doldu diye kolumdan tutup doğru askeriyeye göndermesinler beni?. Şu günlerde askerlik şubesine gidip bilgi almayı düşünüyorum. Moral bozukluğundan stresten sağlıklı düşünememeye başladım tadım tuzum kalmadı son günlerde. Bizde bu ülkenin evladıyız istikbalini herşeyin üstünde tutarız kaçmıyoruz askerden ama hayat şartlarını belli bir standarda ulaştıramadan gitmek istemiyorum. Herkes aynı şartlarda gelmiyor dünyaya.

İnşallah dediğiniz gibi olur tekrar teşekkür ediyorum...
  • Perturbator kullanıcısına yanıt
    Erteleme şansın yok.ocak ta asker muayeni olman gerekli yoksa para cezassı yersin..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Askerlik tecili hakkında
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • mltfeyzo M kullanıcısına yanıt
    Hocam gerçekten bir yolu yokmudur yani Ocakta sınava giriş belgemi götürsemde erteleme söz konusu olamazmı? Gitmezsem nekadar para cezası yerim asker kaçağımı sayılacağım ben şimdi?
    Bu sene istemediğim bir bölüme girmek zorunda kalcağım ozaman.
    Erteleme olmaz
    internete yaz. görürüsün.
  • Merhabalar!Askerliğinizi 38 yaşana kadar erteleme (Tecil) işlemleri için yardımcı olabiliriz.mitotoi group.Bilgi için mitotoi@gmail.com Saygılarımla
  • 2 hafta önce gittim şubeye araya sınav sonucudur, tercihtir girince yazamadım buraya.
    Tecilim Aralık 2015 te doluyor seneye tekrar sınava girmek istiyorum ,yerleştirmeler temmuz 2016 da dedim.
    Düşündüler ilk önce birbirlerine sordular, astsubay geldi ona sordular kütüğüme baktılar sonra ocak ayında gel muayeneni ol kütüğüne göre celp dönemin ağustos 2016 'ymış, yerleştiğine dair belgeyi getir erteleyeceğiz dediler. Ozaman da kayıt olmuş olurum üniversiteye. Yada biyere girecem bu yıl.
    Yinede bir açıköğretim önlisans programına kayıt olsammı bilemedim araştırmadayım.
    hocam merhaba, rica etsem bana bir özelden yazar mısınız, sanırım profil ayarlarınız gizli olduğu için ulaşamadım.
  • Askerliğimi lise bittikden sonra 3 yıl tecil ettim tecilim 31.12.2015 de bitmekde şuan çalışyorum üni felan okumuyorum yani ben bu sene ygs girip üni gitmeye düşünüyorum.fakat sınav martta ve okula kayıt tarihide temmuz-ağustos 2016 buluyor acaba sınav giriş belgemle askerliğe gitsem tecil edebilirmiyim bilginiz varmı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: MrtDUKENMEZ

Askerliğimi lise bittikden sonra 3 yıl tecil ettim tecilim 31.12.2015 de bitmekde şuan çalışyorum üni felan okumuyorum yani ben bu sene ygs girip üni gitmeye düşünüyorum.fakat sınav martta ve okula kayıt tarihide temmuz-ağustos 2016 buluyor acaba sınav giriş belgemle askerliğe gitsem tecil edebilirmiyim bilginiz varmı?

Sınav giriş belgen ile gidersen tecil ettirebilirsin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar 1993 doğumluyum. Şimdi benim tecilim 31.12.2015'te bitiyor. Ben üniversite öğrencisiyim. Acaba 2016 ile birlikte tecilim bittikten sonra askere çağırırlar mı yoksa okuduğum için tecil olmadan da ertelenir mi? Bir de kaç defa tecil yaptırabiliyoruz? Ben 30 yaşına kadar gitmek istemiyorum. Nasıl yapacağım?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lithium

Arkadaşlar 1993 doğumluyum. Şimdi benim tecilim 31.12.2015'te bitiyor. Ben üniversite öğrencisiyim. Acaba 2016 ile birlikte tecilim bittikten sonra askere çağırırlar mı yoksa okuduğum için tecil olmadan da ertelenir mi? Bir de kaç defa tecil yaptırabiliyoruz? Ben 30 yaşına kadar gitmek istemiyorum. Nasıl yapacağım?

Üni okuduğuna dair belgeyi şubeye göndermeyebilir. Her ihtimale karşı sen git tecil ettir öğrenci belgenle. 4 Yıl üniversite okuyorsan 29 yaşına kadar mezun olsan dahi üniden. 29 yaş sınırı var 29 yaşını doldurunca mecbur alıyolar. 29 yaşına kadar sıkıntı yok.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.