Şimdi Ara

Askerlik kilo sınırı (352. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (2 Mobil) - 3 Masaüstü2 Mobil
5 sn
7.689
Cevap
132
Favori
1.076.386
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
30 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 350351352353354
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Hocam kilo vermeyi düşünmüyorsanız hemen başvuru yapın edevletten. zaten aralıkta başlarsa işlemler 2025 ocak gibi biter anca. 3 yıldan önce muafiyet biraz zor.

• skyline94 kullanıcısına yanıt

Hocam peki aşama nasıl olacak? Önce rapor alıp sonra yoklama başvurusu mu yapacağım?

e devletten yoklama ekranına geldim şu soru çıktı, ben henüz rapor almadım.

Askerlik kilo sınırı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hastane'de tartılma tam nasıl oluyor? Üstümüzdeki çorap dahil herşeyi çıkarıp mı tartıya çıkıyoruz yoksa tişört ve çoraplar ile mi? Daha önce deneyimlemiş arkadaşlar bilgilendirirse çok sevinirim. Çorapsız basamama gibi bir fobim varda.

• ARRIVAL kullanıcısına yanıt

Engelli olacağınız bir hastalığınız varsa isterseniz önce sağlık kuruluna randevu alın. raporu aldıktan sonra askerliğe başvurun . belki ilk yoklamada muaf verirler onun için. ayrıca sorun değilse rahatsızlığınız nedir ?

• Satürnlü06 S kullanıcısına yanıt

Bana ayakkabı ve mont çıkardılar. en sonuncuda sadece mont çıkarttılar sanırım.

• quote:

Orijinalden alıntı: Satürnlü06

Hastane'de tartılma tam nasıl oluyor? Üstümüzdeki çorap dahil herşeyi çıkarıp mı tartıya çıkıyoruz yoksa tişört ve çoraplar ile mi? Daha önce deneyimlemiş arkadaşlar bilgilendirirse çok sevinirim. Çorapsız basamama gibi bir fobim varda.

Bende mont ve ayakkabı çıkardılar bu kadar o da 1 kg etki etti 144 kg çıkmıştım sağlık ocağında hastanede ise 143 kg çıkmıştım

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Hocam engel durumum yok sadece kilo durumu var.

Ben önce kilo muayenesine gidip öyle mi tecil bozayım? Bu konuda hiç bilgim yok aşamalarını bilmiyorum ne yapacağım?

• ARRIVAL kullanıcısına yanıt

kilodan başka sorun yoksa direk edevletten işlemleri başlatın. sağlık kurulu raporum yok diceksin. sonra direk aile hekimine gitmen lazım sanırım. oradan kilonu ölçecek doktor sonrada hastaneye sevk edicek.

• @skyline94 @Can851 Sadece tartiliyor muyuz? Başka bir muayene oluyor mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Satürnlü06 -- 18 Aralık 2023; 23:39:58 >
  • quote:

@skyline94 @Can851 Sadece tartiliyor muyuz? Başka bir muayene oluyor mu?
    Bende göz ve dahiliyeye yönlendirdi dahiliye de sadece boy kilo başka bir şey yapılmadı

• Can851 kullanıcısına yanıt
    Aile hekimi otomatik mi gönderdi yoksa siz randevu aldınız hocam hastaneden?

• quote:

Aile hekimi otomatik mi gönderdi yoksa siz randevu aldınız hocam hastaneden?
    Önce edevletten askerlik işlemlerini başlattım sonra aile hekimine orada boy kilo ve tansiyon ölçümü (bende çok yüksek çıktığı için bir ölçüm daha yapıldı) aile hekimi de hastaneye sevk hastaneden randevu almanıza gerek yok çünkü heyete gireceksiniz bende heyet göz heyet dahiliye diye ayrı bölümler vardı

• Can851 kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler.

• Daha önce soruldu mu göremedim. Bu sene aralık ayında erteleme alırsak haziran da tekrar kurula çıkıp erteleme alma ve 2025 ocakta tekrar çıkma ile muafiyet almamız mümkün mü ortalama 1 sene 2 ay gibi bi süreçte. yoksa tam 1 yıl geçmesi mi gerekiyor ? Reddit de böyle yapılabileceğini görmüştüm fakat emin olamadım.

Ayrıca yeni bir arkadasım 182 boy 120 kilo ile direk muafiyet aldı 179 boy 117 kilo ile muafiyet alabilmem gerekiyor ama cok daha üst kiloların ertelendiğini okudum. çoğu kaynakta boyun son 2 hanesine 30 kilo eklenmesi ile sınırın belirlendiğini okudum erteleme işlemi için. Fakat doğrudan muafiyet için nasıl bir formül var bilen yazabilirse sevinirim.

• dişipiylekuyuyainenadam kullanıcısına yanıt
    Erteleme verilirse tam 1 yıl sonra tekrar yoklama başvurusu yapıyorsunuz. Muafiyet kısmı tamamen doktora ve heyete bağlı keyfi olarak karar veriyolar yönetmelik felan pek umurlarında değil. 152 kilo ile 2 kere erteleme aldım düşünüm yani.

• Beyler yardımcı olandan allah razı olsun;

Geçen yıl erteleme almıştım, dün tecil bitti 10 günlük yoklama süreci başladı. Edevletten yoklama başvurusunda bulunduğumda 'durumunuz sebebiyle edevletten yoklama yapılmıyor, şubeye başvurun' hatası alıyorum.

2.muayeneyi nasıl yapacağım?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ken B. kullanıcısına yanıt

knk 2. işlem şubeden başlatılıyor diye biliyorum.

Sağolun,

şubede ölçüm yapıyorlar mı? Yoksa doğrudan hastaneye mi tekrar gönderiyorlar?

• quote:

Orijinalden alıntı: Ken B.

Sağolun,

şubede ölçüm yapıyorlar mı? Yoksa doğrudan hastaneye mi tekrar gönderiyorlar?

Aile hekimi ve hastanede ölçüm var.

• FoxyDogy kullanıcısına yanıt
    Bende bunu merak ediyorum biri cevaplayabilir mi ?

• 
Sayfa: önceki 350351352353354
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.