Şimdi Ara

Askeri okulda okuyan varmı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
72
Cevap
0
Favori
2.404
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

• benim kuzen katılmıştı mülakata, bi metin verip okumanı istiyolarmış.
    düzgün okuman gerekiyor, başka şeylerde vardı ama hatırladığım bu.
    asb için
  • son zamanlar kürtlerle ilgili sorular popüler

aksanın iyi olmalı kekemelik olmamalı ...
  • ASkeri okulda okumuyorum ama biliyorum.Soruların cevabı çok kolay ama yanılma payı da çok yüksek.

Mesela sana arkanaki duvarın rengini sorar,dönüp bakabilirsin der.Dönüp bakarsan elenirsin.Çünkü doğal olarak 4 duvarın rengi de aynıdır.

pratikliğini ve zekayı kullanma gücünü ölçecek sorularla karşılarşırsın.Ben az sonra arkadaşla konuşucam askeri okulda ona sorarım yarın yazarım
  • quote:

Orjinalden alıntı: serdarorcun93

Mülakatta ne soruyolar?

En kutsal mesleklerden biri bana göre başarılar dilerim
    Eda_fb bende merakla bekliyorum yazacaklarını duvar örneği ilginçti.
  • quote:

Orjinalden alıntı: gözleme

quote:

Mülakatta ne soruyolar?

En kutsal mesleklerden biri bana göre başarılar dilerim
    Eda_fb bende merakla bekliyorum yazacaklarını duvar örneği ilginçti.

Tamam yarın bana pm atarsan konuya yazarım şimdi telde konuşuyorum sorucam

Tabii ki en kutsal mesleklerden biri,KEşke beni de alsalar da Er olarak epheye gitsem.
  • bu vatana sadece er olup cepheye g,tmekle h,zmet edilmiyor
    elbette en kutsal meslek
    ama yaşayıpta
    memlekete hizmet etmekte gerek
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Mülakatta ne soruyolar?

Eline bir kağıt veriyorlar.Orda kendini tanıt diyorlar.Daha sonrada neden asker olmak istediğine dair bir yazı yazmanı istiyorlar.Daha sonrasında kağıdı görevli kişiye veriyorsun...Tek tek herkesi mülakat yapılan odaya çağırıyorlar.Duvar rengi gibi efsanevi soruları sormuyorlar.Sana mülakatta sorulacak sorular genelde kağıda yazdıkların üzerine...Mülakat odası nasıl bir yer dersen içinde 4-5 kişinin bulunduğu, birde oturman için sandalyenin yer aldığı normal bir oda.

Başka sorun varsa cevaplayabilirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ata -- 28 Nisan 2007; 5:26:19 >
  • çok sıkı mülakat yapmaları gerekiyor,
    çünkü artık insanlar tıpı kazansalar bile tıp değil harp akademisini seciyorlar,
    lisedede biraz bu şekilde oluyor, harp akademisine girmek için en iyi yol askeri lisedir,oss ile girmek için bi makine muhendisliğini kazanacak kadar puan almanız lazım
    ha bu arada ;
    eğer içinde asker ruhu varsa , zaten mulakat sorun olmaz
  • quote:

Orjinalden alıntı: qtq

quote:

Mülakatta ne soruyolar?

Eline bir kağıt veriyorlar.Orda kendini tanıt diyorlar.Daha sonrada neden asker olmak istediğine dair bir yazı yazmanı istiyorlar.Daha sonrasında kağıdı görevli kişiye veriyorsun...Tek tek herkesi mülakat yapılan odaya çağırıyorlar.Duvar rengi gibi efsanevi soruları sormuyorlar.Sana mülakatta sorulacak sorular genelde kağıda yazdıkların üzerine...Mülakat odası nasıl bir yer dersen içinde 4-5 kişinin bulunduğu, birde oturman için sandalyenin yer aldığı normal bir oda.

Başka sorun varsa cevaplayabilirim

Duvar rengi işi efsanevi bir soru değil Böyle sorular da soruyolar,askerlikte alan seçim mülakatlarında çıkıyor genelde.MEsela benim abim bando mızıkaya girmişti,müziğe ve müzik kulaınla ilgili dğeişik sorular sordular.

• Arkandaki duvarın rengi nedir?
    Bir tarafta peygamber öbür tarafta Atatürk var, hangisini kurtarırsın?
    Camdan bir uçak girse naparsın?
    Senden bir Albay bir yüzbaşını zehirlemeni istese naparsın?

gibi efsane soruların asla sorulmadığı bir kurumdur ordu!
    Çünkü böyle basit işlerle uğraşmaz, gerek duymaz. Senden kendini tanıtmanı isterler. Konuşmana ve kendine güvenine bakarlar. Hayata dair güncel sorular sorarlar. Eğer tarikatçı bir aileden gelmiyorsan, LAiK bir vatanseversen ve sağlık testlerinde herşey yolunda giderse sende gurur kaynağımız olabilirsin. Umarım senin için herşey yolunda gider.
  • Ben kendim girdim sınava önce kendini tanıttırıyorlar zaten her bilgi ellerinde var ama telafuzuna bakıyorlar sonra hobilerini ve fobilerini sordular ve de pkk hakkındaki cözüm yollarını sordular

Edit:Yani sen olsan ne yapardın gibisinden

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi In Flames -- 28 Nisan 2007; 10:46:04 >
  • bu arada ekleme yapsam iyi olacak sanırım.
    Mulakatlara girip kazanmış ve herşeyi geçmiş, kendi iradesiyle son anda asker olamayacağını anlamış biri olarak yazdım yukarıdaki yorumu.
  • mantığın bittiği yerde askerlik başlarmış demişlerdi bana! askerliğimi yedek subay olarak yaptım ve yapabileceğim en iyi işin askerlik olmadığını daha iyi anladım!
  • Hava harp okulu mülakatlarına girmiştim. Valla bir sürü testten geçtik. 4 gün boyunca anamız ağladı. Mülakat 3 aşamadan oluşuo.

Tek giriyosun
    Grup halnde giriyosun: Bir konu verip tartışın diyolar
    Bir de son olarak generallerin karşısına çıkyıosun.

Sonra psikomotir testi, sağlık testi vs vs.Bunların hepsinden geçtikten sonra

Yalovaya uçuş kampına gidiosun sonrada pilotsun. Ben tabi uçuş kampından terk olduğum için pilot değilim

Mülakatta ilginçtir. Adam paso elime bakıyordu. Ben istifi hiç bozmadım adam gibi cevap verdim. Öle saçma sapan zeka soruları da sormadılar.

Grup halinde girdiğimiz mülakatta genetik çalışmaları sordular.

Generallerin olduğu mülakatta ise bana niye hava harp okuluna girmek istiosun die sordular.

• Peki bir askeri liseye girmek kaç net ister ben bu sene girdimde
  • quote:

Peki bir askeri liseye girmek kaç net ister ben bu sene girdimde

KAra 65 net AL tabi sınav salak salak hatalı sorular var ben geçen sene AL'de 63 net yapmama rağmen OKS'de 77 net yaptım...

AL sınavının soruları değişik oluyor sırf kafa karıştırmak için ...
  • kardeşim atatürk ilke ve inkılaplarını iyi bil bu benim 4. yılım :D:D:D sorunun olursa pm at mail at bişe yap işte
  • quote:

Orjinalden alıntı: Loop

Hava harp okulu mülakatlarına girmiştim. Valla bir sürü testten geçtik. 4 gün boyunca anamız ağladı. Mülakat 3 aşamadan oluşuo.

Tek giriyosun
    Grup halnde giriyosun: Bir konu verip tartışın diyolar
    Bir de son olarak generallerin karşısına çıkyıosun.

Sonra psikomotir testi, sağlık testi vs vs.Bunların hepsinden geçtikten sonra

Yalovaya uçuş kampına gidiosun sonrada pilotsun. Ben tabi uçuş kampından terk olduğum için pilot değilim

Mülakatta ilginçtir. Adam paso elime bakıyordu. Ben istifi hiç bozmadım adam gibi cevap verdim. Öle saçma sapan zeka soruları da sormadılar.

Grup halinde girdiğimiz mülakatta genetik çalışmaları sordular.

Generallerin olduğu mülakatta ise bana niye hava harp okuluna girmek istiosun die sordular.

Bugün Hava harp Okulu 4. sınıf arkadaşımşla konuştum,şunları söyledi.

Diksiyona çok önem veriyorlarmış,300 tane kart varmış,her birinin arkasında bir soru varmış.Birini çekip cevaplıyormuşsunuz.GEnellikle genel kültür sorusuymuş bunlar,ve arkadşşıma da coğrafya ile ilgili bir soru gelmiş.

MÜlakat sınavını yapan komutanlar çok sinirli veya çok yumuşak olabiliyoılarmış sizi test etmek için.Bunun için sabıtrlı olmanız gerekiyor.

Şu duvar sorusunu sordum öyle birşey var mı diye,arada bir çıkıyor öyle garip şeyler dedi.Galiba 3 devre altlarına sorulmuş o soru.

@Loop - Uçuş okulu İzmir Çİğli'de değil miydi ? Bu sene Çİğli'ye gidiyolar.Galiba B2 ler Ağustosta gidiyormuş.

• Ne olacağı belli olmuyor. Beden eğitimi sınavını geçtikten sonra bana mülakatta sorulan sorular:

- Serbest Cumhuriyet Fırkası'nın açılışını ve neden kapatıldığını anlat
    - Boğazlarla ilgili yapılan sözleşmeler ve anlaşmalar nelerdir
    - Menemen olayını anlat
    - Kitap okuyor musun? (Bu soruyu herkese sormuşlardı) Osman Pamukoğlu'nun kitabını okuduğumu söylemiştim, kendisi hakkında bilgi vermemi istediler. Emekli general olduğunu vs. söylemiştim.
    - Türkiye'nin komşu ülkelerini say

Sorulan sorulara sazan gibi atlamamak gerekiyor. Örneğin duvar sorusu gibi. Bana duvar sorusu sorulmamıştı, komutanın biri masadan kalkıp pencere kenarına gelmişti ve o gün ki hava durumu hakkında yorumda bulunup yüzünü hafiften bana doğru çevirmişti. Sazan gibi atlayıp benim de yorumda bulunmamı bekledi sanırım ama sesimi çıkarmamıştım.

Soruların bazılarını net bir şekilde cevapladım. Bazılarında da gıcıklık çıkardılar. Örneğin Serbest Cumhuriyet Fırkası çok partili döneme geçişte kurulmuştur diye söze başladığımda "Onu biz de biliyoruz" diye cevap yapıştırmışlardı.

Kısaca anlayacağın biraz torpil şart.

Ekleme:

Mülakatta neden asker olmak istediğini net bir şekilde ifade edebilmen lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Saltuk -- 28 Nisan 2007; 20:32:31 >

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.